ΕΙΔΗΣΕΙΣ

30/4/18

INTERAMERICAN και ΕΟΔ Δυτικών Κυκλάδων καλύπτουν τα κενά του ΕΚΑΒ στην ΠάροΔευτέρα, 30 Απριλίου 2018
EKABNews

«Πιάνει τόπο» η δωρεά ασθενοφόρου από την ΙΝΤΕRAMERICAN στην ΕΟΔ Δυτικών Κυκλάδων
epixeiro.gr

Ιδιαίτερα ουσιαστική αποδεικνύεται η προσφορά ασθενοφόρου από την INTERAMERICAN στην Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (ΕΟΔ) Δυτικών Κυκλάδων, που εδρεύει στην Πάρο. Οι εθελοντές της ΕΟΔ χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν, συνολικά, 24 διακομιδές από τον Αύγουστο του 2017 που παραδόθηκε το υγειονομικό όχημα μέχρι και τον περασμένο Μάρτιο. Η χρήση του ασθενοφόρου έχει συμβάλει στην έγκαιρη και αποτελεσματική αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών στο νησί.

Η συνδρομή του νησιωτικού παραρτήματος της ΕΟΔ, εδώ και έξι χρόνια, με διακομιδές ασθενών και τραυματιών -πάντα μετά από κλήση του Κέντρου Υγείας ή άλλου κρατικού φορέα ή ακόμα και συγγενών του ασθενή ή του ίδιου του τραυματία και μόνο όταν δεν είναι επαρκής η βάρδια του ΕΚΑΒ- αναγνωρίζεται ως ιδιαίτερα σημαντική από την τοπική κοινωνία. Μέχρι και τον Ιούλιο του 2017 οι διακομιδές πραγματοποιούνταν με ένα παλαιό ασθενοφόρο όχημα. Η δωρεά της INTERAMERICAN έλυσε πολλά προβλήματα, δεδομένου ότι η διαχείριση περιστατικών κατά το καλοκαίρι, όταν ο πληθυσμός στην Πάρο πολλαπλασιάζεται από τους επισκέπτες, είναι αυξημένη. Αρκετές από τις διακομιδές πραγματοποιούνται κατά τις νυκτερινές ώρες και οι εθελοντές της ΕΟΔ ανταποκρίνονται ακόμα και επικουρικά στο ΕΚΑΒ, λόγω υψηλής συχνότητας ή σύμπτωσης περιστατικών.

ΙΝΤERAMERICAN και ΕΟΔ έχουν αναπτύξει, κατά τα τελευταία χρόνια, μία πολύπλευρη συνεργασία με σύμφωνο δέσμευσης και σε επίπεδο παροχής Πρώτων Βοηθειών, που έχει και διάσταση εκπαιδευτική για συγκεκριμένες ομάδες πολιτών, κάθε ηλικίας.

Πηγή: epixeiro.gr

Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews