ΕΙΔΗΣΕΙΣ

10/5/18

Ανακοινώθηκε η εξειδίκευση στην Επείγουσα ΙατρικήΠέμπτη, 10 Μαΐου 2018
EKABNews

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΕ Η ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ ΙΑΤΡΙΚΗ
hesem.gr

Μετά από πολυετείς, διαρκείς και επίπονες προσπάθειες, ένας από τους κύριους στόχους της ΕΕΕΙ γίνεται πραγματικότητα: Η έναρξη εκπαιδευτικού προγράμματος στο αντικείμενο της Επείγουσας Ιατρικής στην Ελλάδα.

Επιτέλους, η Επείγουσα Ιατρική αναγνωρίζεται ως διακριτό γνωστικό αντικείμενο.

Επιτέλους, όλοι όσοι εργάζονται στις Υπηρεσίες επείγουσας ιατρικής φροντίδας αποκτούν ταυτότητα και υπόσταση στην Ιατρική κοινότητα.

Επιτέλους, δίνεται μία πραγματική ευκαιρία για την αναβάθμιση των Υπηρεσιών επείγουσας ιατρικής φροντίδας, προς όφελος όλων των κατοίκων και επισκεπτών της χώρας μας.

Σήμερα γίνεται η αρχή μίας νέας πορείας με συγκεκριμένη αφετηρία και στόχους. Η ΕΕΕΙ δεσμεύεται ότι θα στηρίξει με όλες τις δυνάμεις της το νέο εκπαιδευτικό πρόγραμμα σε θεσμικό, οργανωτικό και επιστημονικό επίπεδο. Παράλληλα θα εργάζεται για τη μελλοντική μετάβαση της Επείγουσας Ιατρικής από εξειδίκευση σε βασική ειδικότητα, όπως ισχύει στις περισσότερες Ευρωπαϊκές χώρες. Θεωρούμε ότι η εξειδίκευση είναι το απαραίτητο μεταβατικό στάδιο το οποίο θα δημιουργήσει τον αρχικό πυρήνα των εκπαιδευτών που θα μπορέσουν να στηρίξουν στο μέλλον την ειδικότητα της Επείγουσας Ιατρικής.

Με ενθουσιασμό και αισιοδοξία,

Το ΔΣ της ΕΕΕΙ

Δείτε εδώ την Υπουργική απόφαση: Εξειδίκευση στην Επείγουσα Ιατρική

Δημοσιεύτηκε 9/5/2018

Πηγή: hesem.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews