ΕΙΔΗΣΕΙΣ

27/7/18

Διοικητικό Συμβούλιο Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ 26/7/2018
Παρασκευή, 27 Ιουλίου 2018
EKABNews

Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο πραγματοποίησε την Πέμπτη 26 Ιουλίου 2018 το Σωματείο Εργαζομένων ΕΚΑΒ με κύριο θέμα την «Μεταφορά της διαχείρισης του συστήματος διαδικασιών εισαγωγής (διακίνηση περιστατικών) στις ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ στο ΕΚΕΠΥ».

Θέμα 1ο : Διαχείριση ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ
Με τροπολογία (Αρ.:1700/123 20.7.2018) «Ρυθμίσεις σχετικά με την ΕΚΑΠΥ και το ΕΚΕΠΥ (παράγραφο 6) που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας «Κύρωση συμβάσεων μεταξύ του Ελληνικού Δημοσίου και του Γενικού Νοσοκομείου Χανιών και της Επιτροπής Εκτελεστών Διαθήκης Γ.Γ. Μαλινάκη και του Γενικού Νοσοκομείου Κεφαλληνίας και των Εκτελεστών της διαθήκης της Μαρίας (Μάρης) Βεργωτή αντίστοιχα», προστίθεται στις αρμοδιότητες του ΕΚΕΠΥ ο έλεγχος και η διαχείριση των κλινών των Μονάδων Εντατικής Θεραπείας των δημόσιων νοσοκομείων της χώρας και των ιδιωτικών κλινικών, οι οποίες έχουν συνάψει σύμβαση με τον ΕΟΠΥΥ.
Οι υπουργοί Υγείας με την σύμφωνη γνώμη τις διοίκησης του ΕΚΑΒ δεν έλαβε υπόψη τις προτάσεις του Σωματείου Ιατρών ΕΚΑΒ και του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ και προχώρησε στην νομοθέτηση της απόφασης.
Το Υπουργείο Υγείας αντί να στελεχώσει τις κενές ΜΕΘ με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό για να λύσει οριστικά το πρόβλημα της μεγάλης λίστας αναμονής, παραχωρεί το κλινικό έργο σε έναν μη υγειονομικό σχηματισμό υπό τον έλεγχο των Υπουργών Υγείας.

Απόφαση
Ομόφωνα από τους παρόντες, αποφασίσθηκε και υλοποιήθηκε:
  • Επιστολή προς τον Αν. Υπουργό Υγείας στην οποία ζητάμε να αποσύρει τη τροπολογία.
  • Επιστολή (στα email) σε όλους τους Βουλευτές της Διαρκούς της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής να μην ψηφίσουν την τροπολογία
  • Επικοινωνία με τα πολιτικά κόμματα της Ν.Δ. και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ τα οποία δεσμεύτηκαν για την στήριξη των αιτημάτων μας.


Θέμα 2ο: Παράταση συμβάσεων έργου μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και των φυσικών προσώπων (Διασωστών στο ΕΚΑΒ) που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις Δημόσιες Δομές Υγείας της χώρας.
Στο ίδιο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Υγείας κατατέθηκε τροπολογία (Αρ. : 1706/126 24.7.2018) Παράταση συμβάσεων έργου μεταξύ του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και των φυσικών προσώπων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στα ΚΦΠΜ και στις Δημόσιες Δομές Υγείας Χίου, Λέσβου, Σάμου και Κω και προσθήκη παραγράφου στο άρθρο 123 του ν. 4549/2018 (Α΄105) με την οποία παρατείνονται οι συμβάσεις έργου μεταξύ του ΚΕΕΛΠΝΟ και των φυσικών προσώπων που παρέχουν τις υπηρεσίες τους στις Δημόσιες Δομές Υγείας Χίου, Λέσβου, Σάμου, Κω και Λέρου.
Με έκπληξη διαπιστώσαμε ότι τα ΕΚΑΒ Καλύμνου, Ρόδου, Ημαθίας, Πέλλας, Δράμας, Καβάλας, Λάρισας, Ιωαννίνων, Θεσσαλονίκης και Αθήνας στα οποία υπηρετούν διασώστες με συμβάσεις, δεν περιέχονται στην σχετική τροπολογία.

Απόφαση
Ομόφωνα από τους παρόντες, αποφασίσθηκε και υλοποιήθηκε:
  • Επιστολή προς τον Αν. Υπουργό Υγείας στην οποία ζητάμε να συμπεριλάβει στην σχετική τροπολογία το σύνολο των διασωστών που υπηρετούν με συμβάσεις μέσω ΚΕΕΛΠΝΟ σε όλες τις Δημόσιες Δομές Υγείας της χώρας (σε όλα τα ΕΚΑΒ δηλαδή).
  • Επιστολή (στα email) σε όλους τους Βουλευτές της Διαρκούς της Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής για την στήριξη του αιτήματος μας.
  • Επικοινωνία με τα πολιτικά κόμματα της Ν.Δ. και της ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗΣ ΣΥΜΠΑΡΑΤΑΞΗΣ τα οποία δεσμεύτηκαν για την στήριξη του αιτήματος μας.


Θέμα 3ο: Συνάντηση με κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας
Κατά την διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου κλιμάκιο της Λαϊκής Ενότητας με επικεφαλής τον πρόεδρο του κόμματος κο Παναγιώτη Λαφαζάνη επισκέφθηκε το ΕΚΑΒ. Έγινε συνάντηση με τα μέλη του Δ.Σ. και ακολούθησε συζήτηση και ενημέρωση στο γραφείο του σωματείου για όλα τα σημαντικά προβλήματα που αντιμετωπίζει το ΕΚΑΒ. Κατατέθηκε υπόμνημα με τα αιτήματα μας. Ο κος Λαφαζάνης εξέφρασε τις ευχαριστίες στους διασώστες και το προσωπικό του ΕΚΑΒ για την άμεση ανταπόκριση τους στις περιοχές των πυρκαγιών.
Η  Λαϊκή Ενότητα στήριξε την διατήρηση της διαχείρισης των κλινών των ΜΕΘ από το ΕΚΑΒ.

Απόφαση
Να βγει ανακοίνωση για την συνάντηση
Ομόφωνη απόφαση

Επιμέλεια θέματος: Κιτσόπουλος Αλέξιος - Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων ΕΚΑΒ

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews