ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/4/18

Η ζωή μετά (τις σπουδές)Τετάρτη,18 Απριλίου 2018
EKABNews

Η ζωή μετά (τις σπουδές).

Γράφει ο Κυριάκος Σιδηρόπουλος

"Που είναι το ... τιμόνι", αναρωτιέται περιπαιχτικά ο συνάδελφος, φωτογραφίζοντας το εσωτερικό του ασθενοφόρου του. Το τιμόνι βέβαια, δεν εξαφανίστηκε, αλλά μετακόμισε στην δεξιά πλευρά, αφού το όχημα είναι Κυπριακό.


Δεν ξέρω πόσοι Ελλαδίτες Διασώστες πήγαν για δουλειά στην Κύπρο, ούτε την αξία του καθενός. Δύο που ξέρω, θα τους ήθελα στο ΕΚΑΒ. Και βέβαια, δεν θα μιλήσω για brain drain, αφού το ΙΕΚ Διασωστών, είναι αμελητέα ποσότητα, μπροστά στις πανεπιστημιακές σχολές. Δεν παράγει επιστήμονες, αλλά εκπαιδεύει ανθρώπους, να κάνουν πέντε πράγματα ταυτόχρονα, για να σώσουν μια ζωή και να μεταφέρουν τον ασθενή με ασφάλεια. Ούτε απορροφά τους καλύτερους μαθητές Λυκείου, αλλά όσους απέτυχαν στις εξετάσεις και ψάχνουν τρόπο να μπούνε στο Δημόσιο, άσχετα με το τι δηλώνει ο καθένας, ότι η ζωή του είναι το επείγον, ή ότι το ΕΚΑΒ είναι όνειρο ζωής, ή ότι δεν μπορούν να ζήσουν έξω από το ασθενοφόρο. Αυτά μέχρι να "τρουπώσουν". Μετά αρχίζει η γκρίνια, ξεχνώντας ότι πριν το ΕΚΑΒ, ήταν ετοιμοθάνατοι και απέκτησαν υπόσταση, ότι παίρνουν διπλάσια like, όταν φωτογραφίζονται δίπλα στο ασθενοφόρο και ότι πλέον πλασάρουν με επιτυχία τον εαυτό τους, στις (-ους) γκόμενες (-ους).

Σημασία έχει, ότι ξοδεύουμε χρήματα από φόρους για να τους εκπαιδεύσουμε και τους εκμεταλλεύονται άλλοι. Και αν αυτό γίνεται με μερικές χιλιάδες € στο ΕΚΑΒ, φανταστείτε για πόσα εκατομμύρια μιλάμε στις πανεπιστημιακές σχολές. Και ενώ δεν υπάρχουν Υπηρεσίες, επιχειρήσεις και τομείς έρευνας για να απασχοληθούν όλοι αυτοί, εμείς τους αυξάνουμε. Χρειαζόμαστε 100 γιατρούς και 50 δικηγόρους τον χρόνο και εμείς παράγουμε χίλιους στο κάθε επάγγελμα. Και ενώ όλοι αυτοί φεύγουν στο εξωτερικό, εμείς ανοίγουμε κι άλλη Νομική για να βγάλουμε κι άλλους. Εμείς πληρώνουμε και πλουτίζουν οι Άγγλοι και οι Γερμανοί που τους απορροφούν.

Μικρογραφία είναι το ΕΚΑΒ, αλλά αποτυπώνει ακριβώς την κατάσταση. Ενώ έχουμε εκατοντάδες Διασώστες χωρίς δουλειά, τοπικοί παράγοντες στην επαρχία, ανακοινώνουν με ζουρνάδες και νταούλια, την δημιουργία στον τόπο τους ΙΕΚ Διασωστών, για να ψαρέψουν ψήφους. Και από την άλλη, στο ΕΚΑΒ, τα νοσοκομεία και τα Κ.Υ., προσλαμβάνονται καραγωγείς και ειδικές κατηγορίες. Πολύτεκνοι, άνεργοι, ορφανοί, μουσουλμάνοι Πομάκοι και παλινοστούντες Γεωργιανοί μαχαιροβγάλτες, χωρίς άδεια άσκησης επαγγέλματος.

Εύχομαι στους συναδέλφους που πήραν την δύσκολη απόφαση να ξενιτευτούν, ολόψυχα καλή σταδιοδρομία και πολλές επιτυχίες.

Δημοσιεύτηκε 18/4/2018, 2:02 μμ

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

8 σχόλια :

 1. Ἀνδρῶν γὰρ ἐπιφανῶν πᾶσα γῆ τάφος, καὶ οὐ στηλῶν μόνον ἐν τῇ οἰκεία σημαίνει ἐπιγραφή, ἀλλὰ καὶ ἐν τῇ μὴ προσηκούσῃ ἄγραφος μνήμη παρ’ ἑκάστω τῆς γνώμης μᾶλλον ἢ τοῦ ἔργου ἐνδιαιτᾶται.

  για σπουδες λεμε!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Και γω που είμαι βολεμένος δημόσιος υπάλληλος Σπύρο, μπορώ να γράψω πολλά ρητά, αλλά αυτά δεν μειώνουν το ζόρι των απ' έξω. Αν θες, ζητάνε γιατρούς στην Γροιλανδία. Πήγαινε και θα είναι διπλό το όφελος. Στην Ελλάδα, θα σου φτιάξουν επιτύμβια, με ηρωικό απόφθεγμα και στην Γροιλανδία που θα ταφείς, θα βρουν ανέπαφο το πτώμα οι επόμενες γενιές, για να μελετήσουν τον επιφανή άνδρα.

   Διαγραφή
 2. Κύριε Σιδηρόπουλε, θα θελα να σου σφίξω το χέρι για το θάρος που έχεις και μιλάς δημόσια για τους καραγωγείς και ανειδίκευτους. Τελευταία όποιος τολμάει και μιλάει για άδεια ασκήσεως επαγγέλματος στο ΕΚΑΒ είναι εξτρεμιστής, ακτιβιστής... κομάντο(;), δεν ξέρω πως να το διατυπώσω. Πάντως εγώ μαζί σου!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. πάλι δεν κατάλαβες Κυριάκο, εγώ είμαι από αυτούς που μένουν και....υπομένουν αλλά αυτό δεν στερεί την αξία και αυτών που φεύγουν και ποιος, τι και γιατί τους διώχνει..............

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Σημασία έχει ότι δεν γουστάρουν να φύγουν. Φεύγουν για να κάνουν κάτι πάνω σε αυτό που σπούδασαν. Και είναι διαφορετικό από μια μετεκπαίδευση, επειδή μπαίνει και ο βιοπορισμός στο παιχνίδι.

   Διαγραφή
 4. Φίλε Κυριάκο σε ευχαριστώ.
  Τιμή μου τα όσα αναφέρεις.
  Σε ευχαριστούμε όλοι οι ξενιτεμένοι για τις αναφορές σου.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. Γιατί το σωματείο δέν κάνει κάτι να κρατήσει στο εκαβ όλους αυτούς που επένδυσε να τούς σπουδάσει, και ασχολούνται πώς θα βολευτούν καί αλλα τέτοια????

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Τα σωματεία που κοιτάνε να βολευτούν είναι ελάχιστα και κρίνονται από τα μέλη τους στις εκλογές. Η πλειοψηφία των σωματείων έχει αναδείξει το θέμα που λες και εσύ. Η απάντηση της διοίκησης έμπρακτα είναι ότι δεν υπάρχει καμία διαφορά αν είσαι Διασώστης με πιστοποίηση και άδεια ασκήσεως επαγγέλματος με έναν απλό οδηγό που ήρθε στο ΕΚΑΒ λόγω μνημονιακών αναγκών και δεν έχει καμία εκπαίδευση πέραν κάποιων ωρών. Αυτό που σου γράφω το καταλαβαίνουν οι πάντες, αφου δεν υπάρχει καμία διάκριση στο επιχειρησιακό κομμάτι της υπηρεσίας, δηλαδή οι χωρίς άδεια και πιστοποίηση επιχειρούν σε επείγοντα και τη ίδια ώρα και στιγμή οι πιστοποιημένοι κάνουν εξιτήριο. Κάποιοι αρνούνται πεισματικά να αναγνωρίσουν και τους Διασώστες αλλά και το έργο που επιτελούμε.

   Διαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews