ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/4/18

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ για την «Μοριοδότηση κριτηρίων μετακινήσεων υπαλλήλων του ΕΚΑΒ»Κυριακή, 1 Απριλίου 2018
EKABNews


Αθήνα 01/04/2018
Αρ. πρωτ.: 088

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Μοριοδότηση κριτηρίων μετακινήσεων υπαλλήλων του ΕΚΑΒ

Πάγιο αίτημα των εργαζομένων στο ΕΚΑΒ είναι η κυκλικότητα και η αξιοκρατική διαδικασία στις εσωτερικές μετακινήσεις ώστε όλοι οι εργαζόμενοι να έχουν  την δυνατότητα πρόσβασης σε όλες τις θέσεις. Το σωματείο μετά από διαβούλευση με τους εργαζομένους αλλά και με υπηρεσιακούς παράγοντες το 2013 έφερε σε Γ. Συνέλευση την Μοριοδότηση κριτηρίων εσωτερικών μετακινήσεων στο ΕΚΑΒ, εγκρίθηκε με πολύ μεγάλη πλειοψηφία και στην συνέχεια αποτέλεσε και απόφαση του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ (ΣΥΝ16/15-5-2013).
Με προσκλήσεις ενδιαφέροντος και στην συνέχεια αξιολόγηση των αιτήσεων από την «επιτροπή αξιολόγησης» στην οποία συμμετείχε και εκπρόσωπος των εργαζομένων, εφαρμόστηκε σε αρκετά τμήματα του ΕΚΑΒ.
Η προεκλογική περίοδο από τα τέλη του 2014, οι εθνικές εκλογές του 2015 με τις αναστολές των υπηρεσιακών μεταβολών αλλά και η μεταβατική περίοδος εναλλαγής διοικήσεων στο ΕΚΑΒ πάγωσε κάθε διαδικασία εφαρμογής της. Η νυν διοίκηση από την ημέρα που ανέλαβε ήταν αρνητική για την εφαρμογή της ισχυριζόμενη την αντίθεση των εργαζομένων σε αυτή αλλά και την παραβίαση του δημοσιοϋπαλληλικού κώδικα και με απόφαση της (ΣΥΝ35/13-12-2016) την κατήργησε. Η διαιώνιση της κομματοκρατίας συνεχίστηκε με πλήθος μετακινήσεων χωρίς κριτήρια την τελευταία διετία.
Επανέρχεται και με απόφαση (ΣΥΝ10/26-03-2018) εγκρίνει νέα «Μοριοδότηση για την εσωτερική μετακίνηση των υπαλλήλων κλάδου ΔΕ Πληρωμάτων Ασθενοφόρων του ΕΚΑΒ» με συνοπτικές διαδικασίες χωρίς την συμμετοχή του σωματείου και των εργαζομένων, παρά μόνο κομματικών παραγόντων, φέρνοντας μια πρόταση, η οποία ακόμη και σήμερα δεν μας έχει δοθεί αλλά ούτε έχει μοιραστεί στους εργαζόμενους και με μια διαβούλευση μόνο από το διαδίκτυο 10 ημερών, μέσα στην Μεγάλη Εβδομάδα, θα αποτελεί μέρος του εσωτερικού κανονισμού λειτουργίας.

Καλούμε τους εργαζόμενους
        Όσοι έχουν πρόσβαση σε διαδίκτυο να συμμετέχουν στην δημόσια διαβούλευση με παρατηρήσεις και προτάσεις
        Οι υπόλοιποι να καταθέσουν τις παρατηρήσεις και τις προτάσεις τους στο γραφείο και στα μέλη του σωματείου

Καλούμε τη διοίκηση του ΕΚΑΒ
        Να διανείμει την πρόταση στους εργαζόμενους
        Να μας καταθέσει το τελικό κείμενο μετά την επεξεργασία του
        Να τροποποιήσει τις επιτροπές εσωτερικών μετακινήσεων και την επιτροπή ενστάσεων ώστε να συμπεριληφθεί και εκπρόσωπος των εργαζομένων 
        Να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος ώστε να έρθει προς συζήτηση και έγκριση από Γ. ΣυνέλευσηΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας


Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος


Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews