ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/5/18

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο από το ΕΚΑΒ σε συνεργασία με τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Αστροχώρι ΆρταςΚυριακή, 27 Μαΐου 2018
EKABNews

Το εκπαιδευτικό σεμινάριο έγινε την Παρασκευή 25 Μαΐου για 30 πολίτες του Δήμου Γεωργίου Καραϊσκάκη  Άρτας στο χώρο του Γυμνασίου – Λυκείου Άνω Καλεντίνης Άρτας από διασώστες του ΕΚΑΒ Τομέα Άρτας.

ΔΗΜΟΣ ΓΕΩΡΓΊΟΥ ΚΑΡΑΪΣΚΑΚΗ 

Εκπαιδευτικό Σεμινάριο απο το Ε.Κ.Α.Β. σε συνεργασία με τον Δήμο Γεωργίου Καραϊσκάκη στο Αστροχώρι 

Πολυπληθή ομάδα εργαζομένων - εκπαιδευτών του Ε.Κ.Α.Β. μετέδωσαν τις γνώσεις τους σε εκπαιδευτικό σεμινάριο στο Δήμο μας με αντικείμενο:

1) Επείγουσες καταστάσεις: Αρχική εκτίμηση - Αντιμετώπιση 

2) Χρήση αυτόματου εξωτερικού απινιδωτή και παροχής πρώτων βοηθειών.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε θεωρητικό και πρακτικό μέρος συνολικής διαρκείας επτά (7) ωρών.

Οι εκπαιδευτές του Ε.Κ.Α.Β. μετέδωσαν τις γνώσεις τους στον δεύτερο πυρήνα εκπαιδευομένων που απαρτιζόταν από τριάντα (30) άτομα. (ο Δήμος μας έχει ήδη πραγματοποιήσει ανάλογο σεμινάριο όπου εκπαιδεύτηκε ο πρώτος πυρήνας (30) δημοτών μας) 

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε σε αίθουσες του Σχολικού κτιρίου του Αστροχωρίου

Στο σεμινάριο συμμετείχαν και το Αστυνομικό τμήμα Γ. Καραϊσκάκη με παρουσία του Διοικητή του και αστυνομικών καθώς και το Πυροσβεστικό κλιμάκιο Αστροχωρίου με παρουσία και αυτό του Διοικητή του και πυροσβεστών.

Στην δύσκολη συγκυρία που βρίσκεται η χώρα μας και με τις ιδιαιτερότητες που παρουσιάζει ο Δήμος μας λόγω των απομακρυσμένων περιοχών το έργο των εργαζομένων του Ε.Κ.Α.Β. είναι ίσως το πιο σημαντικό για όλους μας.

Με πρωτοβουλία και ενέργειες του Δήμου μας το επόμενο χρονικό διάστημα θα εγκατασταθεί στην Τοπική Κοινότητα Καστανιάς αυτόματος απινιδωτής για την αντιμετώπιση εκτάκτων περιστατικών.

Θυμίζουμε ότι ήδη ο Δήμος μας έχει εγκαταστήσει αυτόματους εξωτερικούς απινιδωτές στα απομακρυσμένα χωριά ( Μεσόπυργο , Γρέβια , Αστροχώρι , Πηγές ) ενώ ταυτόχρονα επιδιώκεται μέσω συντονισμένων προσπαθειών και αιτημάτων μας να εγκατασταθούν απινιδωτές σε όλες τις Τοπικές Κοινότητες

Στους δημότες που παρακολούθησαν το εκπαιδευτικό σεμινάριο θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Ο Δήμος Γεωργίου Καραϊσκάκη ευχαριστεί τους εκπαιδευτές του Ε.Κ.Α.Β. που συμμετείχαν στο εκπαιδευτικό σεμινάριο και αφιέρωσαν μέρος από τον ελεύθερο χρόνο τους για να ενημερώσουν τους συμμετέχοντες δημότες μας .Facebook ΕΚΑΒ – ΑΡΤΑΣ

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews