ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/4/18

Κ.Υ. Πλωμαρίου: Λόγω έλλειψης οδηγών υπάρχουν κενά το 24ωρο!Τρίτη,17 Απριλίου 2018
EKABNews

Λόγω έλλειψης οδηγών υπάρχουν κενά το 24ωρο!
emprosnet.gr

Η Δ.Ε. του Κέντρου Υγείας Πλωμαρίου απαντά σε σχόλιο του «Ε»

Από τη Δ.Ε. του Κ.Υ. Πλωμαρίου, λάβαμε την παρακάτω απάντηση με αφορμή σχόλιο της εφημερίδας μας για την μη μετακίνηση του ασθενοφόρου του Κ.Υ. σχετικά με περιστατικό που συνέβη τη Δευτέρα του Πάσχα σε χωριό του ορεινού Πλωμαρίου. Οι διευκρινίσεις που δίνονται με αφορμή την απάντηση στο σχόλιο μας, δείχνουν ότι υπάρχει κατανόηση και αναγνώριση για το υπαρκτό πρόβλημα σχετικά με την αδυναμία κάλυψης επί 24ώρου βάσης της κίνησης του ασθενοφόρου του Κ.Υ., γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα την αναζήτηση του ΕΚΑΒ από τη Μυτιλήνη. Η ανταπόκριση του ΕΚΑΒ, μπορεί στην προκειμένη περίπτωση να ήταν άμεση και να εξυπηρετήθηκε, όμως αυτό ενδεχομένως να μη συμβαίνει σε όλα τα περιστατικά, λόγου φόρτου ή άλλων λόγων, ίσως θα έπρεπε λοιπόν να υπάρχει μια καλύτερη ενημέρωση των κατοίκων της περιοχής για τα κενά μετακίνησης του ασθενοφόρου εξαιτίας των λόγων που επικαλείται στην απάντηση της η Δ.Ε. του Κ. Υ., αφού όπως λέει υπάρχει μηνιαίος προγραμματισμός των εργαζομένων στα ασθενοφόρα. Όπως κι αν έχει, είναι θετικό ότι το Κ. Υ. έσπευσε να απαντήσει και να διευκρινίσει τι συνέβη τη Δευτέρα του Πάσχα καθησυχάζοντας μάλιστα, επισημαίνοντας ότι το ασθενοφόρο δεν είναι σε ακινησία «επί μακρόν», όπως από κακή ενημέρωση πληροφορηθήκαμε, αλλά λόγω κενών προσωπικού για κάλυψη επί 24ώρου βάσης των μετακινήσεων. Η απάντηση της Διοικούσας Επιτροπής του Κ. Υ. Πλωμαρίου έχει ως εξής:

Οι διευκρινίσεις του Κ.Υ.

Σχετικά με το σχόλιο σας στην στήλη «Τα Δηκτικά» την Τετάρτη 11/04/2018, υπό τον τίτλο: «Ασθενοφόρο σε ακινησία επί μακρόν», το οποίο έχει να κάνει με περιστατικό που συνέβη την Δευτέρα του Πάσχα, θα θέλαμε, για την σωστότερη ενημέρωση των αναγνωστών σας, αλλά και γενικότερα των συμπολιτών μας, να σας πληροφορήσουμε για τα παρακάτω:

Το ασθενοφόρο που έχει στην διάθεση του το ΚΥ Πλωμαρίου, είναι σε άριστη κατάσταση και δεν βρίσκεται σε ακινησία και μάλιστα «επί μακρόν». Επιπλέον, για το αμέσως επόμενο διάστημα, έχει εγκριθεί η ενίσχυση του ΚΥ με ένα ακόμα, μικρότερο ασθενοφόρο, προκειμένου να μπορούν να εξυπηρετηθούν αποτελεσματικότερα οι κάτοικοι του οικισμού του Πλωμαρίου.
Η αλήθεια είναι ότι το σύνολο των οδηγών που διαθέτει το ΚΥ Πλωμαρίου, δεν επαρκεί για να καλύπτεται το σύνολο των αναγκών που εμφανίζονται, 24 ώρες την ημέρα, κάθε ημέρα.
Αυτό το πρόβλημα καλύπτεται σχετικά ικανοποιητικά, από το γεγονός ότι μέσα στο πλαίσιο της θεσμοθετημένης συνεργασίας του Ε.Κ.Α.Β. και των Παραρτημάτων του με τα Νοσηλευτικά Ιδρύματα και τις άλλες Μονάδες Παροχής Υπηρεσιών Υγείας, τα ασθενοφόρα και τα άλλα μέσα μεταφοράς των Κέντρων Υγείας υπάγονται στην συντονιστική αρμοδιότητα του ΕΚΑΒ και των Παραρτημάτων του.
Αυτό σημαίνει ότι η κατάρτιση του μηνιαίου προγράμματος των εργαζόμενων στα ασθενοφόρα των Κέντρων Υγείας, πραγματοποιείται κατόπιν συνεννόησης του Επιστημονικού συντονιστή του Κέντρου Υγείας με το Ε.Κ.Α.Β.
Με αυτόν τον τρόπο επιτυγχάνεται η συνεχής κάλυψη της περιοχής ευθύνης του ΚΥ με ασθενοφόρο, ακόμα και τις ημέρες ή ώρες που το πλήρωμά του ασθενοφόρου του ΚΥ Πλωμαρίου, αδυνατεί να καλύψει τις ανάγκες και διασφαλίζεται η κατά το δυνατόν πληρέστερη κάλυψη της περιοχής ευθύνης του.
Για την Δευτέρα του Πάσχα ο προγραμματισμός που υπήρχε προέβλεπε ότι οι τυχόν διακομιδές από την περιοχή ευθύνης του ΚΥ Πλωμαρίου κατά την πρωινή βάρδια (7πμ - 3μμ), θα γίνονταν από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, όπως ακριβώς και έγινε στην συγκεκριμένη περίπτωση και μάλιστα, όπως αναφέρεται και στο σχόλιο σας, η απόκριση του ΕΚΑΒ «ήταν άμεση».
Αντιλαμβανόμαστε προφανώς την ανάγκη ακόμα μεγαλύτερης ενίσχυσης των δομών ΠΦΥ και εν’ προκειμένου του ΚΥ Πλωμαρίου, με έμψυχο δυναμικό, έτσι ώστε και οι ανάγκες των συμπολιτών μας να καλύπτονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Στην συγκεκριμένη περίπτωση, είναι εμφανής η ανάγκη ενίσχυσης του ΚΥ Πλωμαρίου, με οδηγούς έτσι ώστε να γίνονται γρηγορότερα οι τυχόν διακομιδές.
Μέχρι να λυθεί και αυτό το θέμα, οι συμπολίτες μας δεν πρέπει να αισθάνονται ανασφάλεια. Ο συντονισμός της κίνησης των ασθενοφόρων από το ΕΚΑΒ, είναι αυτός που εγγυάται ότι, σε κάθε έκτακτη περίπτωση η ανάγκη άμεσης μεταφοράς τους σε μονάδα υγείας, είναι διασφαλισμένη.

Πηγή: emprosnet.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews