ΕΙΔΗΣΕΙΣ

22/6/18

Ενημέρωση από το ΕΚΑΒ για το περιστατικό στο Γενικό Νοσοκομείο Κιλκίς
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
EKABNewsΑθήνα 22 Ιουνίου 2018 – Αναφορικά με ένα ακόμη «καλοπροαίρετο» δημοσίευμα, για μια ακόμη υποτιθέμενη διακομιδή με ίδια μέσα ελλείψει Ασθενοφόρων ΕΚΑΒ, καταρχήν έχουμε παρατηρήσουμε ότι το περιστατικό εκτός από μπαγιάτικο, ταυτόχρονα είναι και κακοστημένο.

Σε κάθε περίπτωση όμως και προς ενημέρωση το κοινού, οφείλουμε να παραθέσουμε τα πραγματικά γεγονότα, όπως αυτά συνέβησαν και καταγράφηκαν επισήμως.

Στις 18/5/2018 στάλθηκε αίτημα, από το Γ.Ν. Κιλκίς προς το ΕΚΑΒ, για ένα εξιτήριο ατόμου 43 ετών περίπου. Μετά από τον συνήθη και επιβεβλημένο έλεγχο των αιτημάτων για εξιτήρια από τη συντονίστρια γιατρό του ΕΚΑΒ, το Γ.Ν. Κιλκίς ενημερώθηκε ότι το συγκεκριμένο περιστατικό δεν θα μπορούσε να εξυπηρετηθεί άμεσα, λόγω μεγάλου αριθμού δευτερογενών περιστατικών τα οποία αφορούσαν σε άλλα εξιτήρια που είχαν προτεραιότητα, δεδομένου ότι οι ασθενείς είχαν σοβαρότερες παθήσεις και ήταν πραγματικά κλινήρεις. Επίσης, η πάθηση του 43χρονου δεν απαιτούσε απαραίτητα διακομιδή με ασθενοφόρο, δεδομένου ότι μπορούσε να κινηθεί με υποβοήθηση και να μεταφερθεί με Ι.Χ. και ειδικά εφ’ όσον επρόκειτο για νέο άτομο.

Προφανώς λοιπόν, κάποιοι θεώρησαν το παραπάνω περιστατικό ως ιδανική ευκαιρία να σκηνοθετήσουν πολύ κακότεχνα μάλιστα μια ακόμα «παράσταση», για να δυσφημίσουν το ΕΚΑΒ. Απ’ ότι φαίνεται κάποιοι εζήλωσαν δόξα σκηνοθετών, αλλά το μόνο που κατάφεραν τελικά είναι να διεκδικούν το πολύ πολύ κανένα χρυσό βατόμουρο.

Πέραν των παραπάνω, εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι στις φωτογραφίες του δημοσιεύματος, φαίνεται ότι η διακομιδή διενεργείται από ένστολους υπάλληλους της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας. Εύλογα λοιπόν γεννώνται ερωτήματα όπως:

1. Δόθηκε άδεια από τον Διοικητή της Πυροσβεστικής για την εν λόγω διακομιδή, δεδομένου ότι οι υπάλληλοι είναι ένστολοι και φαίνεται να είναι σε υπηρεσία;
2. Έχουν το δικαίωμα οι υπάλληλοι της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, από τον κανονισμό του Π.Σ. να διενεργούν δευτερογενείς διακομιδές υποκαθιστώντας το ΕΚΑΒ και εκθέτοντας και τις δύο υπηρεσίες;
3. Γνώριζαν ότι οι εικόνες που τραβήχτηκαν κατά τη διάρκεια του «κακοστημένου σόου» θα δημοσιευθούν στα ΜΜΕ;

Επίσης, υποχρεούμαστε τουλάχιστον να υπενθυμίσουμε σε κάθε επίδοξο «Διασώστη», ότι κατά την μεταφορά των περιστατικών, οι ζώνες στα φορεία δεν αποτελούν διακοσμητικό αξεσουάρ και ότι ο ασθενής πρέπει να είναι ασφαλισμένος με αυτές. Εκτός βέβαια αν το φορείο χρησιμοποιείται για σκηνοθετικούς λόγους.

Αξίζει να υπενθυμίσουμε για μια ακόμη φορά με τον πιο σαφή και κατηγορηματικό τρόπο, ότι το ΕΚΑΒ προσφέρει τις υπηρεσίες του σε όλους αδιακρίτως τους ανθρώπους και αντιμετωπίζει τους ασθενείς με τον ίδιο ακριβώς τρόπο ανεξαιρέτως αξιώματος ή κοινωνικής θέσης, χρώματος, φυλής, φύλου κ.λπ.

Αναφορικά με τα άλλα δύο περιστατικά που αναφέρθηκαν στο συγκεκριμένο δημοσίευμα, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για τα παρακάτω:

- Ο 90χρονος με μη χειρουργηθέν κάταγμα κάτω άκρου και άνοια, διακομίστηκε την ίδια μέρα που δόθηκε το εξιτήριο από το Γ.Ν. Κιλκίς, στην οικία του στη Θεσσαλονίκη. Παρ’ ότι για τη δευτερογενή διακομιδή ασθενούς σε άλλο νομό θα πρέπει να αναμένεται η παρέλευση 48ωρου, το περιστατικό μεταφέρθηκε μέσα σε 8 ώρες, γιατί υπήρξε η δυνατότητα. Από την πλευρά του ΕΚΑΒ, δόθηκε από την πρώτη στιγμή η διαβεβαίωση στους συγγενείς του ασθενούς, ότι θα γινόταν ότι ήταν δυνατόν για τη διακομιδή του αυθημερόν, όπως και έγινε τελικά.
- Το εξιτήριο για τη διακομιδή του 85χρονου από το Γ.Ν. Παπανικολάου στον Αγ. Πέτρο του Κιλκίς, δηλαδή και σε αυτή την περίπτωση μιλάμε για διακομιδή σε άλλο νομό, δόθηκε την Παρασκευή 25/5 και εξυπηρετήθηκε την πρώτη εργάσιμη μετά το 3ημερο του Αγ. Πνεύματος. Δεν κατέστη δυνατό να εξυπηρετηθεί νωρίτερα με ασθενοφόρο του Κιλκίς, λόγω μεγάλου φόρτου εργασίας (βαριά διασωληνωμένα περιστατικά, συνοδεία γιατρού).

Τέλος, θα θέλαμε να ενημερώσουμε για δύο πολύ σημαντικά θέματα:

1. Η μεταφορά του Τηλ. Κέντρου βοήθησε στην αύξηση του αριθμού των διατιθέμενων Ασθενοφόρων, διότι συνάδελφοι από το Τηλ. Κέντρο διατέθηκαν στην κίνηση.
2. Για όποιους προφανώς δεν το γνωρίζουν ακόμα, παρ’ ότι λόγω της θέσης τους θα όφειλαν, το ζήτημα της εκτέλεσης ή όχι των δευτερογενών διακομιδών στο Παράρτημα του ΕΚΑΒ στη Θεσσαλονίκη, έχει λήξει εδώ και μήνες και αυτού του είδους οι διακομιδές εκτελούνται πλέον κανονικά.

ΤΕΛΟΣ


Πληροφορίες για τα ΜΜΕ:
Τάσος Παλαιοπάνος - Nextcom Α.Ε., Δ. Γούναρη 78, ΤΚ 165 51 Γλυφάδα Αθήνα, τηλ: 2106100180, e.accounting4@nextcom.gr

Δείτε στο EKABNews


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews