ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/4/18

Στο ΤΕΠ μεταφέρεται το ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας – Εγκαίνια τέλη ΜαΐουΠέμπτη, 26 Απριλίου 2018
EKABNews

Τη μεταφορά του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας στο ΤΕΠ «όπου είναι ο φυσικός του χώρος» ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος

Στο ΤΕΠ μεταφέρεται και το ΕΚΑΒ – Εγκαίνια τέλη Μαΐου
vdella.com

Τη μεταφορά του ΕΚΑΒ Ηγουμενίτσας στο ΤΕΠ «όπου είναι ο φυσικός του χώρος» ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος, κατά τη διαρκεια επίσκεψής που πραγματοποίησε στο Άκτιο συνοδεία του Διευθυντή της 7ης Περιφέρειας Βασίλη Παπαδιώτη προκειμένου να δουν από κοντά τις υποδομές, στις οποίες θα εγκατασταθεί η βάση αεροδιακομιδής.

Ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ σημείωσε ότι «η δημόσια υγεία είναι ενιαία και κακώς υπάρχει από κάποιους συντεχνιακή αντίληψη».

Πάντως τυπικά στο ΤΕΠ δεν προβλέπονται χώροι για το ΕΚΑΒ, αλλά θα μπορούσαν να αξιοποιηθούν προσωρινά, γραφεία που δεν χρησιμοποιούνται αυτή τη στιγμή για τη λειτουργία του ΤΕΠ, εφ’ όσον τα διαθέσει η 6η ΥΠΕ.

Ο κ. Καρακατσιανόπουλος ανακοίνωσε ότι προχωρά και η μεταφορά και η ενοποίηση των συντονιστικών – τηλεφωνικών κέντρων του ΕΚΑΒ της ευρύτερης περιοχής με έδρα πλέον τα Γιάννενα όπου ήδη έχει εγκατασταθεί ο απαιτούμενος εξοπλισμός όπως και στην Κέρκυρα από όπου και θα ξεκινήσει η μεταφορά. Θα ακολουθήσει η Ηγουμενίτσα και στην συνέχεια η Άρτα και η Πρέβεζα όπου και απαιτούνται επεκτάσεις των δικτύων του ΟΤΕ για να υποστηρίξουν την ψηφιακή τεχνολογία TETRA, ενώ πάνω σε αυτό το σύστημα θα πατήσει στην συνέχεια και το σύστημα τηλεματικής.

Εγκαίνια τέλη Μαΐου

Στα τέλη Μαΐου, χωρίς να έχει οριστικοποιηθεί η ημερομηνία, προσδιορίζονται τα εγκαίνια του ΤΕΠ Ηγουμενίτσας. Τα εγκαίνια θα γίνουν από το Υπουργείο Υγείας αλλά και την Περιφέρεια Ηπείρου που χρηματοδότησε και υλοποίησε το έργο, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρχει υψηλή κυβερνητική εκπροσώπηση.

Κτιριακές… ανακατατάξεις

Στην περίπτωση πάντως που το ΕΚΑΒ μεταφερθεί από το πρώην Κέντρο Υγείας (νυν ΤΟΜΥ) στο ΤΕΠ, φαίνεται πως οι χώροι θα χρησιμοποιηθούν για τη στέγαση του ΕΟΠΥΥ, ο οποίος σήμερα στεγάζεται σε νοικιασμένα γραφεία στο κέντρο της Ηγουμενίτσας. Από την άλλη πλευρά το ίδιο το ΤΟΜΥ δεν έχει ακόμα αναπτυχθεί πλήρως αφού λείπουν ιατρικές ειδικότητες που προβλέπονται.

Δημοσιεύτηκε 25/4/2018

Πηγή: vdella.com

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. ΕΚΑΒ κανονικό δεν έχουμε ικανότητα να φτιάξουμε, προσλήψεις δεν αφήνουν οι ΟΤΑ να περισσέψει για κανέναν άλλο φορέα, ειδικότητα Διασώστη δεν βολεύει να λέμε, τσούζει... επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα δεν θέλουμε γιατί πρέπει να κάνουμε και τα εξιτήρια και τα ραντεβού, άρα που καταλήγουμε; Ας πούμε ότι το ΕΚΑΒ έχει φυσικό χώρο τα ΤΕΠ, θα μετρήσει σε κανένα άσχετο, θα κάνει εντύπωση και στους βουλευτές και που ξέρεις! θα πω και στους εκαβιτες να κάνουν τον τραυματιοφορέα στα ΤΕΠ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews