ΕΙΔΗΣΕΙΣ

25/6/18

Προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής - Με αεροδιακομιδές συνδράμει και φέτος το ελικόπτεροΔευτέρα, 25 Ιουνίου 2018
EKABNews

Με μόλις 2 άτομα έχει ενισχυθεί η Χαλκιδική μέχρι σήμερα! Με εποχικές προσλήψεις από το 2019… θα λυθεί το πρόβλημα της υποστελέχωσης.

Προσπάθεια ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής - Με αεροδιακομιδές συνδράμει και φέτος το ελικόπτερο
stokokkino.gr

Σταυρούλα Πουλημένη

Σε εξορθολογισμό των αναγκών σε προσωπικό για ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ στον τομέα της Χαλκιδικής προχωρά η διοίκηση του ΕΚΑΒ ενώ παράλληλα σε εξέλιξη βρίσκεται η προσπάθεια ενίσχυσής του με την ολοκλήρωση του ελέγχου των προκηρύξεων τις επόμενες μέρες.

Επιπλέον, σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνο Καρακατσιανόπουλο το ΕΚΑΒ έχει πλέον στα χέρια του το νομοθετικό εργαλείο να κάνει εποχιακές προσλήψεις από τον Μάιο μέχρι τον Σεπτέμβριο κάτι που θα λειτουργήσει το επόμενο έτος.

Όσον αφορά στην προσπάθεια άμεσης ενίσχυσης του ΕΚΑΒ Χαλκιδικής η διευθύντρια 2ης Περιφέρειας ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης Αγγελική Τσιούπα μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ανέφερε ότι ήδη έχουν μεταφερθεί 2 άτομα από άλλους τομείς ενώ από τις 2 Ιούλη θα ενδυναμωθεί ο τομέας της Χαλκιδικής με την μετακίνηση συνολικά 22 διασωστών από Θεσσαλονίκη και Αθήνα (8 άτομα ανά 3 εβδομάδες) μέχρι το τέλος του καλοκαιριού.

«Στόχος μας είναι να διασφαλίσουμε 5 ασθενοφόρα σε 24ωρη βάση», σημείωσε ενώ μιλώντας για τις ελλείψεις ανέφερε ότι κάποιες από αυτές οφείλονται και σε προβλήματα υγείας που αντιμετωπίζουν διασώστες του ΕΚΑΒ που έχουν την οργανική τους θέση στην Χαλκιδική και έχουν ζητήσει αναρρωτική άδεια.

Στο έργο του ΕΚΑΒ συνδράμει και αυτό το καλοκαίρι την Παρασκευή και τα Σαββατοκύριακα το ελικόπτερο που πραγματοποιεί αεροδιακομιδές μέσω συνεργασίας της πυροσβεστικής και του ΕΚΑΒ. 

Να σημειωθεί ότι το προσωπικό του ΕΚΑΒ συμμετέχει στις αεροδιακομιδές φροντίζοντας να μην διαταραχθεί η λειτουργία των κινητών μονάδων των ΕΚΑΒ.  «Το ελικόπτερο που έχει ξεκινήσει και σήμερα τη λειτουργία του έχει βοηθήσει απελευθερώνοντας ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ από την διακομιδή όσο και στην ταχεία μεταφορά των ασθενών και κυρίως στα επείγοντα περιστατικά στις υγειονομικές μονάδες» δήλωσε μιλώντας στον ρ/σ Στο Κόκκινο ο κ. Καρακατσιανόπουλος.

Πηγή: stokokkino.gr

Δείτε στο EKABNewsAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews