ΕΙΔΗΣΕΙΣ

26/5/18

Θεσσαλονίκη: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μπλοκάρει σε αυτοκίνητα που κλείνουν τη ΛΕΑΣάββατο, 26 Μαΐου 2018
EKABNews

Θεσσαλονίκη: Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μπλοκάρει σε αυτοκίνητα που κλείνουν τη ΛΕΑ
Taifer

Βίντεο που σοκάρει στη Θεσσαλονίκη, αυτοκίνητα μπλοκάρουν τη διέλευση σε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλείνοντας τη ΛΕΑ. Όπως πολύ σωστά αναφέρει σε σχόλιό του ο διασώστης του ΕΚΑΒ "Γι' αυτό δεν πρέπει να μπαίνουμε στη ΛΕΑ!!!!! Πότε θα το καταλάβουμε αυτό??? Η ΛΕΑ είναι για τα οχήματα έκτακτης ανάγκης. Σκεφτείτε αυτόν που περιμένει τη βοήθεια και αυτή αργεί να φτάσει...."

Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ μπλοκάρει σε αυτοκίνητα που κλείνουν τη ΛΕΑ
Taifer

Δημοσιεύτηκε στις 25 Μαΐ 2018

Μεσημέρι Τετάρτης στην εξωτερική περιφερειακή Θεσσαλονίκης. Οι ουρές των ακινητοποιημένων οχημάτων σχηματίζουν χιλιόμετρα, καθώς στη συμβολή με την Εγνατία πραγματοποιούν διαμαρτυρία μετανάστες και πρόσφυγες από τη δομή Φιλοξενίας των Διαβατών για τις συνθήκες διαβίωσης.
Ο δρόμος παραμένει κλειστός για αρκετή ώρα και μάλιστα σε χρονικό σημείο αιχμής, με πολλούς οδηγούς να αγανακτούν κυριολεκτικά μέσα στις υψηλές θερμοκρασίες του μεσημεριού των τελών Μαΐου.
Την ίδια ώρα, πλήρωμα του ΕΚΑΒ καλείται να παραλάβει ασθενή που αντιμετώπιζε σοβαρό αναπνευστικό πρόβλημα στην περιοχή της Νέας Μεσήμβριας. Αναγκαστικά το ασθενοφόρο θα πρέπει να διέλθει από το μπλοκαρισμένο σημείο για να φτάσει στον προορισμό του. Υπό κανονικές συνθήκες αυτό δεν θα αποτελούσε πολύ μεγάλο πρόβλημα, αφού η ύπαρξη της Λωρίδας Έκτακτης Ανάγκης βοηθά σε τέτοιες περιπτώσεις.
Ωστόσο οδηγός του ασθενοφόρου και λοιπό πλήρωμα εμβρόντητοι βρέθηκαν μπροστά σε ένα ακόμα περιστατικό οδηγικής αναισθησίας. Το φαινόμενο της κατάληψης της ΛΕΑ παρατηρήθηκε για μια ακόμα φορά από οδηγούς που θεωρούν ότι έτσι είναι εξυπνότεροι από τους άλλους. Αποτέλεσμα ήταν φυσικά η Λωρίδα Έκτακτης Ανάγκης να μπλοκάρει και αυτή, με αποτέλεσμα να μη διαφέρει σε τίποτα από τις υπόλοιπες «φορτωμένες « λωρίδες της εξωτερικής περιφερειακής.
Ο ασθενής ωστόσο ανέμενε τη βοήθεια για την οποία κάλεσε και το πλήρωμα του ΕΚΑΒ έπρεπε να φτάσει στον προορισμό του με κάθε τρόπο. Όπως φαίνεται σε video που δόθηκε στη δημοσιότητα μέσω του facebook, το ασθενοφόρο με τη σειρήνα να προειδοποιεί πραγματοποιεί προσπάθεια διέλευσης μέσω της ΛΕΑ με τους οδηγούς να προσπαθούν να απομακρυνθούν από αυτή αφού προηγουμένως την έχουν αποκλείσει. Ωστόσο σε κάποιο σημείο η κατάσταση είναι τραγική, καθώς υπάρχουν μεγάλα φορτηγά που είναι αδύνατο να κάνουν ελιγμούς. Τότε ο οδηγός του ασθενοφόρου, σε μια ανορθόδοξη αλλά σωτήρια όπως αποδείχθηκε κίνηση κάνε ένα απιστευτο ζιγκ ζαγκ μέσα από τριαξονικά φορτηγά ώστε να μπορέσει να διέλθει από τον μπλοκαρισμένο δρόμο το ταχύτερο δυνατό.

«Το πρόβλημα μα την αποκλεισμένη ΛΕΑ είναι σχεδόν μόνιμο και άλυτο θα έλεγα. Σχεδόν πάντα όταν καλούμαστε να επέμβουμε σε περιστατικό και πρέπει να διέλθουμε εθνικό δρόμο με μεγάλη κίνηση οχημάτων βρισκόμαστε αντιμέτωποι με οχήματα που χρησιμοποιούν αδικαιολόγητα της συγκεκριμένη λωρίδα», εξηγεί χαρακτηριστικά ο διασώστης του ΕΚΑΒ.About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

  1. Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κοινοποίηση στην τροχαία και επιβολή του προβλεπόμενου προστίμου σε ΟΛΟΥΣ τους παραβάτες ...

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews