ΕΙΔΗΣΕΙΣ

8/5/18

Προϋποθέσεις πρόσληψης διασωστών/πληρωμάτων ασθενοφόρου σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείςΤρίτη, 8 Μαΐου 2018
EKABNews


Αθήνα 07/05/2018
Αρ. πρωτ.: 122


ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ
           Δ/ΝΣΗ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ ΥΠΗΡΕΣΙΑΣ
           ΤΜΗΜΑ Α΄


ΘΕΜΑ: Προϋποθέσεις πρόσληψης διασωστών/πληρωμάτων ασθενοφόρου σε δημόσιους και ιδιωτικούς φορείς

Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ μετά από συναντήσεις τόσο με τις διοικήσεις του ΕΚΑΒ όσο και με τις πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Υγείας πρότεινε την τροποποίηση της σχετικής νομοθεσίας για την ρύθμιση των προϋποθέσεων πρόσληψης μετά την κατοχύρωση των επαγγελματικών δικαιωμάτων και την βεβαίωση άσκησης επαγγέλματος στην ειδικότητα Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου.
Έχοντας υπόψη:
1. Το ΠΡΟΕΔΡΙΚΟ ΔΙΑΤΑΓΜΑ ΥΠ’ ΑΡΙΘΜ. 62 Επαγγελματικά δικαιώματα των κατόχων διπλώματος του Οργανισμού Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ο.Ε.Ε.Κ.) επιπέδου Μεταδευτεροβάθμιας Επαγγελματικής Κατάρτισης της ειδικότητας «Διασώστης – Πλήρωμα Ασθενοφόρου» της ομάδας Υγείας του Τομέα «Υγείας Αισθητικής − Κοινωνικών Υπηρεσιών» (ΦΕΚ 70Α/22.3.20007)
2. Την Αριθμ. Γ4β/ΓΠ/οικ.16276 Καθορισμός των απαιτούμενων δικαιολογητικών καθώς και κάθε άλλης λεπτομέρειας σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης βεβαίωσης άσκησης Επαγγέλματος στην ειδικότητα «Διασώστης− Πλήρωμα Ασθενοφόρου» (ΦΕΚ 1486Β/16.7.2015)
3. Την Αριθμ. Γ4α/Γ.Π.οικ. 34218 Τροποποίηση της αριθμ. Γ4β/ΓΠ/οικ.16276/2015 υπουργικής απόφασης «Καθορισμός των απαιτούμενων δικαιολογητικών καθώς και κάθε άλλης λεπτομέρειας σχετικά με τη διαδικασία χορήγησης βεβαίωσης άσκησης επαγγέλματος στην ειδικότητα Διασώστης - Πλήρωμα Ασθενοφόρου (ΦΕΚ Β΄ 1486)» (ΦΕΚ 1729Β/19.5.2017)
Θεωρούμε σκόπιμο και επιβεβλημένο για λόγους διασφάλισης εξειδικευμένης παροχής προνοσοκομειακής φροντίδας στους πολίτες, στις προκηρύξεις του ΑΣΕΠ και λοιπών φορέων ως προϋπόθεση και προσόν για την πλήρωση των θέσεων να είναι η κατοχή βεβαίωσης άσκησης Επαγγέλματος στην ειδικότητα «Διασώστης− Πλήρωμα Ασθενοφόρου».
Παρακαλούμε επίσης, όπως μεριμνήσετε να ενημερωθούν όλοι οι φορείς.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

  1. Τι δηλαδή θέλει και άδεια; Και δηλαδή υπάρχει πρόβλημα και με αυτούς που είναι ήδη τώρα χωρίς την άδεια; Δηλαδή πρέπει να ασκούμε τα καθήκοντα του προεδρικού διατάγματος; Δηλαδή σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα και με την υπουργική απόφαση για την έκδοση άδειας επαγγέλματος, μόνο διασώστες μπορούν να εργάζονται στον προνοσοκομειακό χώρο; Τιναυτορε; Το ξέρουν στο ΕΚΑΒ;

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews