ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/6/18

Ανακοίνωση-Διαμαρτυρία του Σωματείου 7ης Περιφέρειας για την λειτουργία των τομέων ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου και ΚέρκυραςΤρίτη, 19 Ιουνίου 2018
EKABNews

Ανακοίνωση-Διαμαρτυρία του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 7ης Περιφέρειας για την λειτουργία των τομέων ΕΚΑΒ Μεσοποτάμου και ΚέρκυραςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ

Τον τελευταίο μήνα στην Περιφέρειά μας, διαδραματίζονται εξελίξεις οι οποίες σύμφωνα με τη Διοίκηση αναβαθμίζουν την υπηρεσία μας, με σκοπό την καλύτερη παροχή υπηρεσιών στους πολίτες των παράκτιων και νησιωτικών περιοχών.

Συγκεκριμένα η δημιουργία τομέα Μεσοποτάμου και η μεταφορά του Τηλεφωνικού Κέντρου του τομέα Κέρκυρας στα Ιωάννινα.

Δυστυχώς η πραγματικότητα είναι διαφορετική και καθόλου αισιόδοξη. Αναφορικά για τον τομέα Μεσοποτάμου, μετακινήθηκαν δύο (2) από τον τομέα Λευκάδος (Ελλειμματικός), ένας (1) από τον τομέα Παραμυθιάς (υποστελεχωμένος) και ένας από Αθήνα σύνολο 4, τη στιγμή που για την 24ωρη λειτουργία του τομέα απαιτείται δύναμη 11 ατόμων. Η διαβεβαίωση του Προέδρου, ότι ο τομέας θα καλυφθεί σε συνεργασία με τα κέντρα Υγείας μέχρι να γίνουν οι απαραίτητες «χρονοβόρες» μετακινήσεις – μεταθέσεις σύντομα, κατέπεσε. Συγκεκριμένα την Κυριακή 17/6/18, λόγω έλλειψης ασθενοφόρου, στάλθηκε από τον τομέα Ιωαννίνων ασθενοφόρο το οποίο θα κάλυπτε την περιοχή από τις 10:00 έως τις 18:00, δηλαδή κατά την κορύφωση της κίνησης (Κυριακή), ο τομέας καλύφθηκε για έξη (6) ώρες (μετάβαση και επιστροφή 2ώρες). Όσο αφορά για τη μεταφορά του τηλεφωνικού κέντρου Κέρκυρας στα Ιωάννινα, παρά τις εγγυήσεις του Προέδρου ότι θα κερδηθεί ασθενοφόρο στις δύο βάρδιες, αυτό δεν φάνηκε μιας και ο αριθμός των ασθενοφόρων έχει παραμείνει ο ίδιος.

Δεν μπορούμε να κατανοήσουμε σε τι αποσκοπούν αυτές οι βεβιασμένες κινήσεις, καθώς αυτού του είδους η έλλειψη συντονισμού, μόνο αναστάτωση επιφέρουν στη λειτουργία της υπηρεσίας δημιουργώντας κινδύνους με ότι αυτό συνεπάγεται. Είναι επιτακτική ανάγκη ο τομέας Μεσοποτάμου να καλυφθεί πλήρως και καλούμε τη Διοίκηση να κάνει άμεσα τις μετακινήσεις – μεταθέσεις όπως μας διαβεβαιώθηκε. Δεν πρέπει ειδικά για τους δύο επόμενους μήνες να μείνει καμία κενή βάρδια μιας και κορυφώνεται η τουριστική περίοδος.

Επιβάλλεται άμεσα η ενίσχυση του τομέα Κέρκυρας με προσωπικό μιας και αυτή η μεταφορά που έγινε δεν απέδωσε.

Δεν είναι δυνατόν το 2018 σε μία τουριστική Ευρωπαϊκή χώρα όπως είναι η χώρα μας, να υπολειτουργούν τομείς (κενές Βάρδιες) και νησιά που ο πληθυσμό τους ξεπερνά τις 500 χιλιάδες κατοίκους και τουρίστες τη  θερινή σαιζόν να καλύπτονται μα ένα και δύο ασθενοφόρα ανά βάρδια.

ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΖΕΡΒΑΣ   ΠΕΤΡΟΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews