ΕΙΔΗΣΕΙΣ

7/5/18

Σχέδιο Τροπολογίας της ΠΟΕΔΗΝ για μη επιστροφή επιδομάτων ευθύνης και Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας ως αχρεωστήτως καταβληθένταΔευτέρα, 7 Μαΐου 2018
EKABNews


Σε Νοσοκομεία και άλλες Μονάδες Υγείας, χορηγήθηκαν επιδόματα ευθύνης σε Προϊσταμένους οργανικών τμημάτων τα οποία δεν περιγράφονται σε νεότερους οργανισμούς οι οποίοι χαρακτηρίζονται προσωρινοί από το Υπουργείο Υγείας και τα εν λόγω τμήματα συνέχισαν να λειτουργούν.
Οι Διοικήσεις προβαίνουν όχι μόνο σε περικοπή των επιδομάτων ευθύνης, αλλά και σε αναδρομικό καταλογισμό των επιδομάτων έως την ημερομηνία έκδοσης των οργανισμών, παρ’ ότι δεν εφαρμόστηκαν και οι Προϊστάμενοι συνέχισαν να εκτελούν καθήκοντα.
Ως εκ τούτω επιδόματα ευθύνης Οργανικών Μονάδων του άρθρου 18 του Ν.4024/2011 και του άρθρου 16 του Ν. 4354/2015 που κατεβλήθησαν (π.χ. Γ.Ν. Τρίπολης) θα πρέπει να μην αναζητηθούν ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ
Επιδόματα Προϊσταμένων Οργανικών Μονάδων του άρθρου 18 του Ν. 4024/2011, άρθρο 16 Ν.  4354/2016 που κατεβλήθησαν έως την ψήφιση του παρόντος Νόμου κατά την περίοδο που οι οργανισμοί των Νοσοκομείων και άλλων Μονάδων Υγείας χαρακτηρίστηκαν ως προσωρινοί, δεν αναζητούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.

ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗΣ ΚΑΙ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Κατ’ εφαρμογή του Νόμου 4024/2011 άρθρο 15 και 4354/2015 άρθρο 18 Κοινή Υπουργική Απόφαση Αριθμ. Οικ. 2/16519/0022 ΦΕΚ 465/24-2-2012.
Σε Νοσοκομεία με μηνιαίες βεβαιώσεις Διευθυντών των Υπηρεσιών, χορηγήθηκαν επιδόματα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας σε δικαιούχους υπαλλήλους (π.χ. Φλώρινα). Εκ των υστέρων με αποφάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου του Νοσοκομείου, καταλογίζουν αναδρομικά τα εν’ λόγω επιδόματα και ζητούν την επιστροφή τους.
Αυτό είναι παράνομο και καταχρηστικό.

Σχέδιο Τροπολογίας
Επιδόματα Επικίνδυνης και Ανθυγιεινής Εργασίας που καταβλήθηκαν με βάση τους Νόμο 4024/2011 άρθρο 15 όπως τροποποιήθηκε με το Ν. 4354/2015 άρθρο 18 και σχετικών Κοινών Υπουργικών Αποφάσεων έως την ψήφιση του παρόντος Νόμου, δεν αναζητούνται από τους υπαλλήλους που θεωρούνται ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.


ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                    Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                     ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ


Πηγή: poedhn.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews