ΕΙΔΗΣΕΙΣ

3/5/18

Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας και πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών από ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕΔΗΝ


Πέμπτη, 3 Μαΐου 2018
EKABNews

Συνέχιση των κινητοποιήσεων εξαγγέλλουν ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες-μέλη της

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ συμμετείχε στην Συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕΔΗΝΠορεία προς το υπουργείο Οικονομικών από την ΠΟΕΔΗΝ
newsbeast.gr
13:24

Στο πλευρό τους έχουν και μέλη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ

Άκαρπη αποδείχθηκε η κινητοποίηση των μελών της ΠΟΕΔΗΝ έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους, καθώς δεν μπόρεσαν να συναντηθούν με κάποιον υπεύθυνο -κυρίως τον Γιώργο Χουλιαράκη- για να του παραθέσουν τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων είναι η διασφάλιση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, η ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αλλά και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων.


Έτσι, μαζί με μέλη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, που βρέθηκαν στο σημείο για συμπαράσταση, αποφάσισαν να μεταβούν με πορεία προς το υπουργείο Οικονομικών. Και εκεί θα ζητήσουν να τους δεχθεί κάποιος υπεύθυνος, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ιδανικά.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:
Αποχώρησαν από το υπουργείο Οικονομικών οι διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ
newsbeast.gr
14:25

Δεν συναντήθηκαν με κανέναν υπεύθυνο - Προειδοποίησαν για νέες κινητοποιήσεις

προσθήκη στα αγαπημένα  
Μετά το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και στο υπουργείο Οικονομικών οι διαδηλωτές της ΠΟΕΔΗΝ, που είχαν στο πλευρό τους μέλη της ΑΔΕΔΥ και της ΠΟΕ-ΟΤΑ, αποχώρησαν χωρίς κάποιο αποτέλεσμα.

Παρά την απαίτησή τους να συναντηθούν με κάποιον υπεύθυνο και να του παραθέσουν τα αιτήματά τους, μεταξύ των οποίων είναι η διασφάλιση και επέκταση του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, η ένταξη των εργαζομένων στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα, αλλά και η μονιμοποίηση των συμβασιούχων, τελικά κάτι τέτοιο δεν συνέβη.

Παρόλα αυτά, ανακοίνωσαν πως θα προχωρήσουν σε νέες κινητοποιήσεις από την επόμενη βδομάδα και πως θα συνεχίσουν τον αγώνα τους.

Δείτε τις φωτογραφίες του newsbeast.gr:Πηγή: newsbeast.gr


Συνέχιση των κινητοποιήσεων εξαγγέλουν ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες-μέλη της
athina984.gr
14:25

Ολοκληρώθηκε η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ και ομοσπονδίες-μέλη της, χωρίς να επιτύχουν την επιθυμητή συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο.

Ο κ. Τσακαλώτος ζήτησε την υποβολή γραπτού αιτήματος, προκειμένου να καθοριστεί ραντεβού συνάντησης. Οι διαδηλωτές συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις, καταγγέλοντας τη διοίκηση του υπουργείου Οικονομίας. Με αποκλεισμό του υπουργείου προειδοποιεί η ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ στην περίπτωση που δεν πραγματοποιηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες το ραντεβού που θα ζητήσει μέχρι αύριο η ΑΔΕΔΥ.

Η συγκέντρωση διαμαρτυρίας ξεκίνησε έξω από το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους (Πανεπιστημίου 37) και κατέληξε με πορεία των διαδηλωτών στο υπουργείο Οικονομικών. Η ΑΔΕΔΥ κήρυξε παναττική στάση εργασίας από τις 12 το μεσημέρι και μέχρι τη λήξη του ωραρίου για τους εργαζόμενους των ομοσπονδιών που τους αφορούν τα αιτήματα.

Ζητούν αύξηση και μη περικοπή του επιδόματος επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας από κανέναν εργαζόμενο που το λαμβάνει σήμερα. Επέκταση χορήγησης του επιδόματος και σε όλους όσοι εργαζόνται στις ίδιες συνθήκες – χώρους, κλάδους, ειδικότητες – και το δικαιούνται ανεξάρτητα από την σχέση εργασίας τους δηλαδή μόνιμοι, συμβασιούχοι έργου, κοινοφελούς εργασίας, ενώ διεκδικούν και την συμμετοχή εκπροσώπων των εργαζομένων στη δεκαεπταμελή ομάδα εργασίας που συγκροτήθηκε για τη μελέτη του συγκεκριμένου θέματος.Πηγή: athina984.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews