ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/4/18

Η ΠΟΕΔΗΝ για την Εργατική ΠρωτομαγιάΔευτέρα, 30 Απριλίου 2018
EKABNewsΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ

Η Εργατική Πρωτομαγιά παραμένει φωτεινός φάρος για τους αγώνες του σήμερα και του αύριο, ένα μήνυμα αντίστασης των εργατών στις πολιτικές λιτότητας των κυβερνήσεων.
Η ιστορική αναδρομή στις αιματοβαμμένες εργατικές διεκδικήσεις στον Καναδά, στο Σικάγο το 1886, στην Ελλάδα το 1892, αφορά στους εργατικούς αγώνες, στις ηρωικές εξεγέρσεις, στις θυσίες για:

-Βελτίωση των συνθηκών εργασίας
-Αμοιβές- ωράρια εργασίας
-Κοινωνική Ασφάλιση
- Υγεία
-Παιδεία
-Κοινωνική Δικαιοσύνη
-Ειρήνη

Το αίμα των εργατών που χύθηκε στον αγώνα υπενθυμίζει το καθήκον μας σήμερα, πως τίποτε δεν χαρίζεται: όποια δικαιώματα και ελευθερίες κέρδισαν οι εργαζόμενοι, έγινε με θυσίες και συγκρούσεις, με οργανωμένους αγώνες.
Σήμερα, την ίδια στιγμή που η τεχνολογία και η επιστημονική πρόοδος έχουν συνεισφέρει στην αύξηση του παραγόμενου κοινωνικού πλούτου, οι όροι ζωής των εργαζομένων επιδεινώνονται. Η επίθεση στα εργασιακά και κοινωνικά δικαιώματα είναι συνεχής, και με κρίση και με ανάπτυξη. Σαρώνονται μισθοί, συντάξεις, Κοινωνική Ασφάλιση, ξηλώνονται δικαιώματα, ακόμα και το ίδιο το δικαίωμα της απεργίας! Το κράτος Πρόνοιας, η Υγεία, η Παιδεία, η Κοινωνική Ασφάλιση, τα εργασιακά δικαιώματα και οι συνδικαλιστικές ελευθερίες στοχοποιούνται. Οι συλλογικές συμβάσεις υποβαθμίζονται. Διεξάγονται πολεμικές συρράξεις. Ολόκληρες περιοχές φλέγονται, χιλιάδες άνθρωποι ξεριζώνονται... «ξαναμοιράζοντας» τη γη, για να κάνουν πλιάτσικο στις πλουτοπαραγωγικές πηγές, για να ελέγξουν τους δρόμους μεταφοράς της ενέργειας.
Ο κόσμος της εργασίας συνεχίζει να υφίσταται βαρβαρότητες σε φορολογία, αμοιβές, κόστος ζωής, πρόσβαση σε δημόσια και κοινωνικά αγαθά.
Η δημόσια περιουσία εκποιείται ή ιδιωτικοποιείται αντί πινακίου φακής.

Πορευόμαστε και φέτος ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ-ΕΝΩΤΙΚΑ-ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΑ

Με τους εργαζόμενους όλων των χωρών για ένα κόσμο
χωρίς εκμετάλλευση, & προσφυγιά

Ζήτω η Εργατική Πρωτομαγιά!

ΌΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ της ΑΔΕΔΥ

Πλατεία Κλαυθμώνος, ώρα 11:00πμ

Αγωνιζόμαστε για τις πανανθρώπινες αξίες και δικαιώματα: ΓΙΑ ΕΙΡΗΝΗ, ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ, ΙΣΟΤΗΤΑ, ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews