ΕΙΔΗΣΕΙΣ

6/5/18

Εγκαινιάστηκαν οι σταθμοί ΕΚΑΒ σε Αγ. Αθανάσιο και Δοξάτο Δράμας οι οποίοι θα λειτουργούν εναλλάξ, Βίντεο



Κυριακή, 6 Μαΐου 2018
EKABNews

Εγκαινιάστηκαν οι σταθμοί ΕΚΑΒ σε Αγ. Αθανάσιο και Δοξάτο Δράμας οι οποίοι θα λειτουργούν εναλλάξ, μερικές ημέρες της εβδομάδας ο ένας, και μερικές ο άλλος.

Συνέντευξη ο πρόεδρος Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος

2. ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΣΤΑΘΜΟΥ ΕΚΑΒ ΣΤΟ ΔΟΞΑΤΟ 5 ΜΑΙ 2018

doxatinos

Δημοσιεύτηκε στις 5 Μαΐ 2018

Εγκαινιάζονται οι δύο εναλλάξ σταθμοί ΕΚΑΒ σε Αγ. Αθανάσιο και Δοξάτο
proinos-typos.gr

Το Σάββατο 5 Μαΐου στις 11.00 και 12.00

Θα καλύπτει τον οδικό άξονα Δράμας – Καβάλας και την υπόλοιπη περιοχή
Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κ. Καρακατσιανόπουλος στα εγκαίνια

Του Θανάση Πολυμένη

ΑΥΡΙΟ Σάββατο, εγκαινιάζονται τελικά οι δύο εναλλάξ σταθμοί του ΕΚΑΒ, στον Άγιο Αθανάσιο και στο Δοξάτο, του Δήμου Δοξάτου. Τα εγκαίνια θα γίνουν με την παρουσία του δημάρχου Δοξάτου κ. Δαλακάκη, του προέδρου του ΕΚΑΒ κ. Κων/νου Καρακατσιανόπουλου καθώς και του διευθυντή του 6ου ΕΚΑΒ κ. Θωμά Αγγελόπουλου.

Στις 11.00 το πρωί θα τελεστούν τα εγκαίνια του σταθμού του Αγίου Αθανασίου, που βρίσκονται στην Κοινότητα, ενώ στη συνέχεια στις 12.00, θα ακολουθήσουν τα εγκαίνια του σταθμού ΕΚΑΒ στο Δοξάτο, στο ιστορικό δημαρχείο.

Να σημειώσουμε εδώ ότι, πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια του ΕΚΑΒ, αλλά και του Δήμου Δοξάτου, σε μια προσπάθεια να καλυφθεί ο κεντρικός οδικός άξονας Δράμας – Καβάλας σε περίπτωση τροχαίων ατυχημάτων, φυσικά και τα χωριά της περιοχής.

Να σημειώσουμε ότι, οι δύο σταθμοί θα λειτουργούν εναλλάξ, μερικές ημέρες της εβδομάδας ο ένας, και μερικές ο άλλος.

Σύμφωνα με δηλώσεις του δημάρχου Δοξάτου κ. Δαλακάκη στον «Πρωινό Τύπο», οι προσπάθειες αυτές ξεκίνησαν πριν από δέκα μήνες περίπου.

Όπως εξηγεί ο κ. Δαλακάκης, αναζητήθηκαν ενδεδειγμένοι χώροι για το στήσιμο ενός ή δυο σταθμών ΕΚΑΒ στην περιοχή του Δήμου, προκειμένου να καλυφθεί ο οδικός άξονας Καβάλας – Δράμας και οι οποίοι έπρεπε να είναι ακριβώς επάνω στον άξονα. «Πήγαμε και είδαμε το Πολυδύναμο Ιατρείου του Δοξάτου, το οποίο όμως τελικά δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί. Αφενός γιατί ανήκει στη δύναμη της 4ης Υγειονομικής Περιφέρειας και το ΕΚΑΒ είναι αυτόνομος Οργανισμός και αφετέρου, επειδή το Πολυδύναμο Ιατρείο δημιουργήθηκε αποκλειστικά γι’ αυτό το λόγο με χρήματα της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Μετά από συζητήσεις, επιλέχθηκε τελικά η Κοινότητα Αγίου Αθανασίου και το ιστορικό δημαρχείο του Δοξάτου, ακριβώς γιατί βρίσκονται πάνω στον οδικό άξονα Δράμας – Καβάλας. Σε διαφορετική περίπτωση θα μπορούσε να είχε επιλεγεί και το Καλαμπάκι».

Πρόεδρος ΕΚΑΒ: «Ανοίγουμε την ομπρέλα…»

Στον «Πρωινό Τύπο» μίλησε και ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ κ. Καρακατσιανόπουλος, τονίζοντας ιδιαίτερα ότι πρόκειται για μια σημαντική ενέργεια, για την κάλυψη του οδικού άξονα Δράμας – Καβάλας.

«Στον οδικό άξονα Δράμας – Καβάλας, υπήρχε ένα ζήτημα με την κάλυψη των ασθενοφόρων σε περίπτωση που συμβεί κάτι και κυρίως τα τροχαία τα οποία είναι μάστιγα για τη χώρα. Απ’ όπου κι αν ξεκινούσε ένα ασθενοφόρο, είτε από τη Δράμα, είτε από την Καβάλα, η απόσταση είναι σχετικά μεγάλη.

Από την άλλη, με την ενίσχυση που έχει γίνει στη Δράμα, και με τα νέα ασθενοφόρα και το προσωπικό το οποίο έχει έρθει, μας δίνεται πλέον η δυνατότητα να έχουμε κάποιες βάρδιες, στη μέση περίπου του άξονα· στον Άγιο Αθανάσιο ή στο Δοξάτο. Γι’ αυτό το λόγο έχουμε ανοίξει δύο σημεία, εκ περιτροπής ή ανάλογα με τις ανάγκες, να επιλέγουμε το ένα ή το άλλο, για να καλύψουμε τον οδικό άξονα. Και όχι μόνο τον οδικό άξονα αλλά και όλα τα χωριά της περιοχής».

Καταλήγοντας ο κ. Καρακατσιανόπουλος, τόνισε ιδιαίτερα: «Στην ουσία εκείνο που κάνουμε, είναι ότι ανοιγόμαστε, ανοίγουμε την ομπρέλα και πάμε πιο κοντά στον κόσμο. Προσπαθούμε να μειώσουμε όσο το δυνατόν περισσότερο, τους χρόνους πρόσβασης στο περιστατικό. Το προσωπικό θα προέρχεται από το σταθμό της Δράμας και θα είναι πιθανόν σε 24ωρη βάση».

Δημοσιεύτηκε 4/5/2018

Πηγή: proinos-typos.gr






About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews