ΕΙΔΗΣΕΙΣ

31/7/18

Κ. Καρακατσιανόπουλος – Μ. Γιαννάκος στο ΘΕΜΑ 104,6 για τις ώρες παραλαβής των πρώτων νεκρών, AudioΤρίτη, 31 Ιουλίου 2018
EKABNews

Συνέντευξη ο πρόεδρος του Δ.Σ. του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος και ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος

Πρόεδρος ΕΚΑΒ στο ΘΕΜΑ 104,6: Ναι, υπήρχε νεκρός πριν το συντονιστικό της Δευτέρας αλλά δεν ξέρω ακριβώς τι ώρα
protothema.gr

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ κατήγγειλε στο ΘΕΜΑ 104,6 ότι η διοίκηση του Σισμανόγλείου προσπάθησε να αλλάξει την καταγραφή της ώρας άφιξης στο νοσοκομείο του πρώτου νεκρού από τη φωτιά στο Μάτι για να καλύψει τους χειρισμούς των υπουργών και του πρωθυπουργού


Στην παραδοχή ότι το ΕΚΑΒ παρέλαβε «γύρω στις 21:40 τον πρώτο νεκρό» προχώρησε στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ Κωνσταντίνος Καρακατσιανόπουλος.

Στην ερώτηση αν είχε ενημερωθεί ο κ. Πολάκης, ο πρόεδρος του ΕΚΑΒ εξήγησε ότι στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής ήταν ο διευθυντής Ιατρικών Υπηρεσιών του ΕΚΑΒ Δημήτρης Πύρρος ο οποίος θα έπρεπε να ενημερωθεί για την ύπαρξη νεκρού ωστόσο στις επίμονες ερωτήσεις για περισσότερες διευκρινίσεις ο κ. Καρακατσιανόπουλος αρκέστηκε στην απάντηση ότι «δεν έχω την καρτέλα μπροστά μου».

«Ο κ. Πύρρος είχε πάει στο ΚΕΠΙΧ της πυροσβεστικής για να συντονιστεί καλύτερα η προσπάθεια αντιμετώπισης της κατάστασης. Είχε φτάσει κατά τις 19:30-20:00 εκεί. Ο κ. Πύρρος αυτό που έκανε ήταν να φροντίζει πώς θα γίνεται η καλύτερη μεταφορά των τραυματιών. Αν ήταν ειδικά ενημερωμένος για τον πρώτο νεκρό δεν το ξέρω».

Ερωτηθείς για το λόγο για τον οποίο ενεργοποιήθηκε το σχέδιο της ιατρικής των καταστροφών ο κ. Καρακτσιανόπουλος υποστήριξε ότι αυτό έγινε ότι γιατί υπήρχε φόβος για πολλούς νεκρούς αλλά «με το γεγονός ότι είχαμε και ένα δεύτερο μέτωπο, αυτό της Κινέττας, οπότε καλύτερα να προλαμβάνεις παρά να θεραπεύεις».Λίγο νωρίτερα μιλώντας στο ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος, είπε ότι «ο πρώτος νεκρός στο Σισμανόγλειο διακομίστηκε πριν τις 22:45 το βράδυ της Δευτέρας».

«Είχε διακομιστει σε έναν χώρο στα Τμήματα Επειγόντων Περιστατικών, ήταν απανθρακωμένος και μη αναγνωρίσιμος» είπε ο κ. Γιαννάκος προσθέτοντας ότι «ο δεύτερος έφτασε 23:45».

Ο κ. Γιαννάκος κατήγγειλε, ακόμα, ότι «τη Δευτέρα η διοίκηση του νοσοκομείου προσπαθούσε να φτιάξει κάρτα ότι ο πρώτος νεκρός παρελήφθη 23:55 ακόμα, δηλαδή, και μετά τη διακομιδή του δεύτερου νεκρού για να φαίνεται ότι στο συντονιστικό (σ.σ. η συνεδρίαση παρουσία του Αλέξη Τσίπρα ξεκίνησε μετά τις 23:30) δεν γνώριζαν ότι υπήρχαν νεκροί».


Εξηγώντας γιατί μπορεί να μην έγινε η καταγραφή του νεκρού σε κάρτα το επίμαχο βράδυ, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ είπε ότι «στο Σισμανόγλειο γινόταν ένας πανικός. Έρχονταν οι τραυματίες τρεις-τρεις. Όταν ήρθε ο πρώτος νεκρός τον είδαν οι γιατροί και ήταν μη αναγνωρίσιμος, γι΄αυτό τον άφησαν στο θάλαμο και ασχολήθηκαν με τους τραυμα9τίες».


Πηγή: protothema.grAbout " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews