ΕΙΔΗΣΕΙΣ

23/6/18

Με κινητοποίησεις απαντά το ΕΚΑΒ στους προπηλακισμούς και τις απειλές κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του
Σάββατο, 23 Ιουνίου 2018
EKABNews

Με κινητοποίησεις απαντά το ΕΚΑΒ στους προπηλακισμούς και τις απειλές κατά την εκτέλεση των καθηκόντων του
healthview.gr

Με κινητοποιήσεις απαντούν οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ στις σωματικές και λεκτικές επιθέσης που δέχονται και οι οποίες το τελευταίο διάστημα λαμβάνουν ανεξέλεγκτες διαστάσεις. Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή του το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ «με αφορμή την νέα απρόκλητη σωματική και λεκτική επίθεση που δέχθηκε πλήρωμα του ΕΚΑΒ Αθήνας (δύο Διασώστες) κατά την διάρκεια επείγουσας διακομιδής περιστατικού στις 19/6/2018 το οποίο έρχεται να προστεθεί στις συνεχιζόμενες επιθέσεις, προπηλακισμούς και απειλές σε συναδέλφους του ΕΚΑΒ», καταγγέλλει τέτοιες απαράδεκτες συμπεριφορές.

Όπως αναφέρει, «είναι αδιανόητο να αποτελούμε θύματα απρόκλητων επιθέσεων κατά την εκτέλεση των καθηκόντων μας, με άμεσο κίνδυνο της ζωής μας και της σωματικής μας ακεραιότητας. Απαιτούμε για μια ακόμη φορά να ληφθούν τα αναγκαία άμεσα μέτρα για την προστασία της ασφάλειάς μας».

Στο πλαίσιο αυτό οι εργαζόμενοι στο ΕΚΑΒ ζητούν :

Να δοθούν οι δέουσες εντολές-οδηγίες από την πολιτεία για την πρόληψη και αποτροπή παρόμοιων περιστατικών

Να υλοποιηθεί άμεσα η πρόταση νομοθετικών μέτρων για την πρόληψη της άσκησης βίας κατά υπαλλήλων του ΕΚΑΒ (Διασωστών και Ιατρών) κατά την άσκηση των καθηκόντων τους. Το Σωματείο έχει καταθέσει πρόταση στους συναρμόδιους Υπουργούς από τις 19/12/2017.

Παράλληλαμ ενημερώνουν τη διοίκηση του ΕΚΑΒ και τους Υπουργούς Υγείας ότι «σε περίπτωση νέας απρόκλητης επίθεσης σε βάρος προσωπικού του ΕΚΑΒ και μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Σωματείου θα πραγματοποιηθεί ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ προκειμένου να καθοριστούν οι μορφές κινητοποίησης που θα ακολουθήσουν».

Τέλος, καλούν τους συναδέλφους να ενημερώσουν άμεσα τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Σωματείου σε τυχόν παρόμοιο περιστατικό.

Δημοσιεύτηκε 22/6/2018

Πηγή: healthview.gr

Δείτε στο EKABNews

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews