ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/4/18

Η ΑΔΕΔΥ στηρίζει την κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ για τη σωτηρία του ΕΣΥ (Τετάρτη 10:30πμ στην 1η ΥΠΕ Αττικής)
Δευτέρα, 23 Απριλίου 2018
EKABNews

Στήριξη της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ για τη σωτηρία του ΕΣΥΟι μνημονιακές πολιτικές, που εφαρμόζονται με ευλάβεια και από την συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, έχουν πλήξει καίρια τον πυρήνα του κοινωνικού κράτους. Η δημόσια υγεία και πρόνοια, καθώς και η προνοσοκομειακή φροντίδα είναι στην προκρούστεια κλίνη των ανάλγητων δημοσιονομικών περικοπών.

Η υποστελέχωση, η υποχρηματοδότηση, η κακοδιοίκηση, οι πολιτικές χειραγώγησης και οι πελατειακές σχέσεις είναι μερικές μόνο από τις αιτίες που έχουν οδηγήσει το ΕΣΥ στα όρια της κατάρρευσης. Η Κυβέρνηση σε μια περίοδο οικονομικής κρίσης, φτωχοποίησης και κοινωνικού αποκλεισμού μεγάλης μερίδας της κοινωνίας, αντί να ενισχύσει τις κοινωνικές δομές και να διευκολύνει την ακώλυτη πρόσβαση των πολιτών στις υπηρεσίες υγείας και πρόνοιας, με τις πολιτικές της ορθώνει εμπόδια, που οξύνουν περαιτέρω τις ανισότητες στην πρόσβαση σε αυτές.

Οι λίστες αναμονής στα ραντεβού και στα χειρουργεία, οι ουρές στα επείγοντα, τα ράντζα στους διαδρόμους, οι ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό και ξενοδοχειακό εξοπλισμό είναι γνώριμα φαινόμενα στους χρήστες των υπηρεσιών. Η εντατικοποίηση της εργασίας, οι ελλείψεις προσωπικού, τα φαινόμενα βίας από συνοδούς ασθενών, οι χαμηλές αμοιβές, οι ελλείψεις υλικών, η παραβίαση της εργατικής νομοθεσίας, η αμφισβήτηση με στόχο την περικοπή του ανθυγιεινού επιδόματος, οι ελαστικές μορφές απασχόλησης, που διευρύνονται, είναι η καθημερινότητα των λειτουργών της υγείας-πρόνοιας. Οι εργαζόμενοι με αυτοθυσία και αυταπάρνηση στηρίζουν το ΕΣΥ, παρά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν.

Αντιθέτως, η Κυβέρνηση, σφυρίζοντας αδιάφορα, προσπαθεί να ωραιοποιήσει επικοινωνιακά μια τραγική κατάσταση αποσύνθεσης. Εμφανίζεται στα λόγια ως υπερασπιστής της δημόσιας δωρεάν υγείας και την ίδια στιγμή με τις πολιτικές της ωθεί τους ασθενείς στον ιδιωτικό τομέα υγείας.

Για όλα αυτά, καλούμε τα συνδικαλιστικά στελέχη του Δημοσίου να συμμετάσχουν και να στηρίξουν την απεργιακή κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ, την Τετάρτη 25 Απριλίου, καθώς και την Πανελλαδική Συγκέντρωση στις 10.30 π.μ., έξω από την 1η ΥΠΕ Αττικής (Ζαχάρωφ 3, πλησίον μετρό Αμπελοκήπων) και την πορεία που θα ακολουθήσει.

ΑΝΤΙΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ, ΑΠΑΞΙΩΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΛΥΣΗ ΤΟΥ ΕΣΥ


Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.


Πηγή: adedy.gr

Δείτε στο EKABNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews