ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/5/18

ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΕΚΑΒ: Η θλιβερή εικόνα διοίκησης και κυβερνητικών συνδικαλιστών στο ΕΚΑΒΚυριακή, 20 Μαΐου 2018
EKABNews

20.05.2018

Η θλιβερή εικόνα διοίκησης και κυβερνητικών συνδικαλιστών στο ΕΚΑΒ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας έχει βάλει στόχο την συρρίκνωση μας. Εντελώς αιφνιδιαστικά και χωρίς να προηγηθεί καμία συζήτηση με υπηρεσιακούς παράγοντες του ΕΚΑΒ αλλά και με τα σωματεία των εργαζομένων και των ιατρών επιχειρούν την μεταφορά της υποδειγματικής μέχρι σήμερα διαχείρισης του συστήματος διαδικασιών εισαγωγής (διακίνηση περιστατικών) στις ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ. Κάτι το οποίο επιχειρήθηκε και το 2008 και ποτέ δεν εφαρμόστηκε. Με αλχημείες προσπαθούν να κρύψουν την πραγματικότητα η οποία είναι οι λίστες αναμονής και οι κλίνες των ΜΕΘ που δεν λειτουργούν λόγω έλλειψης προσωπικού.

Το θλιβερό για τον οργανισμό μας, το οποίο δεν έχει καταγραφεί ποτέ ξανά από την σύσταση μας έως σήμερα, είναι η υπονόμευση εκ των έσω. Το υπουργείο έχει συμπαραστάτες στην απώλεια των εξειδικευμένων υπηρεσιών που προσφέρουμε όχι μόνο την διοίκηση αλλά και την κυβερνητική συνδικαλιστική παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ. Ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ αν και εξαρχής μας δήλωσε την στήριξη του, στην συνέχεια κατά την διάρκεια τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχε με τον Αν. υπουργό Υγείας την ώρα που γινόταν η συνάντηση με τα σωματεία εργαζομένων και ιατρών (15/5/2018), έκανε πίσω και μίλησε για πολιτική απόφαση την οποία θα εκτελέσει. Ο κατά τα άλλα δε λαλίστατος αντιπρόεδρος έχει σιωπήσει για το θέμα αυτό παίρνοντας έτσι θέση υπέρ του ΕΚΕΠΥ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΑΒ και οι δύο εκπρόσωποι του στο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου αν και έχει καταγραφεί στα πρακτικά (δ.σ. 27/4/2018) ότι αντιτίθενται στην απόφαση του υπουργού στην συνέχεια όχι μόνο συμφώνησαν αλλά και υπερασπίζονται την απώλεια ενός κομματιού του ΕΚΑΒ από το βήμα της γενικής συνέλευσης (16/5/2018). Κατευθυνόμενοι από ανεπαρκείς και άσχετους με τα θέματα του ΕΚΑΒ πολιτικούς μέντορες, διαβάζοντας το σκονάκι που τους δόθηκε, προσπάθησαν να στρέψουν τους εργαζόμενους που βρίσκονταν στην γενική συνέλευση κατά των ιατρών και νοσηλευτών του ΕΚΑΒ, προσπάθησαν να απαξιώσουν την ίδια την γενική συνέλευση, αρνήθηκαν την συμμετοχή μας στην Γενική Απεργία στις 30/5/2018 (πράγμα το οποίο καταγράφηκε και στα πρακτικά του δ.σ. 15/5/2018) και επιχειρηματολογούσαν με αοριστολογίες υπέρ της συρρίκνωσης του ΕΚΑΒ. Η θλιβερή τους εικόνα έλαβε τέλος με την αποχώρηση τους από το αμφιθέατρο του ΕΚΑΒ.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι στο παρελθόν επιχειρήθηκε το 1992 η μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου και το 2008 η μεταφορά της διαχείρισης των ΜΕΘ. Οι εργαζόμενοι αλλά και οι τότε διοικήσεις, αντιστάθηκαν και νίκησαν. Διατηρήσαμε τον οργανισμό μας.

Σήμερα, με αλχημείες, ψέματα και απαξιώνοντας την ίδια την δουλειά μας προσπαθούν να δημιουργήσουν μια εικονική πραγματικότητα εις βάρος των πολιτών και των εργαζομένων. 

Εμείς, με ωριμότητα, με συλλογικότητα και δημοκρατικές διαδικασίες ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ θα εναντιωθούμε στις «Νέες» ιδέες, υπερασπίζοντας το ΕΚΑΒ.

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews