ΕΙΔΗΣΕΙΣ

24/5/18

Οι άνθρωποι της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων Κύπρου, Βίντεο


Πέμπτη, 24 Μαΐου 2018
EKABNews

ΒΙΝΤΕΟ:H OffsiteCy στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων
offsite.com.cy

Ρεπορτάζ: Άντρη Θρασυβούλου/Κάμερα&Μοντάζ: Μαρία Ανδρονίκου

Είναι οι άνθρωποι που σώζουν ανθρώπινες ζωές. Αυτοί που δεν τα παρατούν εύκολα μέχρι να υπηρετήσουν το καθήκον τους,  τις περισσότερες φορές κάτω από αντίξοες συνθήκες. Αυτοί που οφείλουν να διατηρήσουν την ψυχραιμία και το ψυχικό τους σθένος στη θέα ενός μικρού παιδιού που υποφέρει ή μπροστά στην τραγική κατάληξη ενός ανθρώπου που έχασε τη ζωή του και κείτεται μπροστά τους.

Ο λόγος για τους ανθρώπους που βρίσκονται στις επάλξεις της Υπηρεσίας Ασθενοφόρων. Αυτοί, οι αξιοθαύμαστοι άνθρωποι, που παραμερίζουν καθημερινά τις έγνοιες τους για να βρεθούν δίπλα στον πάσχοντα συνάνθρωπο μας.

Η OffsiteCy βρέθηκε στα κεντρικά γραφεία της Υπηρεσίας και συνομίλησε με την Προϊσταμένη, κ. Ριάνα Κωνσταντίνου, η οποία έχει πολυετή εμπειρία στο επάγγελμα, ενώ έχει περάσει κι η ίδια από το πλήρωμα ασθενοφόρων και πρόκειται κυριολεκτικά για τον ''καπετάνιο'' της Υπηρεσίας,  καθώς και με δυο διασώστες/νοσηλευτές στο πλήρωμα ασθενοφόρων,τον Νίκο Νικολάου και τον Φώτη Χαντζαρά.

Η κάμερα μας πέρασε επίσης και από το σημείο όπου καταφθάνουν όλες οι κλήσεις των πολιτών που χρειάζονται άμεση βοήθεια και ασθενοφόρο. Εκεί, στο Συντονιστικό Κέντρο Ασθενοφόρων, τα παιδιά προσφέρουν την πολύτιμη βοήθεια τους σε όσους την χρειάζονται. Καλούν το ασθενοφόρο το οποίο βρίσκεται στο πιο κοντινό σημείο από το περιστατικό και την ίδια ώρα παρέχουν στήριξη στον καλούντα μέχρι τη στιγμή που οι νοσηλευτές/ διασώστες θα παραλάβουν τον ασθενή.

Η Στέλλα Ανδρονίκου και ο Μιχάλης Χατζηγεωργίου, εξειδικευμένοι νοσηλευτές στο Συντονιστικό Κέντρο Ασθενοφόρων, μας μιλούν και για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Ένα από τα σοβαρότερα θέματα που υφίστανται,  αφορά στις κλήσεις που δεν αφορούν σοβαρά περιστατικά και δεν θα έπρεπε να απασχολούν το Κέντρο καθώς μπορεί να στερήσουν από όσους έχουν πραγματικά ανάγκη το ασθενοφόρο.

Συνολικά, στην Κύπρο υπάρχουν 85 ασθενοφόρα, 25 σταθμοί με επιπλέον σταθμούς ασθενοφόρων στα κρατικά νοσηλευτήρια. Τον περασμένο μήνα, τέσσερις νέοι Σταθμοί Ασθενοφόρων ξεκίνησαν τη λειτουργία τους, στο πλαίσιο της ευρύτερης αναδιοργάνωσης της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας και της συμπλεγματοποίησης των Κέντρων Υγείας στις αγροτικές περιοχές.

Παρακολουθήστε το σχετικό ρεπορτάζ:

Η OFFSITECY στην Υπηρεσία Ασθενοφόρων
offsite videos


Δημοσιεύτηκε στις 23 Μαΐ 2018

*Ευχαριστούμε θερμά το Υπουργείο Υγείας για την άδεια που μας παραχώρησε για την υλοποίηση του ρεπορτάζ, όλους όσους συμμετείχαν και ιδιαίτερα την Προϊσταμένη της Υπηρεσίας, κ. Ριάνα Κωνσταντίνου για την πολύτιμη βοήθεια της

*Τα περιστατικά που προβάλλονται στο ρεπορτάζ είναι αναπαράστασηΠηγή: offsite.com.cyAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews