ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/4/18

Μεγάλη πορεία με κρεμάλες της ΠΟΕΔΗΝ στη Βουλή, Βίντεο, Συνάντηση με τον υπουργό Υγείας


Τετάρτη, 25 Απριλίου 2018
EKABNews
Πορεία με κρεμάλες της ΠΟΕΔΗΝ στη Βουλή- «Να αρθεί η π@@να η βολή»... γράφει το πανό [εικόνες]
iefimerida.gr

Διαδήλωση με κρεμάλες οι οποίες συμβολίζουν την δεινή θέση στην οποία έχουν βρεθεί οι εργαζόμενοι στην Υγεία αλλά και ο ασθενείς πραγματοποιεί στο κέντρο της Αθήνας η ΠΟΕΔΗΝ.

Στο στόχαστρο των διαδηλωτών ο αναπληρωτής υπουργός Υγείας Παύλος Πολάκης ο οποίος εμφανίζεται σε όλα τα πανό, αλλά και η Ολγα Γεροβασίλη. Οι διαδηλωτές φθάνοντας έξω από τη Βουλή άφησε κρεμασμένο ένα πανό με το σύνθημα «Να αρθεί η πο@@ η βολή.. μια παραλλαγή του γνωστού συνθήματος των αγανακτισμένων.

Η ΠΟΕΔΗΝ διαμαρτύρεται για τη δημόσια δαπάνη υγείας που είναι στο 5% του ΑΕΠ, ενώ σε άλλες χώρες της ΕΕ είναι άνω του 8%.Υποστηρίζει ότι η κρατική χρηματοδότηση στα Νοσοκομεία το 2018 μειώνεται κατά 370 εκατ. ευρώ και κατά 225 εκατ. ευρώ στον ΕΟΠΥΥ , σε σχέση με το έτος 2017.Οι εργαζόμενοι λένε ακόμα ότι σε ποσοστό 70% ο εξοπλισμός που προμηθεύτηκαν τα Νοσοκομεία πριν από τα μνημόνια ξεπέρασε το όριο ζωής.


Αφήστε πιά την κοροιδία , δώστε λεφτά στην Υγεία φώναζαν οι διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ έξω απο τη Βουλή.Το πανό που άφησαν οι διαδηλωτές έξω απο την Βουλή: Να αρθεί η πο@@ η βολή...και εμφανίζεται σχεδόν το μισό υπουργικό συμβούλιο. Ειδική μνεία όμως γίνεται για τους Πολάκη και Γεροβασίλη.Η στιγμή που ο πρόεδρος της ΠΕΔΗΝ αφήνει το πανό με το σύνθημα.. έξω απο τη Βουλή.


Οι συνδικαλιστές της ΠΟΕΔΗΝ μετά την Βουλή κατευθύνθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους οπου άφησαν και άλλο πανό.Πηγή: iefimerida.gr

Άκαρπη η συνάντηση ΠΟΕΔΗΝ – Ανδρέα Ξανθού
athina984.gr

Ολοκληρώθηκε πριν απο λίγο η κινητοποίηση της ΠΟΕΔΗΝ στο κέντρο της Αθήνας. Αντιπροσωπεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία συναντήθηκε με τον υπουργό Υγείας Ανδρέα Ξανθό.

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, ο κ. Ξανθός παραδέχθηκε μεν τις ελλείψεις στα δημόσια νοσοκομεία σε προσωπικό, εξοπλισμό και χρηματοδότηση, απέφυγε ωστόσο να λάβει δεσμεύσεις σε ο,τι αφορά το αίτημα των εργαζομένων για ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά ή για τη χορήγηση επιδόματος ανθυγιεινής εργασίας.

Τέλος, η ΠΟΕΔΗΝ προανήγγειλε συνέχιση των κινητοποιήσεων.

Γιώργος Κυριακίδης

Πηγή: athina984.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews