ΕΙΔΗΣΕΙΣ

4/4/18

Με «ξένα κόλλυβα» παρέχει ο ΕΟΠΥΥ περίθαλψη στους ανασφάλιστουςΜεγάλη Τετάρτη, 4 Απριλίου 2018
EKABNews

Με «ξένα κόλλυβα» παρέχει ο ΕΟΠΥΥ περίθαλψη στους ανασφάλιστους
ygeionomikoi.gr


Με «ξένα κόλλυβα» φαίνεται ότι ασκεί «κοινωνική πολιτική» η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ αφού για την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και την νοσηλεία των ανασφάλιστων στέλνει το λογαριασμό στις τσέπες των ασφαλισμένων που πληρώνουν τις εισφορές τους.

Το λέμε αυτό γιατί σύμφωνα σε δημοσίευμα της ιστοσελίδας healthreport.gr o ΓΓ Υγείας κ. Σταμάτης Βαρδαρός ανέφερε ότι οι ανασφάλιστοι «κόστισαν» στον ΕΟΠΥΥ το 2017 συνολικά πάνω από 406 εκατ. ευρώ.

Συγκεκριμένα στο δημοσίευμά της η ιστοσελίδας αναφέρει:

«Σύμφωνα με τον αναπληρωτή Γενικό Γραμματέα του υπουργείου Υγείας Σταμάτη Βαρδαρό, μετά το σχετικό νόμο, το 2017 συνταγογραφήθηκαν από τις δημόσιες δομές υγείας περισσότεροι από 840.000 ανασφάλιστοι (μοναδικά ΑΜΚΑ).

Επίσης αποζημιώθηκαν για ανασφάλιστους συμπολίτες μας φάρμακα που ξεπερνούσαν τα 165εκ.€, ενώ πληρώθηκαν για εξετάσεις ανασφάλιστων περισσότερα από 56εκ.€.

Σε ότι αφορά στις νοσηλείες δόθηκαν τόσο για τη φροντίδα και παραμονή σε νοσοκομεία, όσο και για ακριβές θεραπείες και εξετάσεις που απαιτήθηκαν κατά τη νοσηλεία, περισσότερα από 185 εκ.€. για ανασφάλιστους πολίτες.»

Όμως στον νέο προϋπολογισμό του 2018 ο ΕΟΠΥΥ χρηματοδοτείται από το κράτος μόνο με 100 εκατ. ευρώ και με αυτό το ποσό καλείται να καλύψει και το κόστος της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των ανασφάλιστων.

Προφανώς η κυβέρνηση θεωρεί ότι τα υπόλοιπα 306 εκατ. ευρώ ο ΕΟΠΥΥ το 2018 θα τα «υφαρπάξει» από τις εισφορές των ασφαλισμένων ενώ το κράτος θα κάνει το κορόιδο προκειμένου  να μεταφέρει τους πόρους του προϋπολογισμού για να στηρίξει το όραμά της που δεν είναι άλλη από την νέα «υγιή» επιχειρηματικότητα.

Θα πει κάποιος λεφτά δεν υπάρχουν για να καλυφθεί η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη των ανασφαλίστων.

Που να περισσέψουν θα λέγαμε εμείς, όταν δώσαμε 50 δις στις τράπεζες και σήμερα χρειάζεται να πληρωθούν τα βουνά του παράνομου χρέος και ταυτόχρονα να βγουν τα ιλιγγιώδη πρωτογενή πλεονάσματα

Πηγή: ygeionomikoi.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews