ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/4/18

Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 27/4/2018


Σάββατο, 28 Απριλίου 2018
EKABNews

Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 27/4/2018

Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε την Παρασκευή 27 Απριλίου 2018 το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Ημερήσια διάταξη

Θέμα 1ο: Συμμετοχή στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ για την μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας
Απόφαση
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ στηρίζει και συμμετέχει στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, την Πέμπτη, 3 του Μάη 2018, ώρα 12:30μμ
Διεκδικούμε:
Αύξηση και μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, από κανέναν εργαζόμενο που το λαμβάνει σήμερα.
Επέκταση χορήγησης του επιδόματος και σε όλους όσοι εργάζονται στις ίδιες συνθήκες – χώρους, κλάδους, ειδικότητες- και το δικαιούνται, ανεξάρτητα από τη σχέση εργασίας τους (μόνιμοι, συμβασιούχοι, έργου, κοινωφελούς εργασίας).
Συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στη 17μελή Ομάδα Εργασίας που συγκροτήθηκε για τη μελέτη του θέματος.

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 2ο: Οικονομική ενίσχυση για πολύ σοβαρό θέμα υγείας του μικρού Ευστράτιου-Ραφαήλ
Ο Ευστράτιος-Ραφαήλ- Μπίνης 9 ετών, γιος διασώστη του ΕΚΑΒ Καβάλας, πάσχει από σπάνια μορφή κακοήθειας στο περικάρδιο της καρδιάς. Για μεγάλο διάστημα νοσηλεύεται και υποβάλλεται σε χημειοθεραπείες στο Ογκολογικό «Μ. Βαρδινογιάννη» του Παίδων Αγ. Σοφία. Λόγω μη προηγούμενης εμπειρίας κρίνεται σκόπιμο να μεταφερθεί στο Χιούστον της Αμερικής για επαναξιολόγηση και προτεινόμενη θεραπευτική αντιμετώπιση.
Απόφαση
Το σωματείο ενισχύει οικονομικά αυτή τη προσπάθεια με κατάθεση χρηματικού ποσού στον αριθμό λογαριασμού που μας δόθηκε.

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 3ο: Κατάθεση στεφανιού εις μνήμη του εκλιπόντος συναδέλφου Άνθιμου Τσουκάρη από τον Τομέα ΕΚΑΒ Χίου.
Απόφαση
Εγκρίνεται η δαπάνη για κατάθεση στεφανιού εις μνήμη του εκλιπόντος συναδέλφου Άνθιμου Τσουκάρη από τον Τομέα ΕΚΑΒ Χίου. Η νεκρώσιμη ακολουθία έγινε την Τρίτη 24-04-2018 στην Χίο και παραβρέθηκε η Τριμελής Επιτροπή του σωματείου.

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 4ο: Ενημέρωση για την κοινή σύσκεψη με ΠΟΠ ΕΚΑΒ για τον Οργανισμό του ΕΚΑΒ
Στις 16/4/2018 πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη του διοικητικού συμβουλίου του σωματείου με αντιπροσωπεία της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΟΠ ΕΚΑΒ καθώς και τον εκπρόσωπο και αναπληρωτή του σωματείου στην Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση σχεδίου τροποποίησης του Οργανισμού του ΕΚΑΒ.
Μετά από διαλογική συζήτηση συντάχθηκε «Κοινή πρόταση Εργαζομένων του ΕΚΑΒ για τον Σκοπό και τον Χαρακτήρας Υπηρεσίας και Προσωπικού - Αρμοδιότητες   του ΕΚΑΒ» η οποία κατατέθηκε την επόμενη στην Ομάδα Εργασίας.
Απόφαση
Προγραμματισμός νέας συνάντησης

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 5ο: Προώθηση της Ψυχικής Υγείας των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ με την πρόβλεψη και σύσταση Γραφείου Ψυχοκοινωνικής Μέριμνας (Πρόταση ΕΥΑΕ)
Απόφαση
Γίνεται δεκτή η πρόταση της Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας για: α) Σύσταση γραφείου ψυχοκοινωνικής μέριμνας, β) Συνεργασία με την Πυροσβεστική Υπηρεσία μέχρι την σύσταση του γραφείου και γ) Πρόβλεψη στον οργανισμό του Γραφείου Υγείας και Ασφάλειας με μόνιμο προσωπικό. Να συζητηθεί αναλυτικότερα σε επόμενο Δ.Σ. για να κατατεθεί πρόταση στην Ομάδα Εργασίας για την εκπόνηση σχεδίου τροποποίησης του Οργανισμού του ΕΚΑΒ.

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 6ο: Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία / Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών
Στο ΕΚΑΒ έχουν σημειωθεί εργατικά ατυχήματα και έχουν χάσει την ζωή τους εργαζόμενοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους (πτώσεις ελικοπτέρων, τροχαία δυστυχήματα κ.α). Η λήψη των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων και ειδικότερα για την ασφαλή εκτέλεση της εργασίας είναι βασική ευθύνη του κάθε εργοδότη η οποία δεν μπορεί να τίθεται στο περιθώριο με πρόσχημα την οικονομική κρίση.
Απόφαση
Να βγει ανακοίνωση του σωματείου για την Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 7ο: Εργατική Πρωτομαγιά 2018
Η εργατική Πρωτομαγιά είναι ημέρα τιμής και αγώνα της εργατικής τάξης. Αντιστεκόμαστε στην συνεχόμενη προσπάθεια υποβιβασμού και φτωχοποίησης της ζωής μας από όλες τις κυβερνήσεις των τελευταίων ετών.
Απόφαση
Το σωματείο συμμετέχει στον εορτασμό με την συμμετοχή στην Απεργιακή Κινητοποίηση των συνδικάτων, την Τρίτη 1 Μαΐου, Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ. Να βγει ανακοίνωση-κάλεσμα προς τα μέλη του σωματείου.

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 8ο: Πρόσληψη δικηγόρου σε πλήρωση της κενής οργανικής θέσης Προϊσταμένου Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ στο ΕΚΑΒ
Έγινε ενημέρωση για την διαδικασία πλήρωσης της θέσης Προϊσταμένου Δικηγόρου Παρ’ Αρείω Πάγω και ΣτΕ με σχέση έμμισθης εντολής στο ΕΚΑΒ Αθήνας, η οποία θεωρούμε ότι είναι παράνομη καθώς ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ και ένα ακόμη μέλος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ συμμετείχαν από την έναρξη της διαδικασίας (μέλη της επιτροπής για την σύνταξη και δημοσίευση της προκήρυξης, την συγκέντρωση των δικαιολογητικών των υποψηφίων, την εξέταση τους, τις προφορικές συνεντεύξεις και την κατάθεση εισήγησης προς το ∆Σ του ΕΚΑΒ) έως το τέλος (απόφαση Δ.Σ. ΕΚΑΒ για την πρόσληψη).
Απόφαση
Να ανατεθεί στον νομικό σύμβουλο του σωματείου η διερεύνηση της νομιμότητας της απόφασης.

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 9ο: Καλοκαιρινές άδειες
Έγινε ενημέρωση από τον υπεύθυνο του Γραφείου Κίνησης Θ. Κωνσταντίνου. Ορίστηκαν 3 περίοδοι αδειών από 2/7, 23/7 και 13/8.
Απόφαση
Ο αριθμός των έξτρα βαρδιών θα συζητηθούν σε επόμενο Δ.Σ. και σε Γ. Συνέλευση.

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 10ο: Ορισμός Γενικής Συνέλευσης
Απόφαση
Ορίζεται Γενική Συνέλευση του σωματείου στις 16/5/2018 με θέματα: α) Ενημέρωση για τρέχοντα θεσμικά και οικονομικά αιτήματα, β) Καλοκαιρινές άδειες και γ) Συζήτηση για τα προβλήματα που παρουσιάζονται στα νέα ασθενοφόρα.

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 11ο: Εγγραφή εργαζομένων του Τομέα ΕΚΑΒ Καλύμνου στο σωματείο
Απόφαση
Γίνονται δεκτές οι αιτήσεις εγγραφής των εργαζομένων του Τομέα ΕΚΑΒ Καλύμνου-Παράρτημα Μυτιλήνης στο σωματείο.

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 12ο: Αξιολόγηση
Έγινε ενημέρωση για την ηλεκτρονική αξιολόγηση και το εξώδικο που έστειλε η ΠΟΕΔΗΝ με το οποίο γνωστοποιεί την αποχή διαρκείας από κάθε διαδικασία ή ενέργεια, που συνδέεται με τη διαδικασία αξιολογήσεως, παρέχοντας κατά τον τρόπο αυτό πλήρη κάλυψη στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων και εργαζομένων ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου, που απασχολούνται στον χώρο της Δημόσιας Υγείας της Πρόνοιας και του ΕΚΑΒ τους οποίους εκπροσωπεί.
Απόφαση
Το σωματείο συμμετέχει στην Απεργία-Αποχή από την Αξιολόγηση 2018 που κήρυξε η ΑΔΕΔΥ και η ΠΟΕΔΗΝ.
Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 13ο: Ενημέρωση από τον Υπουργό Υγείας για την μεταφορά της διαχείρισης των ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ
Μετά την μεγάλη κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στις 25/4/2018 έγινε συνάντηση αντιπροσωπείας της ΠΟΕΔΗΝ και πρωτοβάθμιων σωματείων με τον Υπουργό Υγείας κο Ανδρέα Ξανθό. Κατά την διάρκεια της συνάντησης αναφέρθηκε από τον υπουργό η πρόθεση του για την μεταφορά της διαχείρισης των ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ.
Απόφαση
Να γίνει συνάντηση με το Σωματείο Ιατρών του ΕΚΑΒ και τον Δ/ντη Ιατρικών Υπηρεσιών  προκειμένου να υπάρξει κοινή πρόταση δράσης κατά της απόφασης του Υπουργείου Υγείας. Να βγει ανακοίνωση και να σταλούν επιστολές σε διοίκηση ΕΚΑΒ και πολιτική ηγεσία υπουργείου Υγείας.

Ομόφωνη απόφαση

Επιμέλεια θέματος: Κιτσόπουλος Αλέξιος (Γ. Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ)

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

4 σχόλια :

 1. Εντελώς καλοπροαίρετα η διαδικασία για τήν πρόσληψη τού νομικού συμβούλου εγινε οπως ακριβώς ορίζει το νομικό πλαίσιο. Οταν θα ρωτήσετε τόν κύριο Μέττο θα ηθελα με την ιδια σπουδή να ανακοινώσετε τήν γνώμη του

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Εντελώς καλοπροαίρετα οι ανακοινώσεις του σωματείου είναι υπόθεση του διοικητικού συμβουλίου και δεχόμαστε υποδείξεις μόνο από τα μέλη μας.
  Όσο για την άποψη σου για την διαδικασία πρόσληψης προϊσταμένου δικηγόρου στο ΕΚΑΒ, η βιασύνη σου να υπερασπιστείς την νομιμότητα της διαδικασίας σημαίνει ότι κάτι δεν προβλέφθηκε… Το θέμα λοιπόν είναι εάν ήταν σκόπιμη η βιαστική διάψευση ου ή έγινε εσκεμμένα..
  Εξάλλου δεν είναι η πρώτη φορά που το κάνεις…
  Και φυσικά καμία κουβέντα από σένα για την αποδυνάμωση του ΕΚΑΒ που επιχειρείται με την μεταφορά της διαχείρισης των ΜΕΘ στο ΕΚΕΠΥ…

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Οταν δεν καταλαβαίνεις την πραγματικότητα κάνεις κακό στή πραγματικότητα ......

   Διαγραφή
 3. Όταν Πρόεδρος ΔΣ και μέλος ΔΣ συμμετέχουν σε επιτροπή αξιολόγησης, κάτι σημαίνει. Για την.... πραγματικότητα.Εντελως καλοπροαίρετα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews