ΕΙΔΗΣΕΙΣ

20/6/18

Προμήθεια συσκευών αυτόματης πλοήγησης (GPS) στα ασθενοφόρα
Τετάρτη, 20 Ιουνίου 2018
EKABNews

Αθήνα 20/06/2018
Αρ. πρωτ.: 181


ΠΡΟΣ: ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ

ΘΕΜΑ: ΠΡΟΜΗΘΕΙΑ  GPS ΣΤΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΑ

Η συσκευή αυτόματης πλοήγησης (GPS) αποτελεί μέρος του βασικού εξοπλισμού των ασθενοφόρων καθώς μέσω ηλεκτρονικού χάρτη καθοδήγησης το πλήρωμα φτάνει ταχύτερα στο προορισμό του. Η έλλειψη των συσκευών αυτών παρουσιάζεται όλο και περισσότερο καθώς τα νέα ασθενοφόρα της δωρεάς δεν διαθέτουν ενσωματωμένο σύστημα πλοήγησης με αποτέλεσμα να δυσχεραίνεται σοβαρότατα το έργο των διασωστών.  Η αρμόδια Δ/νση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών αν και εισηγήθηκε την προμήθεια επαρκών συσκευών (ΣΥΝ 17/31-5-2017 Θέμα προμήθεια μπαταριών, φορτιστών και GPS της ΚΥ του ΕΚΑΒ) απορρίφθηκε από το ΔΣ του ΕΚΑΒ για λόγους κόστους. 

Θεωρούμε ότι η επίκληση του λόγου αυτού στερείται σοβαρότητας για μια δημόσια υπηρεσία με τον χαρακτήρα και την βαρύτητα της κοινωνικής αποστολή της όπως το ΕΚΑΒ λαμβάνοντας υπόψη ότι το κόστος αυτό είναι ασήμαντο σε σύγκριση με την αναγκαιότητα των συσκευών πλοήγησης (GPS) στην καθημερινή εργασία των διασωστών και συνδέονται με την άμεση ανταπόκριση στο σημείο συμβάντος.

Κατόπιν αυτού ζητούμε να εφοδιαστούν  άμεσα και επειγόντως όλα τα ασθενοφόρα οχήματα με συσκευές αυτόματης πλοήγησης (GPS) και σας καθιστούμε υπεύθυνους για οποιοδήποτε δυσάρεστο συμβάν προκύψει στο μέλλον εξαιτίας της στοιχειώδους αυτής έλλειψης.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                Ο Γ. Γραμματέας


Μαθιόπουλος Γεώργιος     Κιτσόπουλος ΑλέξιοςΚοινοποίηση: Δ/νση Νοσηλευτικών Υπηρεσιών


About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews