ΕΙΔΗΣΕΙΣ

13/4/18

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ για την «Αύξηση ανωτάτου ορίου των Ε.Ε. μετακινήσεων για το έτος 2018
Παρασκευή,13 Απριλίου 2018
EKABNews

Επιστολή του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ στον Αν. Υπουργό Υγείας  κο Πολάκη Παύλο για την «Αύξηση ανωτάτου ορίου των εκτός έδρας μετακινήσεων προσωπικού του ΕΚΑΒ για το έτος 2018»

Αθήνα 12-04-2018
Αρ. πρωτ: 093


ΠΡΟΣ : Αν. Υπουργό Υγείας  κο Πολάκη Παύλο
       
                                   
ΘΕΜΑ : Αύξηση ανωτάτου ορίου των εκτός έδρας μετακινήσεων προσωπικού του ΕΚΑΒ για το έτος 2018.


Κύριε Υπουργέ,

Με επιστολή (Αιτήματα Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ/Αρ. πρωτ. 717/4-12-2017) που καταθέσαμε στον πρόεδρο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κο Κ. Καρακατσιανόπουλο ζητήσαμε την «Αύξηση ανωτάτου ορίου των εκτός έδρας μετακινήσεων του προσωπικού ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρου και Ιατρών του ΕΚΑΒ» από 60 σε 120 ημέρες προκειμένου να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία του ΕΚΑΒ σε πανελλαδικό επίπεδο. Επισημάναμε ότι εξαιρέθηκε από το ανώτατο όριο των 60 εκτός έδρας κατά έτος, το μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ, αντιπρόεδρος κος Μ. Μυλωνάς με σχετική έγκριση κατά εντολή του Υπουργού Υγείας.

Στην συνάντηση που ακολούθησε με την διοίκηση του ΕΚΑΒ στις 8/12/2017, μας διαβεβαίωσε για την θετική εισήγηση του ΕΚΑΒ και την πρόθεση του Υπουργείου Υγείας για την αύξηση του ανωτάτου ορίου των εκτός έδρας μετακινήσεων για το έτος 2017 από 60 σε 120-150 και ότι η απόφαση αναμένεται εντός Δεκεμβρίου του 2017.

Με αντίστοιχη επιστολή (Κατάθεση προβλημάτων που απασχολούν τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ/Αρ.πρωτ.747/20-12-2017) σας γνωστοποιήσαμε το δίκαιο αίτημα μας για την «Αύξηση ανωτάτου ορίου των εκτός έδρας μετακινήσεων του προσωπικού ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρου και Ιατρών του ΕΚΑΒ για τα έτη 2017 και 2018.

Στην συνάντηση που ακολούθησε στις 21/12/2017 μας διαβεβαιώσατε ότι ήδη είχε εκδοθεί σχετική απόφαση  για το έτος 2017 από 60 σε 80 ημέρες με αναδρομικότητα δύο μηνών, όπως προβλέπεται από την κείμενη νομοθεσία και εντός του Δεκεμβρίου 2017 θα δημοσιευθεί σε ΦΕΚ.

Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΠΟΤΕ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.

Μας διαβεβαιώσατε επίσης για την έκδοση αντίστοιχης απόφασης για το έτος 2018 από 60 σε 120 ημέρες, εντός του πρώτου τριμήνου του 2018.

Η ΥΠΟΥΡΓΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΚΥΡΙΕ ΥΠΟΥΡΓΕ.

Κύριε Υπουργέ,

Οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ πραγματοποιούμε συνεχείς εκτός έδρας διακομιδές ανά την επικράτεια, πολλές φορές εκτός ωραρίου καθώς δεν είναι προγραμματισμένες λόγω της φύσεως και του είδους των παρεχόμενων υπηρεσιών, προκειμένου να καλύψουν τα κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ. Καλύπτουμε επίσης με εκτός έδρας μετακινήσεις εξαιρετικά επείγουσες υπηρεσιακές ανάγκες για την ενίσχυση κυρίως των νησιωτικών τομέων του ΕΚΑΒ.

Για τους παραπάνω λόγους, επαναφέρουμε το αίτημα μας και ζητάμε:

1)  Να τηρήσετε την δέσμευση σας για την προτεινόμενη αύξηση ανωτάτου ορίου για το έτος 2018 από 60 σε 120 ημέρες.

2) Να εξοφληθεί  το σύνολο των ημερήσιων αποζημιώσεων που οφείλονται στους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ για τις εκτός έδρας μετακινήσεις για τα έτη 2016-2017.

Θεωρούμε το αίτημα μας δίκαιο και αναγκαίο προκειμένου να διασφαλιστεί η απρόσκοπτη επιχειρησιακή λειτουργία του ΕΚΑΒ σε πανελλαδικό επίπεδο.ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας


Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος ΑλέξιοςΚοινοποίηση: Πρόεδρο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κο Καρακατσιανόπουλο Κων/νο
                     Αντιπρόεδρο Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κο Μυλωνά ΜιλτιάδηAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. Τρίτη, 13 Φεβρουαρίου 2018
  EKABNews

  Με κοινή υπουργική απόφαση υπουργών Υγείας και Οικονομικών η υπέρβαση από τα 40 και 60 εκτός έδρας κατ΄ έτος.
  1. Καθορίζουμε το ανώτατο όριο του αριθμού ημερών...........
  δ. Παραϊατρικό Προσωπικό και λοιπό Προσωπικό κατηγορίες, ΠΕ, TE, ΔΕ και ΙΔΑΧ, μέχρι σαράντα ημέρες το χρόνο.

  Ξεκαθαριστε μου κατι σας παρακαλω. Ειμαστε παραιατρικο προσωπικο εμεις οι διασωτες του ΕΚΑΒ ή οχι; Αν οχι σε ποια κατηγορια ανοικουμε;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews