ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/6/18

Χωρίς γιατρό και ασθενοφόρο εξακολουθεί να είναι η Λίνδος – Απειλούν με κινητοποιήσεις οι ξεναγοί
Τετάρτη, 27 Ιουνίου 2018
EKABNews

Χωρίς γιατρό και ασθενοφόρο εξακολουθεί να είναι η Λίνδος – Απειλούν με κινητοποιήσεις οι ξεναγοί
dimokratiki.gr

Παρά τις εκκλήσεις των διπλωματούχων ξεναγών, για την παρουσία γιατρού στον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου και την στάθμευση ασθενοφόρου στην πλατεία του χωριού, δεν υπήρξε η προσδοκώμενη ανταπόκριση από τους αρμόδιους φορείς.

Καθημερινά, μεταξύ των χιλιάδων επισκεπτών του αρχαιολογικού χώρου υπάρχουν κάποιοι που αισθάνονται αδιαθεσία, λιποθυμούν, ή χρειάζονται την παροχή Α’ βοηθειών επειδή έχουν υποστεί κάποιο μικροτραυματισμό. Ευτυχώς, δεν υπήρξε κάποιο σοβαρό περιστατικό που να χρήζει άμεσης επέμβασης, καθώς τότε θα αποκαλυπτόταν το «μεγαλείο» της ανοργανωσιάς.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Διπλωματούχων Ξεναγών, κ. Νίκο Ξυλουρά, δεν υπάρχουν καν τσιρότα στο γραφείο πληροφοριών στη Λίνδο για όποιον τα χρειαστεί.

«Σχεδόν καθημερινά υπάρχουν ένα με δύο περιστατικά που χρήζουν Α’ βοηθειών. Τον αρχαιολογικό χώρο της Λίνδου επισκέπτονται χιλιάδες κόσμου. Μπορεί κάποιος από αυτούς να αισθανθεί αδιαθεσία, να λιποθυμήσει ή να έχει ένα μικροτραυματισμό που θα πρέπει να αντιμετωπισθεί επί τόπου. Τι θα γίνει εάν υπάρξει κάποιο σοβαρό συμβάν; Ένας γιατρός και ένα ασθενοφόρο θα πρέπει να υπάρχουν στη Λίνδο!

Γενικώς όμως δεν υπάρχει καμία οργάνωση. Δεν υπήρχαν καν τσιρότα στο γραφείο πληροφοριών όταν γδάρθηκε στο πόδι μίας από τις επισκέπτριες του αρχαιολογικού χώρου!», δήλωσε ο κ. Ξυλουράς στη «δημοκρατική».

Οι επαγγελματίες ξεναγοί βλέπουν τη λύση των κινητοποιήσεων ως το μόνο τρόπο να προσελκύσουν το ενδιαφέρον των ιθυνόντων για την επίλυση του προβλήματος. Επικρατεί ανησυχία ότι το πρόβλημα θα γίνεται εντονότερο και η έλλειψη γιατρού και ασθενοφόρου όλο και πιο επικίνδυνη, όσο θα αυξάνονται οι επισκέψεις στη Λίνδο και όσο η θερμοκρασία θα ανεβαίνει.

Εάν δεν εκφραστεί το επιθυμητό επίπεδο ευαισθητοποίησης, θα είμαστε αναγκασμένοι να προβούμε σε κάποιας μορφής κινητοποίηση. Είναι κάτι που απευχόμαστε να χρειαστούμε να κάνουμε, δυστυχώς όμως στην Ελλάδα, μόνο ασκώντας πίεση μπορείς να ευαισθητοποιήσεις τους αρμόδιους φορείς γύρω από ένα πρόβλημα. Ο αρχαιολογικός χώρος της Λίνδου είναι ο τρίτος σε επισκεψιμότητα στην Ελλάδα, δεν νοείται να μην υπάρχει δυνατότητα παροχής Α’ βοηθειών σε όποιον τυχόν τις χρειαστεί. Και δεν είναι μόνο οι επισκέπτες του αρχαιολογικού χώρου, είναι και οι επισκέπτες του χωριού γενικότερα που μπορεί να χρειαστούν γιατρό και ασθενοφόρο. Είναι λοιπόν απολύτως αναγκαίο να ληφθούν συγκεκριμένα μέτρα ώστε ανά πάσα στιγμή να μπορεί να αντιμετωπιστεί το όποιο περιστατικό», είπε ο κ. Ξυλουράς.

Πηγή: dimokratiki.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews