ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/5/18

Ένστολη συνδικαλιστική μπαρούφαΚυριακή, 27 Μαΐου 2018
EKABNews

Ένστολη συνδικαλιστική μπαρούφα.

Γράφει ο Κυριάκος Σιδηρόπουλος

Τριάντα χρόνια κράζω τους συνδικαλιστές του ΕΚΑΒ, για τις άστοχες προτάσεις τους, επειδή είναι άσχετοι με το αντικείμενο και δεν ξέρουν τι τους γίνεται. Τα τελευταία χρόνια όμως, έχουν αλλάξει τα πράγματα. Και σχετικοί είναι και πολύ καλά ξέρουν τι τους γίνεται. Και όταν πετάνε καμιά ρουκέτα, δεν το κάνουν από ασχετοσύνη, αλλά απολύτως σκόπιμα. Είτε για να δημιουργήσουν μία κατάσταση, η οποία τους εξυπηρετεί προσωπικά και παραταξιακά, είτε για να αποτρέψουν μία εξέλιξη που θα τους ξεβολέψει. Το λες και πρόοδο.
Και εκεί που οι δικοί σου έχουν μπει σε μια σειρά, έρχεται από αλλού η ρουκέτα. Διαβάστε εδώ.
Διαβάστε τον συνδικαλιστή της Αστυνομίας, να προτείνει παρουσία ασθενοφόρου, δίπλα στις διμοιρίες που σταθμεύουν στα Εξάρχεια. Έχει αποδεχτεί δηλαδή, ότι η Πολιτεία δεν σκοπεύει να λύσει το ζήτημα των Εξαρχείων. Γιατί όλα τα στελέχη της ΕΛΑΣ, συμφωνούν σε ένα πράγμα. Ότι μόλις πάρουν εντολή, μέσα σε έξι ώρες, το πρόβλημα παααααάει. Κάτι σαν 11880. Έχει αποδεχτεί ο συνδικαλιστής, ότι οι συνάδελφοί του θα παραμείνουν εκεί, σαν παπάκια σε λούνα παρκ, για να εκτονώνονται οι μπαχαλάκηδες και να  εξασκούνται στην ρίψη μολότωφ και ριπών ΑΚ. Και αφού ο κουκουλοφόρος, μετά τις μπύρες και τους μπάφους, δυσκολεύεται να βρει στόχο στο σκούρο μπλε, να του βάλουμε κάτι κίτρινο που φωσφορίζει, για να ανεβάσει τα ποσοστά της επιτυχίας του. Και να βγάλει και μια ωραία προκήρυξη, για το χτύπημα στους συνεργάτες των δυνάμεων καταστολής.
Έχει αποδεχτεί ο συνδικαλιστής τον τραυματισμό και τον θάνατο των συναδέλφων του και εξαντλεί το συνδικαλιστικό του καθήκον, προτείνοντας την ταχεία περισυλλογή των θυμάτων.
Έκανε καμία έρευνα, ή καμία σχετική μελέτη πριν την πρόταση; Και βέβαια όχι. Ξαπλωμένος στο κρεβάτι του το βράδυ, αντί να βάλει τον ΑΝΤ1 και να δει Game of love, κοιτάζει το ταβάνι και σκέφτεται: "Τι πυροτέχνημα να ρίξω αύριο, σχετικό με την υγεία και την ασφάλεια των αστυνομικών, για να μαζέψω χειροκρότημα από τους χαζούς;" Γιατί αυτό πιστεύει. Ότι οι συνάδελφοί του είναι ιθαγενείς και μόλις τους δείξει χάντρες και καθρεφτάκια, θα πέσουν στα γόνατα και θα τον ευχαριστήσουν.


Αν τον ρωτήσεις, "σε πιο Κράτος του Πλανήτη εφαρμόζεται κάτι αντίστοιχο", δεν ξέρει, ούτε και τον ενδιαφέρει. Αν τον ρωτήσεις "με ποιον τρόπο οι Αστυνομίες των άλλων Κρατών, αντιμετωπίζουν παρόμοιες καταστάσεις", δεν ξέρει ούτε τον ενδιαφέρει. Τον ενδιαφέρει αποκλειστικά, το συνδικαλιστικό πυροτέχνημα. Διαφορετικά, θα ζητούσε συνοδεία ασθενοφόρου, για την ΟΠΚΕ που δέχτηκε τα σκάγια από τους γύφτους και την άλλη ομάδα της Αστυνομίας στην Θήβα που είχε 7 (!) τραυματίες, πάλι σε συμπλοκή με γύφτους.
Αν όμως ρωτήσεις έναν 25χρονο αστυφύλακα, ο οποίος ασχολείται με το αντικείμενό του και ενημερώνεται για τα διεθνώς ισχύοντα, θα σου πει. Θα σου πει ότι η αστυνομία, χρησιμοποιεί Police Medics. Αστυνομικούς - Διασώστες, με τέσσερα (4) χρόνια σπουδών ΜΟΝΟ στο υγειονομικό αντικείμενο, χώρια το αστυνομικό. Τόσο τους νοιάζει η υγεία και ασφάλεια του προσωπικού τους.Οι Police Medics:
 • Είναι Αστυνομικοί και επιπλέον πτυχιούχοι Διασώστες.
 • Είναι μέλη της διμοιρίας και όχι συνεργάτες από άλλη Υπηρεσία.
 • Εκτελούν αστυνομικό έργο και όταν χρειαστεί διασωστικό.
 • Όταν υπάρξει τραυματισμός συναδέλφου, επεμβαίνουν άμεσα, αξιολογούν την κατάστασή του, δίνουν πρώτες, δεύτερες και τρίτες βοήθειες, αποτρέποντας θανάτους, ή εγκατάσταση μη αναστρέψιμων βλαβών.
 • Αποφασίζουν για την αναγκαιότητα, ή όχι της άμεσης διακομιδής.
 • Ενημερώνουν τον επικεφαλής για την κατάσταση, ώστε εκείνος να αποφασίσει για την συνέχιση, ή όχι της επιχείρισής και τον επαναπροσδιορισμό προτεραιοτήτων.
 • Σε περίπτωση μυστικών, ή αιφνιδιαστικών επιχειρήσεων, καλύπτουν υγειονομικά την Ομάδα και δεν χρειάζεται να ενημερωθούν άλλες Υπηρεσίες, αποτρέποντας διαρροές πληροφοριών.
 • Ως Αστυνομικοί, κατανοούν το αστυνομικό αντικείμενο και δεν παρεμποδίζουν την επιχείρηση.
 • Ξέρουν να κινούνται σε σκηνές εγκλήματος και δεν αλλοιώνουν στοιχεία.

Πως γίνεται αυτό; Είναι απλό συνδικαλιστή. Απευθυνθείτε σε αυτούς που το κάνουν από 1960. Διασώστες χρειάζεται και το Λιμενικό και η Πυροσβεστική. Φτιάξτε μία Σχολή Διασωστών, με εξειδίκευση στην Διάσωση Μάχης και βγάλε στελέχη για όλες τις Υπηρεσίες. Στην 1η σειρά, φέρε Αμερικανούς (Άγγλους, Ολλανδούς, ότι άλλο θέλεις) εκπαιδευτές. Από κάθε σειρά, βγάλε 5 δικούς σου εκπαιδευτές και το νερό μπήκε στο αυλάκι.


Αν δεν μπορεί να γίνει αυτό, επειδή εδώ είναι Βαλκάνια και δεν υπάρχει συνεννόηση, ακόμη καλύτερα. Δείτε πόσους χρειάζεστε, βγάλτε προκήρυξη και πάρτε έτοιμους πτυχιούχους από την Σχολή Διασωστών του ΕΚΑΒ. Εκπαιδεύστε τους ένα 6μηνο (ή όσο χρειάζεται) να γίνουν Αστυνομικοί, στείλτε τους 5 μέρες στην Ολλανδία (Αγγλία, Ουγγαρία, ή όπου αλλού) να πιστοποιηθούν στο TCCC και έτοιμοι.
Θα μου πεις βέβαια, δεν είναι αυτή η δουλειά του συνδικαλιστή, όπως την διδάχτηκε το 1975. Δουλειά του είναι να καθυστερεί την πρόοδο, για να παριστάνει τον έξυπνο. Σύμφωνοι, αλλά όσο συνεχίζεις να πήζεις τυρόγαλο, πεθαίνει κόσμος.
Μικρό το κακό για την καριέρα του συνδικαλιστή. Αυτός θα βγει να πει "σας τα έλεγα" κι ας έλεγε το αντίθετο. Εκεί άλλωστε φαίνεται η αξία του. Να κάνει το μαύρο άσπρο και να βγαίνει από πάνω.
Δεν θέλω απάντηση, δεν έχω πάρει (επί της ουσίας), ούτε από τους δικούς μου συνδικαλιστές, τριάντα χρόνια τώρα. Αν όμως κάποιος γνωρίζει, παρακαλώ πολύ να μου λύσει μια απορία: Όλοι οι συνδικαλιστές, το ίδιο σχολείο έχουν βγάλει;

Δημοσιεύτηκε 26/5/2018, 12:18 μ.μ. 


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

 1. Ας καταλήξουμε ότι χρειάζονται Διασώστες στο ΕΚΑΒ και μετά προχωρούμε και στην ΕΛΛΑΣ και Λιμενικό... Υπάρχουν ακόμα σούργελα μεταξύ μας, που επιμένουν ότι το ΕΚΑΒ δεν χρειάζεται εξειδίκευση και Διασώστες, μη πω για το ότι κάποιοι μεταξύ μας δεν είναι Διασώστες ενώ άλλα λέει η νομοθεσία... H τοποθέτησή σου σωστή πάντως.

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews