ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/5/18

Οι Μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ πάνε… Δυτική ΑττικήΣάββατο, 5 Μαΐου 2018
EKABNews

Από 1η Μαΐου οι Μοτοσυκλέτες του ΕΚΑΒ Αθήνας επιχειρούν και από τους Αγίους Αναργύρους

Συνέντευξη ο υπεύθυνος του Τομέα Μοτοσικλετών ΕΚΑΒ Αθήνας, Κυριάκος Σιδηρόπουλος

Σύντομο ιστορικό του Τομέα Μοτοσικλετών με την σημερινή του μορφή
Οι μοτοσικλέτες του ΕΚΑΒ Αθηνών, λειτουργούν στην σημερινή τους μορφή από το 2010, ύστερα από εισήγηση του τότε Αντιπροέδρου και σημερινού μέλους του Επιστημονικού Συμβουλίου του ΕΚΑΒ, ιατρού κου Παναγιώτη Τζανετή. Αποτέλεσαν ένα σημαντικό εργαλείο στην αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών, γι' αυτό και είχαν την στήριξη όλων των Διοικήσεων.
Παρουσιάζουν στατιστικά, τα οποία υπερβαίνουν κατά πολύ τα στατιστικά αντίστοιχων Υπηρεσιών του Εξωτερικού.
Καλύπτουν πλήρως 4 τομείς, σε Αθήνα (2), Πειραιά και Νίκαια καθώς και τα Νότια Προάστια στις περισσότερες βάρδιες. Με την στήριξη και της σημερινής Διοίκησης, τείνουν να επεκταθούν και σε άλλες περιοχές, αφού οι ανάγκες δεν περιορίζονται στους τομείς που αναφέρθηκαν.

Το EKABNews επικοινώνησε με τον υπεύθυνο του Τομέα  Μοτοσικλετών, Κυριάκο Σιδηρόπουλο για να ενημερωθεί για την επέκταση στην Δυτική Αττική.


Συνέντευξη με τον Υπεύθυνο του Τομέα Μοτοσικλετών, Κυριάκο Σιδηρόπουλο.

– Συνάδελφε, η δράση των μοτοσικλετών επεκτάθηκε στα δυτικά.

– Ναι, από αυτόν τον μήνα επιχειρούμε και από Αγίους Αναργύρους.

– Πως έτσι;
– Πάντα έχουμε και πρέπει να έχουμε στραμμένο το βλέμμα μας, στις δυτικές συνοικίες, οι οποίες είναι υποβαθμισμένες από πολλές απόψεις. Οι λόγοι αυτής της δράσης, δεν είναι αποκλειστικά κοινωνικοί, αλλά κύρια επιχειρησιακοί, επειδή έχουμε διαγνώσει τις ανάγκες.

– Ποια τα συμπεράσματα των πρώτων ημερών;
– Μας δικαίωσαν πέρα από κάθε πρόβλεψη και πρόσθεσαν και επιπλέον ζητήματα, όπως της ανάγκης να καλύψουμε και τις απέναντι περιοχές. Νέα Ιωνία, Νέο Ηράκλειο και ακόμη πιο Βόρεια.

– Υπάρχει τέτοια δυνατότητα;
– Προσωρινά όχι. Δεν έχουμε το προσωπικό και τις μοτοσικλέτες. Έχουμε όμως την υπόσχεση του Προέδρου Δ.Σ. του ΕΚΑΒ κου Κωνσταντίνου Καρακατσιανόπουλου ότι σύντομα θα ενισχυθούμε σε μοτοσικλέτες και προσωπικό.

– Κυκλοφορεί η φήμη, ότι θα δούμε Διασώστριες αναβάτες μοτοσικλετών. Ισχύει;
– Ισχύει απόλυτα, θα γίνει σχετική ανακοίνωση σε λίγες ημέρες. Θα είναι μία πρωτοβουλία, σε παγκόσμια πρώτη, από το ΕΚΑΒ Αθηνών.

Ποιο είναι το μυστικό επιτυχίας του Τμήματος;
Το μυστικό της επιτυχίας βρίσκεται στην ταχύτητα ανταπόκρισης και στην εφαρμογή πρωτοκόλλου σε όλα τα περιστατικά. Η ταχύτητα εξασφαλίζεται λόγω της φύσης του μέσου. Μην φανταστεί κανείς ότι οι μοτοσυκλέτες οδηγούνται επικίνδυνα, για να πιάσουν χρόνους. Στα περιστατικά εφαρμόζεται σωστή αντιμετώπιση και καταγραφή των πάντων. Απλά πράγματα.

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

1 σχόλιο :

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews