ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/6/18

Η νέα βλάβη του Αξονικού αφήνει τον νομό Ηλείας με ένα ασθενοφόρο την βάρδια, Ηχητικό


Δευτέρα, 18 Ιουνίου 2018
EKABNews

Συνέντευξή ο πρόεδρος του Σωματείου Προσωπικού ΕΚΑΒ 3ης Περιφέρειας Χαράλαμπος Κουλέτος

«Στο νεκροταφείο αντί για το νοσοκομείο» – Πάτρα και αξονικός αφήνουν την Ηλεία με ένα ασθενοφόρο στη βάρδια

Η Ηλεία μένει με ένα ασθενοφόρο…
erapirgou.gr

Η Ηλεία μένει με ένα ασθενοφόρο, σύμφωνα με τον Πρόεδρο των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δυτ. Ελλάδας Χαράλαμπο Κουλέτο, που κρούει των κώδωνα του κινδύνου, για την υγεία των πολιτών. Ο κ. Κουλέτος, αναφέρε μιλώντας στην ΕΡΤ Πύργου,  ότι η βλάβη που έχει σημειωθεί στον αξονικό τομογράφο του Νοσοκομείου Πύργου, επιδεινώνει την κατάσταση των ασθενοφόρων και δηλώνει ότι αν τα ασθενοφόρα ασχολούνται συνέχεια με τις δυσλειτουργίες του νοσοκομείου και όχι με το έκτακτο, το επείγον περιστατικό, τότε έχουμε πρόβλημα. Θα έρθει η ώρα που ο πολίτης αντί για το νοσοκομείο θα πάει στο νεκροταφείο, αναφέρει χαρακτηριστικά ο Πρόεδρος των Εργαζομένων του ΕΚΑΒ Δυτ. Ελλάδας.Πηγή: erapirgou.gr«Στο νεκροταφείο αντί για το νοσοκομείο» – Πάτρα και αξονικός αφήνουν την Ηλεία με ένα ασθενοφόρο στη βάρδια
patrisnews.com

Σε νέο κύκλο «βασάνων» έχει μπει το ΕΚΑΒ της Ηλείας, καθώς η νέα βλάβη στον αξονικό τομογράφο του Γενικού Νοσοκομείου Πύργου έχει επιβαρύνει εδώ και περίπου έναν μήνα το καθημερινό έργο των διασωστών. Οι διακομιδές ασθενών σε ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα απασχολούν αρκετές ώρες ανά βάρδια το προσωπικό και τα οχήματα, με αποτέλεσμα να ελλοχεύει κίνδυνος να μην εξυπηρετηθούν τα επείγοντα περιστατικά.

Ταυτόχρονα, τα δρομολόγια προς τα νοσοκομεία της Πάτρας παραμένουν ανοιχτή «πληγή» σε καθημερινή βάση, για να γίνουν οι αναγκαίες εξετάσεις στους ασθενείς σε ειδικότητες που δεν καλύπονται από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της Ηλείας.

Όπως δήλωσε στην εφ. «Πατρίς» ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ Δυτικής Ελλάδας, Χαρ/μπος Κουλέτος, αν έρθει η ώρα που δεν θα μπορεί ένα ασθενοφόρο να μεταβεί εγκαίρως σε επείγον περιστατικό, οι πολίτες θα επιρρίψουν την ευθύνη στο ΕΚΑΒ και όχι στα νοσοκομεία.


«Θα έρθει η ώρα που κάποιος συμπολίτης μας θα βρεθεί σε δυσάρεστη θέση και αντί να πάει στο νοσοκομείο, θα πάει στο νεκροταφείο. Αν τύχει έκτακτο συμβάν και δεν μπορούμε να πάμε, θα πουν ότι φταίμε εμείς και κανένας δεν θα αποδώσει το φταίξιμο στην ανεπάρκεια των νοσοκομείων», τόνισε στην εφ. «Πατρίς» ο κ. Κουλέτος και επισήμανε πως η ήδη δύσκολη κατάσταση επιδεινώθηκε με τη βλάβη στον αξονικό.

«Η κατάσταση είναι απαράδεκτη διότι ο αξονικός έχει σαν αποτέλεσμα ένα ασθενοφόρο να πηγαίνει διαρκώς σε ιδιωτικό αξονικό. Μέχρι να γίνει η εξέταση, το ασθενοφόρο περιμένει εκεί. Ένα άλλο όχημα πηγαινοέρχεται συνεχώς στην Πάτρα διότι  από τα νοσοκομεία της Ηλείας δεν καλύπτονται διάφορες ιατρικές ειδικότητες. Στην ουσία, ο νομός μένει με ένα ασθενοφόρο στη βάρδια για τα επείγοντα περιστατικά. Καλούμε όλους τους φορείς να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να βρουν λύσεις. Η Ηλεία έχει ορεινά χωριά σε μεγάλες αποστάσεις», εξήγησε ο κ. Κουλέτος και υπενθύμισε τον πραγματικό ρόλο του ΕΚΑΒ.

«Αν τα ασθενοφόρα ασχολούνται συνέχεια με τις δυσλειτουργίες του νοσοκομείου και όχι με το έκτακτο, το επείγον περιστατικό, για το οποίο ιδρύθηκε το ΕΚΑΒ, τότε έχουμε πρόβλημα. Όταν το ένα ασθενοφόρο κάνει διακομιδές για αξονικούς και το άλλο για την Πάτρα, μένει ο νομός με ένα όχημα από το Ψάρι ως το Γιαννιτσοχώρι. Έχουμε αναγκαστεί κάθε Τρίτη και Παρασκευή να στέλνουμε επιπλέον ασθενοφόρο από την Αχαΐα για να καλύπτεται η Ηλεία», ανέφερε ο κ. Κουλέτος.

Πηγή: patrisnews.com

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews