ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/3/18

Αλλαγές στον ΚΟΚ: Ταχύτητα & Εγκατάλειψη στο απυρόβλητοΠαρασκευή, 23 Μαρτίου 2018
EKABNews

Αλλαγές στον ΚΟΚ: Ταχύτητα & Εγκατάλειψη στο απυρόβλητο.
sostegr.wordpress.com

Ολοκληρώνεται σήμερα με συζήτηση στην ολομέλεια της Βουλής η συζήτηση του σχεδίου νόμου του υπουργείου Μεταφορών που περιλαμβάνει και κάποιες τροποποιήσεις σε άρθρα του Κ.Ο.Κ.

Έχουμε αναφερθεί σε προηγούμενες αναρτήσεις σχετικά (ΕΔΩ). Ο SOS Τροχαία  Εγκλήματα μετά από πρόταση του προέδρου της επιτροπής οδικής ασφάλειας της Βουλής κου Ουρσουζίδη, μαζι με άλλους 20 περίπου φορείς (στην μεγάλη πλειοψηφία τους ιδιοκτητών διαφόρων τύπων μηχανοκινήτων)  κλήθηκε να εκφράσει τις  απόψεις του στο χρόνο των τριών (3) λεπτών για το σχέδιο νόμου.

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την παρέμβαση του προέδρου μας Γιώργου Κουβίδη στο βίντεο.  Παράλληλα καταθέσαμε στη Βουλή το κοινο κείμενο SOS Τροχαία Εγκλήματα και της ΕΥΘΥΤΑ με τίτλο Η Οδική ασφάλεια δεν είναι παρελκόμενο και την έκκκληση 265 μελών οικογενειών θυμάτων τροχαίων για την κατάργηση του άρθρου 43 του ΚΟΚ.

Αλλαγές στον Κ.Ο.Κ: Ταχύτητα & Εγκατάλειψη στο απυρόβλητο.
SOS Τροχαία Εγκλήματα

Δημοσιεύτηκε στις 16 Μαρ 2018

Παρακολουθώντας τη συζήτηση ολες τις ημέρες  δυστυχώς θα πρέπει να επισημάνουμε πως απ ότι φαίνετια και με τις μέχρι σήμερα τοποθετήσεις του αρμόδιου υπουργού  Χρ. Σπίρτζη καμιά βελτιωτική πρόταση δεν θα γίνει δεκτή.

Ο υπουργός επέμενε στην εξαίρεση της παραβίασης των ορίων ταχύτητας από τις επικίνδυνες παραβάσεις.

Παρότι αρκετοί βουλευτές ζήτησαν την ένταξη της σ αυτή την κατηγορία.

Σημαντική οπισθοχώρηση  πραγματοποιήθηκε και στο άρθρο που προέβλεπε την απαγόρευση της κυκλοφορίας γουρουνών στους ασφαλτοστρωμένους δρόμους. Το πολύ καλά δομημένο από φορείς και βουλευτές λόμπι υποστηρικτών τους μαλλον επιβάλλει την θέληση του μεταθέτοντας τις αρμοδιότητες επι του θέματος στην τοπική αυτοδιοίκηση…

Παραμένει φυσικά και, η πανεπιστημιακής κηδεμονίας, εξωφρενική πρόταση για συνυπαρξη στους λεφωρειοδρόμους, λεωφορείων, μοτοσικλετών και ποδηλάτων. Απόφαση που θα εκτινάξει την επικινδυνότητα της οδήγησης ποδηλάτου εμπλέκοντας το σε μια στενη λωρίδα που δεν υπάρχει η δυνατότητα τα λεωφορεία που θα  προσπερνούν να έχουν απόσταση ασφαλείας από τα ποδήλατα. Ταυτόχρονα απορρίφθηκε ο περιορισμός  του οριου ταχύτητας στα 30km πράγμα που επιδεινώνει την επικινδυνότητα αφού  θα συνυπάρχουν μηχανοκίνητα και μη μηχανοκίνητα μέσα.

Φυσικά η συζήτηση για ποδηλατόδρομους ήταν εκτός ημερήσιας διάταξης.

Παρόλο που στα άρθρα που αφορούν τις αλλαγές στον ΚΟΚ από την πολιτική ηγεσία επιχειρήθηκε να δοθεί ένας «ουδέτερος» χαρακτήρας σε αντίθεση με την υπερπολιτικοποίηση της συζήτησης στα άρθρα που αφορούσαν στις διαμάχες για τις σχέσεις εργασίας των οδηγών/ιδιοκτητών ταξί, είναι προφανές πως οι επιλογές στις αλλαγές στον ΚΟΚ είναι ξεκάθαρα πολιτικές: κυρίαρχο κριτήριο είναι η υπεράσπιση των ισχυρών του οδικού δικτύου.

Στα θετικά να κρατήσουμε πως για πρώτη φορά από αρκετούς βουλευτές (Ουρσουζίδης, Δρίτσας, Δημαράς κα) υποστηρίχτηκε το ζήτημα του περιορισμού των ταχυτήτων και των ζωνών ήπιας κυκλοφορίας καθώς και η ανάγκη άμεσης αυστηρότερης νομοθετικής ρύθμισης του θέματος της εγκατάλειψης των θυμάτων τροχαίων από τους θύτες.


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews