ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/5/18

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας και πορεία την Παρασκευή, 11.5 ώρα 13.00 στα Προπύλαια για τις ελαστικές σχέσεις εργασίαςΠέμπτη, 10 Μαΐου 2018
EKABNews

Στο ΕΚΑΒ για πρώτη φορά έχουμε εργαζόμενους με συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΑΕΔ οι οποίοι όμως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Αθήνα 08/05/2018
Αρ. πρωτ.: 135

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Συμμετοχή στην κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕΔΗΝ  την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, ώρα 13:00μμ, στα Προπύλαια

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ καλεί τα μέλη του να συμμετέχουν στην συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, την Παρασκευή, 11 Μαΐου 2018, ώρα 13.00 στα Προπύλαια και πορεία, για το θέμα των ελαστικών σχέσεων εργασίας στο Δημόσιο.
Στο ΕΚΑΒ για πρώτη φορά έχουμε εργαζόμενους με συμβάσεις έργου ορισμένου χρόνου μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και ΟΑΕΔ οι οποίοι όμως καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Αγωνιζόμαστε για την μονιμοποίηση του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης που υπηρετεί στα Νοσοκομεία, Κέντρα Υγείας, Πρόνοια και ΕΚΑΒ.

Διεκδικούμε:
        Μόνιμους διορισμούς ΤΩΡΑ
        Κατάργηση των ελαστικών σχέσεων εργασίας

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕΔΗΝ 13:00 μμ στα ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ και πορεία στο Υπουργείο Διοικητικής Ανασυγκρότησης για μόνιμους διορισμούς ΤΩΡΑ


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας


Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος ΑλέξιοςΗ ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει Στάση Εργασίας 12-3 μμ. για την Παρασκευή 11/5/2018 και Συγκέντρωση 12.30μ.μ στον πεζόδρομο της Κοραή στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ. Θα ακολουθήσει πορεία από τα προπύλαια με την ΑΔΕΔΥ

Η ΠΟΕΔΗΝ προκηρύσσει Στάση Εργασίας 12-3 μμ. για την Παρασκευή 11/5/2018 και Συγκέντρωση 12.30μ.μ στον πεζόδρομο της Κοραή στα πλαίσια των κινητοποιήσεων της ΑΔΕΔΥ.
Θα ακολουθήσει πορεία από τα προπύλαια με την ΑΔΕΔΥ

15.000 εργαζόμενοι (14.000 στα Νοσοκομεία) με ελαστικές μορφές απασχόλησης υπηρετούν στα Νοσοκομεία, την Πρόνοια, το ΕΚΑΒ, τα Κέντρα Υγείας εκ’ των οποίων οι 8.000 είναι πρώην εργολαβικοί ή εργολαβικοί εργαζόμενοι με καταργημένες τις οργανικές θέσεις. Καλύπτουν μερικώς τα κενά των 30.000 αποχωρησάντων από τα Νοσοκομεία στα χρόνια των Μνημονίων.
45.000 είναι οι κενές οργανικές θέσεις των Νοσοκομείων περισσότερες από τις μισές. Κάθε χρόνο αυξάνονται κατά χιλιάδες. Εάν απολυθούν οι συμβασιούχοι κατέρρευσαν τα Νοσοκομεία. Οι συμβάσεις των εκτάκτων λήγουν από 18 Μαΐου έως τέλος του χρόνου 2018.
Οι πρώτες συμβάσεις που λήγουν είναι των 350 γιατρών και νοσηλευτών που εργάζονται στις ΜΕΘ μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ. Θα κλείσουν άλλες 50 κλίνες ΜΕΘ!!!
Θα ακολουθήσει η κατάργηση ολόκληρων κλινικών Νοσοκομείων.
Η Κυβέρνηση επιδιώκει την ΟΜΗΡΙΑ των εν λόγω υπαλλήλων έως τις εκλογές για ψηφοθηρικούς λόγους. Οι Αποφάσεις του Ελεγκτικού Συνεδρίου ορίζουν ότι δεν μπορούν να εργάζονται πέραν του 24μήνου καθότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
Ως εκ τούτω η μοναδική λύση είναι η μονιμοποίηση των έκτακτων υπαλλήλων και η επανασύσταση των οργανικών θέσεων των υποστηρικτικών υπηρεσιών.
Τα Νοσοκομεία είναι απαραίτητα στους πολίτες και μετά τις εκλογές. Η κυβέρνηση τα βλέπει ευκαιριακά για να κερδίσει κάποια ψηφαλάκια στις εκλογές.
Μετά γαία πυρί μιχθήτω. Προτιμάει να προσλαμβάνει μετακλητούς υπαλλήλους στα Υπουργεία αντί για Νοσηλευτές και Ιατρούς.
Δεν θα τους αφήσουμε να διαλύσουν τα Νοσοκομεία.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews