ΕΙΔΗΣΕΙΣ

19/7/18

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΕΚΑΒ (17/7/2018) Καταγγελίες για παράδοση του έργου του ΕΚΑΒ στην Κέρκυρα σε ιδιώτεςΠέμπτη, 19 Ιουλίου 2018
EKABNewsΑθήνα, 17 Ιουλίου 2018 – Προφανώς μερικοί δεν έχουν μάθει να διδάσκονται από τη λαϊκή σοφία και γι’ αυτό δεν λαμβάνουν σοβαρά υπ’ όψη τους τη ρήση «Μην ξύνεσαι στην γκλίτσα του τσομπάνη».

Δεν εξηγείται διαφορετικά το γεγονός ότι κάποιοι ξαφνικά αγάπησαν τη Δημόσια Δωρεάν Υγεία, όταν:
 • Είναι οι ίδιοι, που κατά τη διάρκεια της σκληρής περιόδου στην οποία επιχειρούνταν η διάλυσή της μέσω των Μνημονίων, προκειμένου να ενισχυθεί ο Ιδιωτικός Τομέας, έκαναν την πάπια, διεκδικώντας με «ελπιδοφόρο ανακούφιση» μερίδιο από το «πρωτογενές πλεόνασμα» αυτών που γκρέμιζαν τη Δημόσια Υγεία (βλ. έγγραφο ΠΟΠΕΚΑΒ 1010/20-02-2014 προς κ. Σαμαρά/Γεωργιάδη). Προφανώς το «μερίδιο» από το «πρωτογενές πλεόνασμα», είχε μεγαλύτερη αξία από τη Δημόσια Υγεία.
 • Είναι οι ίδιοι που κατά τη διάρκεια εκείνης της περιόδου, δεν έθεσαν ούτε μία φορά, με μια έστω ανακοίνωση, το θέμα της διάλυσης της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας προς όφελος της Ιδιωτικής. Το αντίθετο μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν: «Κύριε Πρόεδρε της Κυβέρνησης, ελπίζουμε ότι θα προσεγγίσετε και τους εργαζόμενους στο ΕΚΑΒ με την ίδια ευαισθησία που σκύψατε στα προβλήματα και των άλλων ενστόλων συναδέλφων μας, συμπεριλαμβάνοντάς μας στο πρόγραμμα ενίσχυσης των οικονομικά ασθενέστερων ομάδων». Ευαισθησία για τη Δημόσια Υγεία απ’ ότι φαίνεται τότε, δεν υπήρχε. Αυτή ανακαλύφθηκε εσχάτως!
 • Είναι οι ίδιοι που για χρόνια, για χάρη των συντεχνιακών-πελατειακών συμφερόντων τους, απείχαν από τις δευτερογενείς μεταφορές, ιδιαίτερα στη Β. Ελλάδα, παρουσιάζοντας μια πρωτοφανή και απαράδεκτη κοινωνική αναλγησία, αρνούμενοι να εκτελέσουν διανοσοκομειακές διακομιδές και εξιτήρια, μέσα σε συνθήκες Υγειονομικής φτώχειας του πληθυσμού, λόγω των Μνημονίων.
 • Δεν είναι τυχαίο δε το γεγονός, ότι οι κοινωνικές τάξεις που χτυπήθηκαν πρώτες από αυτήν την αποχή, ήταν οι ανασφάλιστοι, οι άνεργοι, οι χαμηλοσυνταξιούχοι, ενώ ταυτόχρονα με την τακτική αυτή, όσους δεν εξυπηρετούσαν, τους έσπρωχναν στην αγκαλιά της Ιδιωτικής Υγείας.
 • Είναι οι ίδιοι, που εσχάτως ανακάλυψαν προβλήματα σε περιοχές όπως η Χαλκιδική, η Ασπροβάλτα, οι οποίες όταν στο παρελθόν «άδειαζαν» από προσωπικό με μη σύννομες μεταθέσεις, αυτοί σφύριζαν αδιάφορα ή κοίταζαν στην άλλη πλευρά.

Αυτά προς το παρόν!

Η υπόθεση της Κέρκυρας, αφορά ένα «ορφανό», ανυπόγραφο έγγραφο, το οποίο :
 • Ήταν προφανώς αναρτημένο για αρκετό διάστημα στο Τ.Κ. του Τομέα Κέρκυρας και τοποθετήθηκε, άγνωστο από ποιον, μαζί με άλλα έγγραφα στο Τ.Κ. των Ιωαννίνων κατά την πρόσφατη μεταφορά του Τηλ. Κέντρου της Κέρκυρας στα Γιάννενα.
 • Δεν είναι γνωστό το πρόσωπο που το συνέταξε, γεγονός το οποίο ήδη διερευνάται.

Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι η Δ/νση του Παραρτήματος, η Διοίκηση του ΕΚΑΒ και η ηγεσία του Υπ. Υγείας είναι φανατικά υπέρ της Δωρεάν Δημόσιας Υγείας, υπέρ των αναγκών της Κοινωνίας και όχι υπέρ των κερδών των Ιδιωτικών συμφερόντων.

Κατά συνέπεια η άποψη ότι εκπορεύεται από αυτούς ένα τέτοιο έγγραφο, μόνο ως βλακώδης φάρσα θα μπορούσε να εκληφθεί.

Είναι δε προφανές ότι η πρόσφατη μεταφορά του Τηλ. Κέντρου στα Γιάννενα και η συνακόλουθη εξοικονόμηση ανθρώπινου δυναμικού με οφέλη για την Κοινωνία, όπως εξ άλλου και η επικείμενη μεταφορά του ΕΚΑΒ της Ρόδου στο νέο κτίριο με την ταυτόχρονη αναβάθμισή του, ενόχλησαν πολλούς!


Πληροφορίες για τα ΜΜΕ: Τάσος Παλαιοπάνος - Nextcom Α.Ε., Λεωφ. Κηφισίας 125-127, ΤΚ 115 24 Αμπελόκηποι Αθήνα,
τηλ: 2106100180, 6937228181,26510-88338
Δείτε στο EKABNews
About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

2 σχόλια :

 1. Είναι ηλίου φαεινότερον, ότι το έγγραφο υπάρχει εδώ και μεγάλο χρονικό διάστημα, τα ιδιωτικά ασθενοφόρα κάνουν πάρτυ στην Κέρκυρα και καμία διερεύνηση δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. και γιατί δεν έγινε καταγγελία, όλο αυτό το μεγαλο χρονικό διάστημα, όπως λες και άρα γνωρίζεις, από κανένα;

  ΑπάντησηΔιαγραφή

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews