ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/3/18

Εκπαίδευση της Εθελοντικής Ομάδας Έρευνας Διάσωσης-Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου από το ΕΚΑΒ ΠάτραςΔευτέρα, 26 Μαρτίου 2018
EKABNews

Στο πλαίσιο της συνεχούς και διαρκούς εκπαίδευσης ομάδων πληθυσμού  το ΕΚΑΒ Πάτρας εκπαίδευσε στις 19/3/2018 στις Α' Βοήθειες και στην αντιμετώπιση απειλητικών για την ζωή καταστάσεων την Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης -Ε.Ο.Ε.Δ Μεσολογγίου.

Η εκπαιδευτική ομάδα αποτελούνταν από τον Δ/ντη του ΕΚΑΒ Πάτρας ιατρό Ιορδάνη Αμπατζίδη, καθώς και τους εκπαιδευτές διασώστες Παναγιώτη Μικέ και Γεώργιο Παπαμιχαήλ.

Εκπαίδευση της ΕΟΕΔ Μεσολογγίου στο ΕΚΑΒ Πάτρας
agrinionews.gr

Η Εθελοντική Ομάδα Έρευνας Διάσωσης (Ε.Ο.Ε.Δ.) Μεσολογγίου στο πλαίσιο της συνεχούς και διαρκούς εκπαίδευσης των μελών της βρέθηκε την Δευτέρα 19 Μαρτίου 2018 στις εγκαταστάσεις του Εθνικού Κέντρου Άμεσης Βοήθειας (Ε.Κ.Α.Β.) Πάτρας.
Σκοπός της επίσκεψης ήταν η εκπαίδευση νέων αλλά και παλιών μελών πάνω σε θέματα Α’ Βοηθειών και αντιμετώπισης απειλητικών για την ζωή καταστάσεων.
Τα μέλη εκπαιδεύτηκαν τόσο σε θεωρητική όσο και σε πρακτική εξάσκηση πανό σε: Αντιμετώπιση επειγουσών καταστάσεων, χειρισμούς για την εξασφάλιση της αναπνοής, βασική καρδιοπνευμονική αναζωογόνηση (ΚΑΡΠΑ), πνιγμό, κακώσεις, κατάγματα, αιμορραγίες, επείγουσες παθολογικές καταστάσεις, εγκαύματα, χημικά εγκαύματα, τσιμπήματα, μάζικες καταστροφές, σενάριο σωστής διαλογής, χρήση φορείου, πως βγάζουν κράνος σε περίπτωση ατυχήματος, αυτόματο απινιδωτή, απεγκλωβισμό πολυτραυματία από αυτοκίνητο κ.α.
«Για ακόμη μια φορά οι Διασώστες της Ε.Ο.Ε.Δ. ήρθαμε στο ΕΚΑΒ για να εκπαιδευτούμε πάνω σε θέματα αντιμετώπισης απειλητικών για την ζωή καταστάσεων, μετά την επιτυχή ολοκλήρωση της εκπαίδευσης και πλήρως καταρτισμένοι είμαστε πλέον σε θέση να ανταποκριθούμε σε ένα ευρύ φάσμα αντιμετώπισης κοινών ασθενειών και τραυματισμών που αφορούν περιστατικά σε ενήλικες, παιδιά και βρέφη. Η Ε.Ο.Ε.Δ ευχαριστεί θερμά την Διοίκηση και τον Διοικητή του Ε.Κ.Α.Β. Ιορδάνη Αμπατζίδη καθώς και τους Εκπαιδευτές Διασώστες του Ε.Κ.Α.Β. Παναγιώτη Μικέ και Γεώργιο Παπαμιχαήλ» δήλωσε ο Αρχηγός της Ε.Ο.Ε.Δ. Μεσολογγίου, Διονύσης Τσιρόγλου.

Πηγή: agrinionews.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews