ΕΙΔΗΣΕΙΣ

28/4/18

Άσκηση για αντιμετώπιση φωτιάς σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά με την συμμετοχή του ΕΚΑΒΆσκηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο λιμάνι του Πειραιά για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε πλοίο με την ονομασία "Αργώ 2018"

Σάββατο, 28 Απριλίου 2018
EKABNews

Καρέ - καρέ: Άσκηση για αντιμετώπιση φωτιάς σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά
news247.gr

Άσκηση ετοιμότητας για την αντιμετώπιση περιστατικού εκδήλωσης πυρκαγιάς με την επωνυμία «ΑΡΓΩ 2018» πραγματοποιήθηκε το πρωί από την Πυροσβεστική Υπηρεσία στο λιμάνι του Πειραιά, στη πύλη Ε-2

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η άσκηση αντιμετώπισης φωτιάς σε πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά.

Το σενάριο της άσκησης με την επωνυμία «ΑΡΓΩ 2018» προέβλεπε ότι εκδηλώθηκε φωτιά σε χώρο οχημάτων του πλοίου «Knossos Palace» της Minoan Lines από το σημείο λήψης καυσίμων και επεκτάθηκε στο κατάστρωμα πρυμνοδέτησης. Στον χώρο εγκλωβίστηκε ένα μέλος του πληρώματος, ενώ συνάδελφός του έπεσε στη θάλασσα στο πρυμναίο μέρος, στην προσπάθειά του να βγει από το πλοίο λόγω της αποπνικτικής ατμόσφαιρας.

Άμεσα καταφθάνουν στο σημείο οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με εννέα πυροσβέστες και τα πυροσβεστικά πλοιάρια «Π15 Κοκκινάκης» με ένδεκα άτομα πλήρωμα και «Π10 Καραβασίλης» με έξι άτομα πλήρωμα.

Μέλη του πληρώματος του «Κοκκινάκης» συνέδραμαν τους συναδέλφους τους στη στεριά για την κατάσβεση της πυρκαγιάς στο γκαράζ του πλοίου, ενώ το πλήρωμα του «Καραβασίλης» προέβη στη διάσωση του μέλους του πληρώματος που είχε πέσει στη θάλασσα. Στις 10:30 ο ναυτικός που είχε εγκλωβιστεί μέσα στο πλοίο έχει διασωθεί και παραληφθεί από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ για τη μεταφορά του σε νοσοκομείο.

Στην άσκηση συμμετείχαν πυροσβέστες από τον 5ο Πυροσβεστικό Σταθμό Λιμένα Πειραιώς και τον 3ο Πυροσβεστικό Σταθμό Πειραιώς, ενώ συνέδραμαν το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, ο ΟΛΠ, το πλήρωμα του «Knossos Palace» και άλλες υπηρεσίες και φορείς.

Άσκηση για αντιμετώπιση φωτιάς σε επιβατικό πλοίο στο λιμάνι Πειραιά

Άσκηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο λιμάνι του Πειραιά για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς σε πλοίο με την ονομασία "Αργώ 2018"

Κατάσβεση πυρκαγιάς

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί άσκηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας σε επιβατηγό πλοίο στο λιμάνι του Πειραιά, στην πύλη Ε-2.

Άσκηση της πυροσβεστικής υπηρεσίας στο λιμάνι του Πειραιά για την αντιμετώπιση πυρκαγιάς

Δημοσιεύτηκε 27/4/2018Πηγή: news247.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews