ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/4/18

Ερώτηση στην Βουλή για την έλλειψη ασθενοφόρου στη Μεσαρά ΗρακλείουΠαρασκευή, 20 Απριλίου 2018
EKABNews

"Σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές στη Μεσαρά λόγω έλλειψης ασθενοφόρου"
cretalive.gr

Παρέμβαση Αυγενάκη - "Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση κάλυψη των κατεπειγουσών αναγκών του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και ασθενοφόρα στην περιοχή της Μεσαράς;"

Ερώτηση Αυγενάκη για την έλλειψη ασθενοφόρου στη Μεσαρά

"Παρά το γεγονός ότι στην ευρύτερη περιοχή της Μεσαράς του νομού Ηρακλείου, λειτουργούν 3 διαφορετικά Κέντρα Υγείας και συγκεκριμένα στις Μοίρες, στο Χάρακα και στην Αγία Βαρβάρα, παρατηρούνται αδικαιολόγητες ελλείψεις σε προσωπικό και ασθενοφόρα.

 Οι καταγγελίες των κατοίκων της περιοχής αυξάνονται, με χαρακτηριστικό παράδειγμα δύο πρόσφατες περιπτώσεις στο Κέντρο Υγείας Μοιρών, στις οποίες κινδύνευσε η ζωή ασθενών, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου που θα τους μετέφερε άμεσα στο εφημερεύον νοσοκομείο Ηρακλείου.

Το γεγονός αυτό καταδεικνύει, τα τεράστια και σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο χώρος της υγείας, με υποστελέχωση σε προσωπικό, αλλά και ανεπάρκεια στον ήδη παλαιωμένο και ασυντήρητο στόλο του ΕΚΑΒ. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να δυσχεραίνεται η μεταφορά των ασθενών στο πλησιέστερο νοσοκομείο και να τίθεται σε κίνδυνο ακόμα και η ζωή τους.

Είναι επιτακτική η ανάγκη επίλυσης των παραπάνω προβλημάτων και ιδιαίτερα τώρα, καθώς τους καλοκαιρινούς μήνες ο πληθυσμός λόγω τουρισμού διπλασιάζεται και οι ανάγκες αυξάνονται.

Κατόπιν των ανωτέρω, 

ΕΡΩΤΑΤΑΙ Ο ΑΡΜΟΔΙΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΣ:

1. Σε ποιες ενέργειες θα προβείτε για την άμεση κάλυψη των κατεπειγουσών αναγκών του ΕΚΑΒ σε προσωπικό και ασθενοφόρα στην περιοχή της Μεσαράς;"

Πηγή: cretalive.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews