ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/5/18

Νέα Ερώτηση στην Βουλή για την «Αναιτιολόγητη μεταφορά διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ»Παρασκευή, 25 Μαΐου 2018
EKABNews

Ο Κ. Μπαργιώτας για την μεταφορά της διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ
ert.gr

«Παντελώς αναιτιολόγητη χαρακτηρίζει την απόφαση της αφαίρεσης της διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ από την επιχειρησιακή δυνατότητα του ΕΚΑΒ και της μεταφοράς της στο ΕΚΕΠΥ, ο βουλευτής Λάρισας του ΚΙΝ.ΑΛ. Κ. Μπαργιώτας.

Σε σχετική ερώτηση που κατέθεσε ο κ. Μπαργιώτας αναφέρει μεταξύ άλλων: «Εντελώς αιφνιδιαστικά αποφασίστηκε η μεταφορά της διαχείρισης του συστήματος διαδικασιών εισαγωγής (διακίνηση περιστατικών) στις ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ. Έχοντας τεχνογνωσία δεκαετιών και διαθέτοντας το κατάλληλο εξειδικευμένο προσωπικό, το ΕΚΑΒ από την ίδρυση του και μέχρι σήμερα, διαχειρίζεται με επάρκεια τις ΜΕΘ. Μάλιστα, η αναζήτηση γιατρών του ΕΚΑΒ για την εκτέλεση της ίδιας δραστηριότητας στο ΕΚΕΠΥ είναι ενδεικτική της ικανοποίησης από τη μέχρι τώρα διαχείριση από το συγκεκριμένο φορέα και το προσωπικό του.

Το Υπουργείο Υγείας αντί να στελεχώσει τις κενές ΜΕΘ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, για να λύσει οριστικά το πρόβλημα της μεγάλης λίστας αναμονής, παραχωρεί το κλινικό έργο σε έναν μη υγειονομικό σχηματισμό υπό τον έλεγχο του Υπουργού Υγείας. Ενόψει και της καλοκαιρινής περιόδου που υπάρχει μεγάλη ζήτηση, η εξέλιξη αυτή αντί να βελτιώσει την υπάρχουσα κατάσταση, θα διογκώσει το πρόβλημα. 

Αξίζει να αναφερθεί ότι εντός των επόμενων ημερών στο Συντονιστικό Κέντρο του ΕΚΑΒ ξεκινά η εφαρμογή και λειτουργία του συστήματος ηλεκτρονικής διαχείρισης των κλήσεων, δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», το οποίο θα αναβαθμίσει τον συντονισμό και την ανταπόκριση του ΕΚΑΒ στην παροχή υπηρεσιών υγείας προς τους πολίτες.

Ο βουλευτής Λάρισας με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, κ. Κώστας Μπαργιώτας, ρωτά τον Υπουργό Υγείας: 

1) Πως αιτιολογείται η απόφαση της αφαίρεσης της διαχείρισης των κλινών ΜΕΘ από την επιχειρησιακή δυνατότητα του ΕΚΑΒ και της μεταφοράς της στο ΕΚΕΠΥ; 

2) Γιατί δεν προηγήθηκε διαβούλευση με όλους τους αρμόδιους; Γιατί δεν συζητάτε –έστω και τώρα- την πρόταση του σωματείου των ιατρών του ΕΚΑΒ και επιμένετε στην αιφνιδιαστική σας απόφαση; 

3) Κρίνετε σωστό και σκόπιμο να ταυτίζονται ελέγχων (ΕΚΕΠΥ) και ελεγχόμενος (ΕΚΕΠΥ); 

4) Διαθέτει το ΕΚΕΠΥ το εξειδικευμένο προσωπικό (ιατρούς, νοσηλευτές, διασώστες), ώστε να ανταποκριθεί στη διαχείριση των κλινών ΜΕΘ;»

Πηγή: ert.gr


Δείτε στο EKABNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews