ΕΙΔΗΣΕΙΣ

5/5/18

Διαχείριση ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ
Σάββατο, 5 Μαΐου 2018
EKABNews

Ανακοίνωση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ για την επιχειρούμενη μεταφορά της διαχείρισης των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ


Αθήνα 05/05/2018
Αρ. πρωτ.: 120

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Διαχείριση ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ

Την Τετάρτη 2/5/2018 πραγματοποιήθηκε κοινή σύσκεψη του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ, του Σωματείου Ιατρών του ΕΚΑΒ και του Δ/ντη Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ με θέμα την ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας για την μεταφορά της διαχείρισης των ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ. Στην συνέχεια ακολούθησε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ ο οποίος μας δήλωσε την στήριξη του στο κοινό αίτημα μας.
Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια αποδυνάμωσης του οργανισμού μας. Είμαστε αντίθετοι σε οποιοδήποτε εξέλιξη αφορά την μεταφορά και την διαχείριση των ΜΕΘ από άλλο φορέα.
Η ανακοίνωση του Υπουργού Υγείας έγινε κατά την διάρκεια συνάντησης αντιπροσωπείας της ΠΟΕΔΗΝ και πρωτοβάθμιων σωματείων η οποία έγινε στις 25/4/2018. Ακολούθησε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο του σωματείου στις 27/4/2018 στο οποίο ομόφωνα αποφασίστηκε το πρόγραμμα δράσης κατά των προθέσεων της πολιτικής ηγεσίας.
Θυμίζουμε ότι επιχειρήθηκε και στο παρελθόν (2008) με νομοθετική πρωτοβουλία η μεταφορά υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ. Οι εργαζόμενοι και η διοίκηση αντιστάθηκαν και η πολιτική ηγεσία υποχώρησε.
Το ΕΚΑΒ έχοντας τεχνογνωσία δεκαετιών, διαθέτοντας το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό είναι σε θέση να διαχειριστεί κάθε ζήτημα που προκύπτει στην διαχείριση των ΜΕΘ χωρίς ιδιαίτερα προβλήματα και με την κατάλληλη ενίσχυση σε υλικοτεχνική υποδομή μπορεί να μετατραπεί χωρίς υψηλό κόστος σε στρατηγικό πανελλαδικό όργανο διαχείρισης κρίσεων και αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών στον τομέα της Υγείας.
Το αμέσως προσεχές διάστημα με νεότερη ανακοίνωση θα ανακοινωθούν οι μορφές κινητοποίησης των εργαζομένων κατά της αποδυνάμωσης του ΕΚΑΒ.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας


Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews