ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/5/18

«Ώρα μηδέν» για το ΕΚΑΒ: Μεταφέρονται υπηρεσίες του στο ΕΚΕΠΥΣάββατο, 19 Μαΐου 2018
EKABNews

«Ώρα μηδέν» για το ΕΚΑΒ: Μεταφέρονται υπηρεσίες του στο ΕΚΕΠΥ
 healthview.gr

«Ώρα μηδέν» για το ΕΚΑΒ μετά την απόφαση του υπουργείου Υγείας να μεταφέρει υπηρεσίες του Κέντρου στο ΕΚΕΠΥ (Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας). Το Σωματείο Εργαζομένων στο ΕΚΑΒ κάνει λόγο για συρρίκνωση του Κέντρου και δηλώνει αποφασισμένο να προχωρήσει σε δυναμικές κινητοποιήσεις.

Μάλιστα, για το θέμα της μεταφοράς της διαχείρισης του συστήματος διαδικασιών εισαγωγής (διακίνηση περιστατικών) στις ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ πραγματοποιήθηκε δίωρη συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ με τον Αν. υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη, μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων. Στη συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ιατρών του ΕΚΑΒ.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι εργαζόμενοι ανέπτυξαν επιχειρήματα σχετικά με τεχνογνωσία δεκαετιών, κλινικό έργο το οποίο εκχωρείται στο μη υγειονομικό ΕΚΕΠΥ, κατάλληλο εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό το οποίο είναι σε θέση να διαχειριστεί κάθε ζήτημα που προκύπτει στην διαχείριση των ΜΕΘ, ταυτόσημος ελεγκτής και διαχειριστής κ.α..

Πρότειναν δε στον κ. Πολάκη να κρατήσει το ΕΚΑΒ την διαχείριση και να αναλάβει το ΕΚΕΠΥ τον ελεγκτικό μηχανισμό των κενών κλινών ΜΕΘ. Ωστόσο, ο αναπληρωτής υπουργός αρνήθηκε ενώ αντίθετος ήταν και στη πρόταση των εργαζομένων να αναβάλει για ένα τρίμηνο την απόφαση.

Σύμφωνα με το Σωματείο, «είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που το ΕΚΑΒ παραχωρεί εξειδικευμένες υπηρεσίες σε άλλον φορέα. Είναι η πρώτη φορά που διοίκηση στο ΕΚΑΒ συμφωνεί και παραμένει απαθής στην συρρίκνωση του οργανισμού». Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, «επιχειρήθηκε και στο παρελθόν (2008) με νομοθετική πρωτοβουλία η μεταφορά υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ. Οι εργαζόμενοι αλλά και η διοίκηση αντιστάθηκαν και η πολιτική ηγεσία υποχώρησε».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια αποδυνάμωσης του οργανισμού μας. Είμαστε αντίθετοι σε οποιοδήποτε εξέλιξη αφορά την μεταφορά και την διαχείριση των ΜΕΘ από άλλο φορέα».

Πηγή: healthview.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Μια πολύ απλή λύση, θα ήταν να ενταχθεί το ΕΚΕΠΥ στο ΕΚΑΒ, έτσι ώστε να υπάρχει ο απόλυτος έλεγχος και το επιθυμητό αποτέλεσμα της διαχείρισης όλων των ΜΕΘ, σε πανελλαδικό επίπεδο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews