ΕΙΔΗΣΕΙΣ

17/5/18

ΠΟΕΔΗΝ: Ελλείψεις κλίνων ΜΕΘ. Για να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί ο κος Πολάκης μεταφέρει τη διαχείριση κλινών ΜΕΘ από το ανεξάρτητο υπηρεσιακό φορέα του ΕΚΑΒ στο κομματικό όργανο ΕΚΕΠΥ


Πέμπτη, 17 Μαΐου 2018
EKABNews

Ο κος Πολάκης το μόνο πρόβλημα που βλέπει σε αυτό το μείζον ζήτημα για την Δημόσια Υγεία είναι ποιος θα κάνει την διαχείριση των κλινών ΜΕΘ.
Ανακοίνωσε ότι η διαχείριση των κλινών ΜΕΘ θα μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ. Δηλαδή  από έναν ανεξάρτητο υπηρεσιακό φορέα σε ένα κυβερνητικό όργανο. Τι θέλει να πετύχει ο κος Πολάκης με αυτό; Θέλουν να κρύβουν το πρόβλημα της έλλειψης κλινών ΜΕΘ κάτω από το χαλί. Να λένε ψέματα στον κόσμο σχετικά με τις κλίνες που λειτουργούν και τις λίστες αναμονής. Με τον σημερινό τρόπο που γίνεται η διαχείριση από το ΕΚΑΒ δεν μπορούν να κρύψουν το πρόβλημα. Κλείνουν τα χειρουργεία του Νοσοκομείου 21/5/2018 επειδή η αίθουσα ανάνηψης μετατρέπεται σε ΜΕΘ για άλλη μία φορά
• Απίστευτες διαπιστώσεις του Καθηγητή και των γιατρών του Τμήματος Επεμβατικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου. 60% των διαβητικών θα γλίτωναν τον ακρωτηριασμό ποδιού εάν υπήρχε δεύτερος αγγειογράφος και ένας επεμβατικός ακτινολόγος στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας Πατρών
• Άλαλος ο κος Πολάκης στις καταγγελίες του παραιτημένου Διοικητή για παρεμβάσεις στη Διοίκηση του Νοσοκομείου από φατρίες του ΣΥΡΙΖΑ
• Ελλείψεις κλίνων ΜΕΘ. Για να κρύψει το πρόβλημα κάτω από το χαλί ο κος Πολάκης μεταφέρει τη διαχείριση κλινών ΜΕΘ από το ανεξάρτητο υπηρεσιακό φορέα του ΕΚΑΒ στο κομματικό όργανο ΕΚΕΠΥ

Από Δευτέρα 21 Μαΐου 2018 παύουν να γίνονται χειρουργικές επεμβάσεις με ανακοίνωση του Πανεπιστημιακού Χειρουργικού Τομέα του Νοσοκομείου που υπογράφει ο Διευθυντής Καθηγητής κος Μέγας.

Αιτία είναι η έλλειψη κλινών ΜΕΘ με αποτέλεσμα η αίθουσα ανάνηψης των χειρουργείων του Νοσοκομείου να μετατραπεί σε ΜΕΘ.
Το ζήτημα αυτό επανειλημμένως κατήγγειλε η ΠΟΕΔΗΝ.
Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ρίου διαθέτει ΜΕΘ 10 κλινών και ΜΑΦ 3 κλινών οι οποίες δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες. Κάθε ημέρα μεγάλος αριθμός διασωληνωμένων ασθενών βρίσκεται σε θαλάμους νοσηλείας αναζητώντας ΜΕΘ.

Έτσι μετέτρεψαν την αίθουσα ανάνηψης σε ΜΕΘ, με αποτέλεσμα να αναστέλλονται σε τακτικά διαστήματα τα χειρουργεία και τώρα από 21/5/2018.

Στη χώρα μας που διαθέτει 30.000 Νοσοκομειακές κλίνες έπρεπε να λειτουργούν 3.000 κλίνες ΜΕΘ με βάση τα διεθνή στάνταρ.
Εξοπλίστηκαν 550 κλίνες αλλά λόγω ελλείψεων προσωπικού λειτουργούν 400!!! Από 18 Μαΐου θα κλείσουν άλλες 50 κλίνες ΜΕΘ επειδή λήγουν οι συμβάσεις 350 γιατρών και νοσηλευτών που υπηρετούν στις ΜΕΘ μέσω του ΚΕΕΛΠΝΟ.
Οι λίστες αναμονής θα εκτοξευθούν.
Ο κος Πολάκης το μόνο πρόβλημα που βλέπει σε αυτό το μείζον ζήτημα για την Δημόσια Υγεία είναι ποιος θα κάνει την διαχείριση των κλινών ΜΕΘ.
Ανακοίνωσε ότι η διαχείριση των κλινών ΜΕΘ θα μεταφερθεί από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ. Δηλαδή από έναν ανεξάρτητο υπηρεσιακό φορέα σε ένα κυβερνητικό όργανο. Τι θέλει να πετύχει ο κος Πολάκης με αυτό; Θέλουν να κρύβουν το πρόβλημα της έλλειψης κλινών ΜΕΘ κάτω από το χαλί. Να λένε ψέματα στον κόσμο σχετικά με τις κλίνες που λειτουργούν και τις λίστες αναμονής. Με τον σημερινό τρόπο που γίνεται η διαχείριση από το ΕΚΑΒ δεν μπορούν να κρύψουν το πρόβλημα.

ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗ
Άλαλος παρακολουθεί ο κος Πολάκης τα συμβάντα σε ένα από τα μεγαλύτερα Νοσοκομεία της χώρας, το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου. Παραιτήθηκε ο Διοικητής καταγγέλλοντας σημεία και τέρατα για κομματικές παρεμβάσεις ΣΥΡΙΖΑ.
Για φατρίες ΣΥΡΙΖΑ που θέλουν να διοικήσουν το Νοσοκομείο!!!

ΤΜΗΜΑ ΕΠΕΜΒΑΤΙΚΗΣ ΑΚΤΙΝΟΛΟΓΙΑΣ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΑΚΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΙΟΥ
Ο Καθηγητής, οι γιατροί του πρωτοποριακού τμήματος Επεμβατικής Ακτινολογίας του Νοσοκομείου καταγγέλλουν ότι το 60% των συμβάντων της περιοχής θα μπορούσαν να έχουν γλιτώσει τον ακρωτηριασμό του διαβητικού τους ποδιού εάν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Πατρών υπήρχε δεύτερος αγγειογράφος και στο Νοσοκομείο Αγ. Ανδρέας Πατρών υπήρχε επεμβατικός Ακτινολόγος.
Και μετά αμφισβητούν τις ελλείψεις προσωπικού και κονδυλίων των Νοσοκομείων.
Σας κοινοποιούμε την Ανακοίνωση του Σωματείου.

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews