ΕΙΔΗΣΕΙΣ

16/5/18

Ενημέρωση για την συνάντηση με τον Αν. υπουργό Υγείας κο Π. ΠολάκηΤετάρτη, 16 Μαΐου 2018
EKABNews

Αθήνα 16-05-2018
 Αρ. πρωτ: 147

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΘΕΜΑ: Ενημέρωση για την συνάντηση με τον Αν. υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη

Την Τρίτη 15/5/2018 πραγματοποιήθηκε δίωρη συνάντηση του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ με τον Αν. υπουργό Υγείας κο Π. Πολάκη, μετά από αίτημα μας,  στην  οποία συζητήθηκε η μεταφορά της διαχείρισης του συστήματος διαδικασιών εισαγωγής (διακίνηση περιστατικών) στις ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ. Στην συνάντηση παραβρέθηκε και ο πρόεδρος του Σωματείου Ιατρών του ΕΚΑΒ.
Αναπτύξαμε τα επιχειρήματα μας (τεχνογνωσία δεκαετιών, κλινικό έργο το οποίο εκχωρείται στο μη υγειονομικό ΕΚΕΠΥ, κατάλληλο εξειδικευμένο και έμπειρο προσωπικό το οποίο είναι σε θέση να διαχειριστεί κάθε ζήτημα που προκύπτει στην διαχείριση των ΜΕΘ, ταυτόσημος ελεγκτής και διαχειριστής κ.α.).
Προτείναμε στον κο Αν. Υπουργό να κρατήσει το ΕΚΑΒ την διαχείριση και να αναλάβει το ΕΚΕΠΥ τον ελεγκτικό μηχανισμό των κενών κλινών ΜΕΘ. Αρνήθηκε και επιμένει στην απόφαση του. Προτείναμε στον κο Αν. Υπουργό να αναβάλει για ένα τρίμηνο την απόφαση. Και πάλι αρνήθηκε.
Επισημάναμε στον κο Αν. Υπουργό ότι «ο Πρόεδρος του ΕΚΑΒ, είναι κατά της μεταφοράς της διαχείρισης των ΜΕΘ και ότι θα προσπαθήσει να το πείσει» κάτι το οποίο μας είχε δηλώσει σε συνάντηση που είχαμε και τα δύο σωματεία μαζί του. Σε τηλεφωνική επικοινωνία που ακολούθησε ανάμεσα στον Αν. Υπουργό και τον Πρόεδρο του ΕΚΑΒ, ο τελευταίος το διέψευσε… και ανέφερε ότι «ανεξάρτητα από το τι πιστεύω εγώ, είναι απόφαση του Υπουργού. Πολιτική απόφαση.»
Είναι η πρώτη φορά στα χρονικά που το ΕΚΑΒ παραχωρεί εξειδικευμένες υπηρεσίες σε άλλον φορέα. Είναι η πρώτη φορά που διοίκηση στο ΕΚΑΒ συμφωνεί και παραμένει απαθής στην συρρίκνωση του οργανισμού. Θυμίζουμε ότι επιχειρήθηκε και στο παρελθόν (2008) με νομοθετική πρωτοβουλία η μεταφορά υπηρεσιών από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ. Οι εργαζόμενοι αλλά και η διοίκηση αντιστάθηκαν και η πολιτική ηγεσία υποχώρησε.
Είμαστε αντίθετοι σε κάθε ενέργεια αποδυνάμωσης του οργανισμού μας. Είμαστε αντίθετοι σε οποιοδήποτε εξέλιξη αφορά την μεταφορά και την διαχείριση των ΜΕΘ από άλλο φορέα.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος  Ο Γ. Γραμματέας

Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος Αλέξιος

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

12 σχόλια :

 1. Γιά τις ποινές απο τα Δικαστήρια στούς συναδέλφους σας με τα παραποιημένα πτυχία κουβέντα Σαφώς κταδικαστέα η παραποίηση Αλλά οχι στό απόσπασμα γιά εκτέλεση. Χαίρομαι για τήν αλληλεγγύη πρός τους ιατρούς Αλλά μιά ανακοίνωση καί γι αυτούς ......Εργαζόμενοι των 900 ευρω είναι Ο Μαντέλης όμως ....δεν ηταν στο ΕΚΑΒ απλά ΠΑΣΟΚ και συνεργάτης της ΝΔ. ΔΙΚΟΣ ΜΑΣ άνθρωπος .....σσσσσσιωπή

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποινή- χάδι στην αναισθησιολόγο για το θάνατο της μικρής Μελίνας
   https://www.protothema.gr/greece/article/788269/poini-hadi-stin-anaisthisiologo-gia-to-thanato-tis-mikris-melinas/
   Ετσι είναι... όταν είσαι συγγενής υπουργού Υγείας κ κατηγορεισαι για εναν θάνατο έχεις 6 μήνες αργία, ξέρεις εσυ... δίνεις κατά το δοκούν, κ όταν είσαι κατηγορουμενος για πλαστό απολυτήριο έχεις 13 χρόνια..

   Διαγραφή
 2. ναι αλλά όμως παλιότερα, ήταν άμεση η αντίδραση όλων των σωματείων μικρών και μεγάλων, καλώς έπραξαν αφού θεώρησαν ότι θίγονταν, με καταγγελίες προς την διοίκηση για τις... συνδικαλιστικές διώξεις!!! είχαν απήχηση, τότε οι καταγγελίες, πολιτική απήχηση, όμως έδειχναν και κάτι άλλο...

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Δεν βγαίνει ανακοίνωση εναντίον των δικαστικών αποφάσεων που πεθαίνουν τούς συναδέλφους γιά την απόφαση πού πάρθηκε για τη μικρή Μελίνα ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΙΣΠΕΔΩΣΗ - ευγε -Αν εχεις πρόβλημα με τις αποφάσεις της δικαιοσύνης γενικά - τοτε- βγάλε ανακοίνωση κι εγώ μαζί σου - ΑΝΤΕ ΠΑΜΕ ΕΓΩ ΤΟ ΚΑΝΩ - ΠΡΟΧΩΡΑ- Ειστε για λύπηση γιατι οταν απλά βγήκαν κάποιοι συνδικαλιστές για δουλειά η πράξη θεωρήθηκε πολιτική δίωξη καί ξεσηκώσατε το Πανελλήνιο Τώρα απόλυτη σιωπή -ΝΤΡΟΠΗ -

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 4. Αντί να αποσυμφορήσουν το ΕΚΑΒ από τα δευτερογενή περιστατικά που είναι και ο μεγάλος ''αντίπαλος'' έναντι των επειγόντων, έδιωξαν μια υπηρεσία που δουλεύει μέσω τηλεφώνου και fax (κρεβάτια μεθ). Τα στελέχη από τα νοσοκομεία εφησυχάζουν για τα εξιτήρια τους ενώ έχουν την πλήρη αρμοδιότητα για να τα κάνουν. Το ΕΚΑΒ ,δυστυχώς για κάποιους, είναι ασυναγώνιστο στα επείγοντα περιστατικά και γιαυτό το χτυπάνε εκεί φορτώνοντας έργο των νοσοκομείων. Αν έχετε κότσια φτιάξτε ένα ΕΚΑΒ πρώτης γραμμής μόνο για τα επείγοντα. Τεχνογνωσία υπάρχει, εκπαιδευμένο προσωπικό υπάρχει και μάλιστα με τη σφραγίδα του νόμου. Αυτό είναι το μεγάλο στοίχημα. Α! Μην το έχετε σε κακό να παραδεχτείτε ότι υπάρχουν διασώστες σ αυτό το σημείο της γης. Αυτοί θα κάνουν πράξη την επείγουσα προνοσοκομειακή φροντίδα από εδώ και πέρα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 5. ποιος εμποδίζει την πραγματοποίηση των επειγόντων έναντι των δευτερογενών, αφού αυτά γίνονται πάντα, μόνο όταν υπάρχει δυνατότητα σε περιοχές που δεν υπάρχει μεγάλη δύναμη και όπως όλοι ξέρουμε π.χ. στην Αθήνα υπάρχει τμήμα χρονίων;;
  όπως γνωρίζουμε όλοι μας με την απόφαση του Γεωργιάδη και την μετάταξη στο ΕΚΑΒ των οδηγών τους, χάθηκαν και οι οργανικές θέσεις των οδηγών ασθενοφόρων.
  και στο κάτω, κάτω, ποια ήταν η αντίδραση όλων των συνδικαλιστών την εποχή εκείνη;;
  καμία και μάλιστα, στις Γ.Σ. που έγιναν στα κατά τόπους σωματεία, η προτροπή ήταν, για το διάστημα που θα υπήρχε η διαθεσιμότητα των υπάλληλων, εμείς του ΕΚΑΒ, θα έπρεπε να τα... καταφέρουμε, να τα βγάλουμε εις πέρας δηλαδή, γιατί αλλιώς, όλοι μας θα... κινδυνεύαμε!!!
  έτσι λοιπόν έφυγαν οι εργαζόμενοι από την Γ.Σ. με σκυμμένο το κεφάλι και την σκέψη τους στο μέλλον... μην πάθουν καμιά... διαθεσιμότητα!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ποιος εμποδίζει; Για ψάξε καλά, υπάρχουν επείγοντα περιστατικά στην αναμονή την ώρα που γίνονται εξιτήρια και ραντεβού; Πόσος είναι ο χρόνος αναμονής σε επείγοντα λόγο των δευτερογενών, ειδικά στην επαρχία; Και τι πρόβλημα υπάρχει αν αύριο τα νοσοκομεία αναλάβουν τα εξιτήρια; Γιατί τόσος πόνος; Γιατί δεν θέλετε το ΕΚΑΒ να είναι μόνο για τα επείγοντα όπως είναι σε όλο το δυτικό κόσμο; Εσύ έχεις πληροφορίες για όλες τις Γ.Σ.; Και με τις περιοχές που δεν υπάρχει μεγάλη δύναμη τι θα γίνει απλά θα γίνονται τα εξιτήρια και ότι κάτσει; Α! και μην λες ανακρίβειες, τα νοσοκομεία ξαναπροσλαμβάνουν οδηγούς πληρώματα ασθενοφόρου, αλλά κάνουν το παγόνι και τους απασχολούν αλλού.

   Διαγραφή
 6. Μιά ανακοίνωση πού θα καταδικάζει τις αποφάσεις της Ελληνικής δικαιοσύνης γιά τις τόσο βαριές ποινές Όμως κάποιοι συνεχίζουν..... ΠΑΟΚ-ΑΕΚ 2-0 Εντάξει το μάθαμε. Για μιά ανακοίνωση ειπαμε....... Ο ΣΥΡΙΖΑ φταίει εντάξει....το μάθαμε ... μπλα-μπλα-μπλα- θα διαλύσει και διαλύουν το ΕΚΑΒ το μάθαμε Αλλά μιλάμε για τις ποινές εεεεε πείτε κάτι ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΟΙΝΕΣ Στήν ακρη ΜΕΘ-ΤΕΠ-ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ Μόνο για τις ποινές στούς εργαζόμενους που πράγματι κανείς δέν συμφωνεί με την πράξη της παραποίησης των απολυτηρίων ΠΑΡΤΕ επιτέλους μία θέση.... Οποια να ναι.... αλλά παρτε

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 7. με απογοητεύεις fidel fidel, αφού εσύ θεωρείς ότι οι συνάδελφοι του συντονιστικού - ασυρματικού κέντρου, δεν κανουν καλή χρήση των ασθενοφόρων, αλλά θα έπρεπε να ξέρεις, πως κανένας δεν βάζει το κεφάλι του στον τορβά να κάνει εξιτήρια με 1, ή 2, ασθενοφόρα στη βάρδια, τα κρατά για τα επείγοντα.
  εδώ στην Θεσσαλία που υπάρχουν πέντε νοσοκομεία, κανένα δεν έχει κάνει πρόσληψη.
  αυτοί που υπάρχουν, είναι όσοι ξέμειναν από παλιά των κέντρων υγείας, οι οποίοι έκαναν τα εξιτήρια και εμείς τρέχαμε για τα επείγοντα στα κέντρα υγείας.
  κανένας πόνος δεν υπάρχει, ο μόνος πόνος που θα υπάρξει, είναι όταν θα αναγκασθούν οι ασθενείς, να πληρώνουν ιδιωτικό ασθενοφόρο για να επιστρέψει στο σπίτι του ή να κάνει επανεξετάσεις.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δηλαδή εσύ τώρα ασχολήσε με τα κοινά του ΕΚΑΒ και δεν γνωρίζεις ότι υπάρχουν τομείς που με 1 ή 2 ασθενοφόρα στη βάρδια κάνουν εξιτήρια... και δέχονται και πιέσεις. Τα νοσοκομεία που γκρινιάζουν 24 ώρες την ημέρα για τα εξιτήρια (παραδέξου το) γιατί δεν προχωράνε στη λύση του προβλήματος; Επειδή φορτώνουν το οικονομικό κόστος στο ΕΚΑΒ και μαζί φορτώνουν και τις καθυστερήσεις στα εξιτήρια στρέφοντας τον κόσμο εναντίων της υπηρεσίας μας, έτσι γίνεται. Υπάρχει έστω και ένα νοσοκομείο που ανέλαβε να εξυπηρετεί τα εξιτήρια; Αν θέλεις μπες στο κόπο και κάνε μια έρευνα και θα εκπλαγείς με το πόσα νοσοκομεία πήραν με σύμβαση οδηγούς- πληρώματα ασθενοφόρων. Αυτή είναι η λύση για να μην πληρώσει ποτέ ο κόσμος: Ένα νοσοκομείο της επαρχίας αν προσλάβει σήμερα 5 άτομα θα εξυπηρετεί τα δευτερογενή περιστατικά του για τα επόμενα 30 χρόνια σε πενθήμερη βάση με δύο βάρδιες. Κάντε το και θα γράψετε ιστορία!

   Διαγραφή
 8. Το κάνεις να δείχνει πολύ απλό το πρόβλημα, όταν λες ότι θα λυθεί με πέντε άτομα, αλλά, πιέσεις πάντα υπήρχαν και θα υπάρχουν, αλλά κανείς συνάδελφος δεν κινδυνεύει αν δεν κάνει εξιτήριο, όταν έχει ένα ή δύο ασθενοφόρα στη βάρδια, το αντίθετο θα συμβεί αν κάνει και δεν θα έχει διαθέσιμο.
  Η όποια λύση, θα πρέπει να δοθεί απο το Υπουργείο και να αφορά όλη την επικράτεια και όχι κατά τόπους, όπως βολεύει τον κάθε ένα.
  Όσο για το κόστος που λες, ήδη το ΕΚΑΒ έχει αναλάβει όλα τα ασθενοφόρα που δεν ανήκαν σ αυτό, σε καύσιμα και όλα τα υπόλοιπα.
  Έτσι κι αλλιώς τα έξοδα γινόταν απο το Υπουργείο.
  Και γιατί τέτοια αγωνία, αν προσλάβουν τα νοσοκομεία, προσωπικό ενώ, δεν κοιτάμε τα χάλια μας;;
  Προσλήψεις προσωπικού στο ΕΚΑΒ και μόνο στο ΕΚΑΒ, λοιπόν!!!

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews