ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/5/18

Σε καλύτερη κατάσταση εφέτος το ΕΚΑΒ ΡόδουΠαρασκευή, 18 Μαΐου 2018
EKABNews

Συνένετευξη ο πρόεδρος του «Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Ρόδου», Νίκος Τσιώρας

Σε καλύτερη κατάσταση εφέτος το ΕΚΑΒΡόδου
dimokratiki.gr

Αποτελεσματικότερα αντιμετωπίζονται τη φετινή σεζόν οι υπάρχουσες ανάγκες από το ΕΚΑΒ στη Ρόδο συγκριτικά με τα προηγούμενα χρόνια. ΤΟ ΕΚΑΒ έχει ενισχυθεί με πέντε άτομα μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ και ανά βάρδια λειτουργούν τέσσερα ασθενοφόρα (ένα στην Αρχίπολη, ένα στη Σορωνή και δύο στη Ρόδο). Παράλληλα, έχουν προκηρυχθεί τέσσερις θέσεις διασωστών, οι οποίες αναμένεται ωστόσο να καλυφθούν μετά το πέρας της θερινής σεζόν.

«Σε σύγκριση με άλλες χρονιές, βρισκόμαστε σε καλύτερο επίπεδο. Δεν είμαστε στο ιδανικό σημείο, παρόλα αυτά, τα πράγματα είναι πιο ομαλά σε σύγκριση με το παρελθόν. Το ιδανικό θα ήταν να έχουμε έξι ασθενοφόρα ανά βάρδια, τρία στην πόλη, ένα στην Αρχίπολη, ένα στο Γεννάδι και ένα στον Έμπωνα. Πιστεύω όμως ότι θα αντεπεξέλθουμε ικανοποιητικά», δήλωσε στη «δημοκρατική» ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Ρόδου, κ. Νίκος Τσιώρας.

Μέχρι τον επόμενο μήνα το ΕΚΑΒ Ρόδου θα μεταστεγαστεί σε νέο σύγχρονο κτήριο πλησίον του Νοσοκομείου, πράγμα που θα επιλύσει διαχρονικά λειτουργικά προβλήματα της Υπηρεσίας. Η μετακόμιση στο νέο κτήριο αναμένεται να ενισχύσει την επιχειρησιακή και λειτουργική ετοιμότητα του ΕΚΑΒ.

Σημειώνεται ότι η Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου έχει εξαγγείλει την πρόσληψη 12 ατόμων που θα ενισχύσουν τις δομές του ΕΚΑΒ στο νησί της Ρόδου, απαντώντας με τον τρόπο αυτό στο πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για την λειτουργία του ΕΚΑΒ σε Γεννάδι και Έμπωνα, με προοπτική χρηματοδότησης επιπλέον προσωπικού για την ενίσχυση του ΕΚΑΒ σε Κω και Κάλυμνο.

Γίνονται συνεννοήσεις με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, για τη μορφή συνεργασίας μεταξύ Περιφέρειας και Υπουργείου, που θα δώσει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των δράσεων. Μέχρι στιγμής όμως δεν έγινε γνωστό εάν έχει βρεθεί η φόρμουλα για τις προσλήψεις των διασωστών.

Πηγή: dimokratiki.gr


Ο πρόεδρος του «Εργασιακού Σωματείου ΕΚΑΒ Ρόδου», Νίκος Τσιώρας


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews