ΕΙΔΗΣΕΙΣ

1/5/18

Οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ Ημαθίας για την 1η Μαΐου 2018
Τρίτη, 1 Μαΐου 2018
EKABNews

 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΕΚΑΒ ΗΜΑΘΙΑΣ «Η ΠΡΟΟΔΟΣ»
  Μαΐου  2018

1η Μαΐου 1886, τα εργατικά Συνδικάτα στο Σικάγο των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής ξεσηκώνονται διεκδικώντας το ωράριο εργασίας 8 ωρών.  Στις κινητοποιήσεις αυτές έχασαν τη ζωή τους αρκετοί διαδηλωτές από πυρά των αστυνομικών δυνάμεων και  κάποιοι συνδικαλιστές  καταδικάστηκαν σε θάνατο μετά από δίκη.

1η Μαΐου 1893 στην Ελλάδα γίνετε η πρώτη κινητοποίηση για την εργατική Πρωτομαγιά από το Σοσιαλιστικό σύλλογο του Σταύρου Καλλέργη, με αιτήματα το οκτάωρο, τη καθιέρωση της Κυριακάτικης αργίας και την κρατική αποζημίωση στα θύματα των εργατικών ατυχημάτων. Η δράση αυτή του Καλλέργη όπως ήταν φυσικό δεν άρεσε με αποτέλεσμα τη σύλληψη του και τον άγριο ξυλοδαρμό του.

Αυτά που κάποιοι τα πληρώσανε με τη ζωή τους, με διώξεις στις οικογένειες τους, με κοινωνικό στιγματισμό, εμείς σήμερα τα θεωρούμε αυτονόητα.

Τίποτα και ποτέ δεν χαρίστηκε στα εργατικά συνδικάτα όσο δίκαιο και να ήταν για τους εργαζόμενους και την κοινωνία.

Οι εργαζόμενοι με τα εργασιακά σωματεία είναι αυτοί θέτουν τις βάσεις για την κοινωνική και εργασιακή ειρήνη στις σύγχρονες κοινωνίες. Με όπλο τη λογική, τις νέες επιστήμες και τον ανθρωπισμό.

Το σωματείο μας από την πρώτη ημέρα της λειτουργίας του έχει στόχο ένα σύγχρονο ΕΚΑΒ. Μια υπηρεσία άμεσης βοήθειας με πρότυπα του δυτικού κόσμου και σύμφωνα με τα διεθνή πρωτόκολλα διάσωσης.

Καμία φωνή οπισθοδρόμησης, καμία μειοδοτική άποψη δεν χωράει ανάμεσά μας, ειδικά τώρα που ξαναμπαίνουν στο προσκήνιο ψευτοδιλήμματα για τις συνθήκες εργασίας, την ειδικότητά μας, τα καθήκοντά μας, το δικαίωμα στην απεργία, την ασφάλεια στην εργασία, την απαίτηση των δεδουλευμένων μας.

Τιμούμε την Εργατική Πρωτομαγιά και καταθέτουμε το σεβασμό μας σε  όσους πάλεψαν για να μπορούμε εμείς σήμερα 1η Μαΐου 2018, να απεργούμε και να διεκδικούμε. 

                         Ο                                             Ο
                     Πρόεδρος                              Γραμματέας

              Παπαστεργιόπουλος Φ.              Παπαναστασίου Α.

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews