ΕΙΔΗΣΕΙΣ

21/6/18

Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 20/6/2018


Πέμπτη, 21 Ιουνίου 2018
EKABNews

Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε την Τετάρτη 20 Ιουνίου 2018 το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ.

Τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν τα εξής:

Ημερήσια διάταξη

Θέμα 1ο: Πρόταση για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος Κανονισμού Μεταθέσεων Υπαλλήλων στο ΕΚΑΒ
Απόφαση
Επανακαταθέτουμε, (Σχετικά: α) 568/28-3-2016, β) 748/20-12-2017 Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ) πρόταση για την έκδοση Προεδρικού Διατάγματος Κανονισμού Μεταθέσεων Υπαλλήλων στο ΕΚΑΒ όπως αυτό σχεδιάστηκε από το σωματείο μετά από εκτεταμένη συζήτηση, αφού προηγουμένως έλαβε υπόψιν και μελέτησε τις ανάγκες και ιδιαιτερότητες της υπηρεσίας μας, την γνώμη και τις απόψεις των συναδέλφων μας μέσα από δημόσια διαβούλευση και μετά από επεξεργασία από τον νομικό μας σύμβουλο.
Η πρόταση αποστέλλεται σε απάντηση Σχετ. Το 22950/24-05-2018/Γρ. Προέδρου με θέμα: Κατάθεση προτάσεων για Π.Δ. Μεταθέσεων.

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 2ο: Προμήθεια GPS στα ασθενοφόρα
Απόφαση
Να σταλεί έγγραφο στην διοίκηση του ΕΚΑΒ με το οποίο να ζητείτε, άμεσα και επειγόντως, ο εφοδιασμός με συσκευές αυτόματης πλοήγησης προκειμένου να εξοπλιστούν όλα τα ασθενοφόρα που επιχειρούν σε καθημερινή βάση καθώς αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού τους.

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 3ο: Άμεση και επαρκής στελέχωση με εξειδικευμένους διασώστες των τομέων ΕΚΑΒ στα νησιά του Αιγαίου - Παράταση υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Ολοκληρωμένη Επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση-PHILOS»
Απόφαση
Να σταλεί έγγραφο στους Υπουργούς Υγείας και στην διοίκηση του ΕΚΑΒ με το οποίο να ζητείτε:
  • Η άμεση έκδοση προκήρυξης  για την πρόσληψη μονίμου προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ, αποφοίτων ΙΕΚ ΕΚΑΒ στα νησιά του Αιγαίου
  • Η παράταση υλοποίησης του Ευρωπαϊκού Προγράμματος με τίτλο «Ολοκληρωμένη Επείγουσα παρέμβαση υγείας για την προσφυγική κρίση-PHILOS» μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ και την μετατροπή των συμβάσεων και των 46 διασωστών σε μόνιμη σχέση εργασίας με τα ίδια εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με όλους τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ.

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 4ο: Ενημέρωση για το Μητρώο του Σωματείου
Έγινε ενημέρωση για το Β΄τρίμηνο 2018.


Θέμα 5ο: Νέα απρόκλητη επίθεση σε Διασώστες του ΕΚΑΒ
Με αφορμή την νέα απρόκλητη σωματική και λεκτική επίθεση που δέχθηκε πλήρωμα του ΕΚΑΒ Αθήνας (δύο Διασώστες) κατά την διάρκεια επείγουσας διακομιδής περιστατικού στις 19/6/2018 το οποίο έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε συναδέλφους αποφασίζεται:
  • Να βγει ανακοίνωση/καταγγελία
  • Να σταλεί έγγραφο στους Υπουργούς Υγείας και στην διοίκηση του ΕΚΑΒ με το οποίο να ζητείτε: Α) Να δοθούν οι δέουσες εντολές-οδηγίες από την πολιτεία για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων περιστατικών Β) Να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Το Σωματείο έχει καταθέσει πρόταση στους συναρμόδιους Υπουργούς από τις 19/12/2017.
  • Σε περίπτωση νέας απρόκλητης επίθεσης σε βάρος προσωπικού του ΕΚΑΒ και μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Σωματείου θα πραγματοποιηθεί ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ προκειμένου να καθοριστούν οι μορφές κινητοποίησης που θα ακολουθήσουν.

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 6ο: Εισήγηση Δ/ντη ΕΚΑΒ-9 με θέμα: «Αντιμετώπιση επειγόντων περιστατικών με έναν διασώστη και τον γιατρό εφημερίας του ΕΚΑΒ
Απόφαση
Να σταλεί έγγραφο με το οποίο να ζητείτε η σχετική απόφαση του ΔΣ του ΕΚΑΒ.

Ομόφωνη απόφαση


Θέμα 7ο: Εκπόνηση Σχεδίου Τροποποίησης του Οργανισμού του ΕΚΑΒ
Έγινε ενημέρωση από τον εκπρόσωπο των σωματείου στην επιτροπή. Ακολούθησε διαλογική συζήτηση.

Φωτογραφία αρχείου


Επιμέλεια θέματος: Κιτσόπουλος Αλέξιος - Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews