ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/4/18

Απάντηση Γεροβασίλη στην ΑΔΕΔΥ για την αξιολόγηση
Πέμπτη, 26 Απριλίου 2018
EKABNews

Απάντηση στην με αρ. πρωτ. 213 / 17.04.2018 επιστολή της ΑΔΕΔΥ


ΘΕΜΑ: Απάντηση στην με αρ. πρωτ. 213 / 17.04.2018 επιστολή της ΑΔΕΔΥ

Σε συνέχεια του μεταξύ μας ενεργού διαλόγου και αναφορικά με την  παραπάνω επιστολή σας, θέτουμε υπόψη σας τα ακόλουθα:

Η  κυβέρνηση, με το νομοθετικό της έργο και τη συνολική πολιτική της, από την πρώτη στιγμή έδωσε και εξακολουθεί να δίνει, όχι μόνο δείγματα γραφής αλλά και το συγκεκριμένο δικό της στίγμα  για την ορθολογική  διαχείριση  του ανθρώπινου δυναμικού της δημόσιας διοίκησης, την  πλήρη αποκατάσταση του κύρους των δημοσίων υπηρεσιών και υπαλλήλων και γενικά την  υλοποίηση μιας μεταρρύθμισης στο δημόσιο τομέα με πραγματικά προοδευτικό πρόσημο.

Το  Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης με την από 26.03.2018 επιστολή του, απάντησε με λεπτομέρεια και τεκμηρίωσε  με  σαφήνεια τη άποψή του, για όλα -και καθένα ξεχωριστά-  τα θέματα που τέθηκαν από πλευράς σας σχετικά με την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.

Ειδικότερα κι ενδεικτικά:

Διασαφηνίστηκε ότι το νέο σύστημα αξιολόγησης, δεν προσμετράται στα κριτήρια του συστήματος επιλογής προϊσταμένων κατά την πρώτη εφαρμογή του. Η συγκεκριμένη πρόνοια είναι ρητά καταγεγραμμένη στο νόμο και το Υπουργείο είναι έτοιμο να προβεί στην έκδοση διευκρινιστικής εγκυκλίου και οδηγιών εάν διαπιστωθεί τυχόν εσφαλμένη ερμηνεία της.

Το Υπουργείο ανέλαβε συγκεκριμένες δεσμεύσεις για την περαιτέρω θωράκιση του δημοκρατικού χαρακτήρα του συστήματος αξιολόγησης όπως προβλέπεται στις διατάξεις του Ν. 4369/16, μέσω της συμμετοχής των εκπροσώπων των εργαζομένων σε όλες τις κρίσιμες επιτροπές, όπως η  Ειδική Επιτροπή Αξιολόγησης και οι Επιτροπές Ακροάσεων.

Το Υπουργείο απέδειξε την ειλικρινή διάθεση του για συζήτηση και συνδιαμόρφωση  κοινής συνισταμένης και σε άλλα ειδικότερα ζητήματα, όπως η χρήση του λεγόμενου «συντελεστή διόρθωσης».

Για το θέμα της τροπολογίας του άρθρου 24, Α του Ν. 4369/16, η άποψη του Υπουργείου είναι απολύτως ξεκάθαρη:  Με τη συμμετοχή των εργαζομένων στις διαδικασίες αξιολόγησης,  ρυθμίσεις όπως αυτή, καθίστανται άνευ αντικειμένου.

 Πέρα από τα παραπάνω, τονίζεται για μια ακόμη φορά, ότι:

 Η σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένη  – με βάση τις επιλογές και πρακτικές της προηγούμενης Κυβέρνησης – καχυποψία που προϋπήρχε  από την πλευρά του συνδικαλιστικού κινήματος,  έναντι του νέου συστήματος αξιολόγησης,  δεν μπορεί να δικαιολογηθεί σήμερα, με δεδομένα το νομοθετικό έργο αλλά και τη συνολική πολιτική της παρούσας κυβέρνησης.

Με βάση τα παραπάνω και λαμβάνοντας υπόψη την προσπάθεια διαφόρων κύκλων να στοχοποιήσουν για μια ακόμη φορά το δημόσιο τομέα και να οδηγήσουν τους δημοσίους υπαλλήλους στη μέγγενη του κοινωνικού αυτοματισμού, κρίνουμε αναγκαίο να συνεχισθεί ο – θεωρούμε ειλικρινής –  διάλογος,  για την εξεύρεση αμοιβαία αποδεκτών λύσεων.

Στόχος του Υπουργείου ήταν και παραμένει, η δημιουργία ενός  κοινά αποδεκτού πλαισίου,  το οποίο θα αναδεικνύει τις πραγματικές ανάγκες, θα προστατεύει τους εργαζόμενους και θα ενισχύει νευραλγικούς για την κοινωνία τομείς της δημόσιας διοίκησης.

Θεωρούμε αυτονόητη τη συνδρομή της ΑΔΕΔΥ σε αυτή τη προσπάθεια, προς όφελος των εργαζομένων.


Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ

ΟΛΓΑ ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗΠηγή: adedy.gr

Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews