ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/5/18

Συνάντηση ΕΥΑΕ ΕΚΑΒ με τον Τεχνικό Ασφαλείας και το Σωματείο εργαζομένων ΕΚΑΒ


Αθήνα 07/05/2018
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Θέμα: Συνάντηση της Επιτροπής Υγείας και Ασφάλειας Εργαζομένων ΕΚΑΒ με τον Τεχνικό Ασφαλείας και το Σωματείο Εργαζομενων ΕΚΑΒ.

Η Επιτροπή Υγείας και Ασφάλειας Εργαζομένων ΕΚΑΒ, σε συνέχεια των προηγούμενων συναντήσεων, πραγματοποίησε σήμερα Δευτέρα 07/05/2018 συνάντηση με τον Τεχνικό Ασφαλείας κ.  Χριστογιάννη, παρουσία και αντιπροσωπείας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Έγινε ενημέρωση για τις ενέργειες του Τεχνικού Ασφαλείας πάνω σε θέματα που του έχουμε θέσει, όπως και ενημέρωση για τους ελέγχους που έχει πραγματοποιήσει καθώς και τα προβλήματα ή τους κινδύνους που εντόπισε στους εργασιακούς χώρους.
Συζητήθηκαν επίσης μέτρα για την ελαχιστοποίηση των εργασιακών κινδύνων, όπως η αντιμετώπιση του εργασιακού στρες, η πρόληψη των μυοσκελετικών παθήσεων με την βελτίωση του εξοπλισμού των ασθενοφόρων, θέματα εκπαίδευσης προσωπικού, θέματα πυρασφάλειας, μέτρα για την θερμική καταπόνηση κατά τους θερινούς μήνες, επίπεδα θορύβου-διαδικασίες μετρήσεων και διάφορες προτάσεις σε υποδομές και εξοπλισμό.

Από την συζήτηση διαπιστώθηκε η αναγκαιότητα της χρήσης στατιστικών μεθόδων για την τεκμηριωμένη και επιστημονική προσέγγιση των προβλημάτων που αντιμετωπίζει ο κλάδος.
Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ, δεσμεύτηκε να συζητήσει σε επόμενη συνεδρίαση του, την διεξαγωγή στατιστικής μελέτης (υπό την μορφή ερωτηματολογίου που θα συνταχθεί  από κοινού με την ΕΥΑΕ και θα μοιραστεί στους εργαζόμενους) σχετικά με θέματα υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων.

Η Επιτροπή Υγιεινής και Ασφαλείας θα συνεχίσει να σας κρατά ενήμερους για την δράση της, όπως επίσης και συνεχίζει να περιμένει τις προτάσεις και τους προβληματισμούς σας στο γραμματοκιβώτιο που υπάρχει έξω από την πόρτα του σωματείου, στο email: 166worksafe@gmail.com και στην σελίδα της επιτροπής στο Facebook. (www.facebook.com/166WORKSAFE)

Για την Ε.Υ.Α.Ε. του ΕΚΑΒ

ο πρόεδρος                ο γραμματέας                 

Χουλιάρας Βασίλειος                 Μπαχτής Κων/νος 


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews