ΕΙΔΗΣΕΙΣ

11/6/18

SOS εκπέμπουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ για τη Χαλκιδική, ΒίντεοΔευτέρα, 11 Ιουνίου 2018
EKABNews

SOS εκπέμπουν οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ για τη Χαλκιδική (ΒΙΝΤΕΟ & ΦΩΤΟ)

Ο Γιώργος Κοντός, ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 2-Θεσσαλονίκης μιλάει στο Life-Events.gr και κρούει τον κώδωνα του κινδύνου

«Ζούμε το θέατρο του παραλόγου»… Με αυτή την έκφραση ο επί 35 χρόνια διασώστης και ταμίας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 2-Θεσσαλονίκης, Γιώργος Κοντός περιγράφει πολύ γλαφυρά την κατάσταση που επικρατεί αυτή τη στιγμή στη Χαλκιδική σε σχέση με την υγειονομική κάλυψη της.
Οπωδήποτε δεν είναι κάτι καινούριο. Πρόκειται για ένα χρόνιο πρόβλημα που ταλανίζει την περιοχή και το οποίο γίνεται ιδιαίτερα αισθητό το καλοκαίρι, όταν ο πληθυσμός πολλαπλασιάζεται, λόγω του μεγάλου όγκου των τουριστών που δέχεται.

Τρία ασθενοφόρα, που μπορεί να γίνουν τέσσερα ή πέντε και για τα τρία πόδια της Χαλκιδικής, μειωμένο προσωπικό και κενές βάρδιες, μεγάλες αποστάσεις, βίαιες καταστάσεις και εκνευρισμός από τους συγγενείς των ασθενών λόγω της καθυστέρησης, νοσοκομείο χωρίς ειδικότητες και εντατική που δε λειτουργεί, είναι μόνο μερικά από τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η περιοχή αλλά και οι εργαζόμενοι του ΕΚΑΒ, που καλούνται να υπερβάλλουν εαυτό, να προσπεράσουν τα εμπόδια και να προσαρμοστούν στις καταστάσεις για να καταφέρουν να φέρουν εις πέρας την πραγματικά, επικίνδυνη αποστολή τους.

ΕΚΑΒ: Σοβαρά προβλήματα στη Χαλκιδική
LifeEvents

Δημοσιεύτηκε στις 10 Ιουν 2018

«Απορώ στη Χαλκιδική δεν υπάρχει εισαγγελέας; Γιατί για εμένα γίνεται έγκλημα στη Χαλκιδική»
Η περιγραφή του διασώστη Γιώργου Κοντού στην κάμερα του Life-Events.gr είναι συγκλονιστική… Οπως ο ίδιος υποστηρίζει, κανείς δεν ενδιαφέρεται για τη Χαλκιδική. «Βάλαμε το ελικόπτερο, που είναι καλό μεν, αλλά πρέπει να υπάρχει ασθενοφόρο για να πάει τον ασθενή σ’ αυτό» τόνισε χαρακτηριστικά, ενώ μεταξύ άλλων είπε: «Τα προβλήματα με το νοσοκομείο Πολυγύρου είναι πολλά… Αυτό σημαίνει πως ένα επείγον περιστατικό πρέπει να μεταφερθεί στη Θεσσαλονίκη.
Οπότε ένα ασθενοφόρο από τα τρία βγαίνει εκτός καθώς χρειάζεται 2,5- 3ώρες για να φθάσει στον προορισμό του. Πρέπει να λάβουμε υπόψη μας και τη νοοτροπία των τουριστών που είναι διαφορετική λόγω του συστήματος στη χώρα τους. Οταν λοιπόν χτυπάνε τα τηλέφωνα του ΕΚΑΒ…, εντός παρενθέσεως, βάζουνε εμάς να αποφασίσουμε ποιος θα ζήσει και ποιος θα πεθάνει. Είναι πολύ δύσκολο το θέμα γι’ όλους… Απορώ στη Χαλκιδική δεν υπάρχει εισαγγελέας; Γιατί για εμένα γίνεται έγκλημα στη Χαλκιδική…».

Οι αλήθειες που ακούγονται από τα στόματα των εργαζομένων του ΕΚΑΒ είναι σκληρές, αυτή είναι όμως δυστυχώς η πραγματικότητα, που ίσως κάποιοι από εμάς να έχουμε ήδη βιώσει. Πρέπει να παρθούν άμεσα αποφάσεις και να ληφθούν δραστικά μέτρα γιατί ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή είναι πάνω απ’ όλα και είναι ανεπίτρεπτο στην Ελλάδα του 2018 να ζούμε τέτοιες καταστάσεις.


Πηγή: ife-events.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews