ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/4/18

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ για την «Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία / Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών»Παρασκευή, 27 Απριλίου 2018
EKABNews


Αθήνα 27/04/2018
Αρ. πρωτ. 115


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία / Διεθνής Ημέρα Μνήμης Εργατών

Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) έχει καθιερώσει την 28η Απριλίου ως «Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία και την Ασφάλεια στην Εργασία», με στόχο την επικέντρωση του διεθνούς ενδιαφέροντος στα θέματα πρόληψης ατυχημάτων και επαγγελματικών ασθενειών.

Σύμφωνα με στοιχεία της Διεθνούς Οργάνωσης Εργασίας:
  • 2.000.000 άνθρωποι χάνουν τη ζωή από εργατικά ατυχήματα και επαγγελματικές ασθένειες, κάθε χρόνο, σε όλο τον κόσμο.
  • Σε 270.000.000 υπολογίζονται τα εργατικά ατυχήματα και 160.000.000 τα περιστατικά επαγγελματικών ασθενειών.
  • 440.000 εργαζόμενοι χάνουν τη ζωή τους από επικίνδυνες ουσίες (100.000 από άσβεστο).
  • Ένας εργαζόμενος πεθαίνει κάθε 15 δευτερόλεπτα, 6.000 κάθε ημέρα.
  • Το συνολικό κόστος των ατυχημάτων και ασθενειών ανέρχεται ετησίως στο 4% του ακαθάριστου παγκόσμιου προϊόντος.

Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία 2018
Η Διεθνής Οργάνωση Εργασίας (ILO) εορτάζει τη φετινή Παγκόσμια Ημέρα για την Ασφάλεια και την Υγεία στην Εργασία (SafeDay) μαζί με την Παγκόσμια Ημέρα κατά της Παιδικής Εργασίας (WDACL) τονίζοντας με αυτό τον τρόπο την ανάγκη βελτίωσης της ασφάλειας και της υγείας των νέων εργαζομένων και την κατάργηση της παιδικής εργασίας.

Στο ΕΚΑΒ έχουν σημειωθεί εργατικά ατυχήματα και έχουν χάσει την ζωή τους εργαζόμενοι κατά την άσκηση των καθηκόντων τους (πτώσεις ελικοπτέρων, τροχαία δυστυχήματα κ.α). Η λήψη των αναγκαίων και απαραίτητων μέτρων και ειδικότερα για την ασφαλή εκτέλεση της εργασίας είναι βασική ευθύνη του κάθε εργοδότη η οποία δεν μπορεί να τίθεται στο περιθώριο με πρόσχημα την οικονομική κρίση.

Το κράτος έχει αυξημένη ευθύνη τόσο με συστηματικούς προληπτικούς ελέγχους όσο και με τη σωστή ενημέρωση και συμμόρφωση με τη νομοθεσία για την ασφάλεια και υγεία και ειδικότερα σε επαγγέλματα που έχουν αυξημένη επικινδυνότητα, όπως του διασώστη.

Καμία αξία δεν είναι πάνω από την ανθρώπινη ζωή. 

Απαιτούμε από το κράτος να αναλάβει τις ευθύνες τους με την λήψη των αναγκαίων μέτρων έτσι ώστε να εργαζόμαστε σε συνθήκες που να διασφαλίζονται η ασφάλεια, η υγεία, η αρτιμέλεια και η ζωή του κάθε εργαζόμενου.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος           Ο Γ. Γραμματέας
         

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews