ΕΙΔΗΣΕΙΣ

18/7/18

Ανακοίνωση – Καταγγελία από ΑΔΕΔΥ/ΠΟΕΔΗΝ για την επιβολή πειθαρχικής ποινής στον Γ. Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Γ. Ν. Κιλκίς μετά από αναφορά της Δ/νσης ΕΚΑΒ 2Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2018
EKABNews

15 ημέρες ποινή σε συνδικαλιστή στο Γ.Ν.Κιλκίς επειδή έκανε ένα τηλέφωνο και ενόχλησε την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Ασθενείς του Νοσοκομείου στις δευτερογενείς διακομιδέςΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
για την επιβολή πειθαρχικής ποινής στον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., αφού έλαβε υπόψη της την καταγγελία της Π.Ο.Ε.ΔΗ.Ν. καθώς και την ομόφωνη απόφαση του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, καταγγέλλει την ενέργεια του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς να προχωρήσει σε πειθαρχική δίωξη του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων και στην τιμωρία του με στέρηση του μισθού του για 15 ημέρες!!!

Ο Γενικός Γραμματέας του Σωματείου, στο πλαίσιο των συνδικαλιστικών του αρμοδιοτήτων, έπραξε το αυτονόητο. Προσπαθώντας να συμβάλλει στην επίλυση προβλήματος με το Ε.Κ.Α.Β. και τις απαράδεκτες καθυστερήσεις στη διακομιδή των ασθενών, που φτάνουν μέχρι και 48 ώρες – σύμφωνα με την ανακοίνωση του Σωματείου – επικοινώνησε με τη Διευθύντρια του Ε.Κ.Α.Β. Θεσσαλονίκης, προκειμένου να βοηθήσει στην ταχύτερη διευθέτηση του προβλήματος, και όχι να την εκφοβίσει ή να την απειλήσει, όπως η ίδια ισχυρίζεται.

Είναι πράγματι αδιανόητο!!! Αντί ο Διοικητής του Νοσοκομείου να ασχοληθεί με το πρόβλημα των απαράδεκτων καθυστερήσεων που ταλαιπωρούν τους ασθενείς, τιμωρεί τον Γενικό Γραμματέα, επειδή ενδιαφέρθηκε για την άμεση επίλυση του ζητήματος!!!

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. καλεί την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για την ανάκληση της πειθαρχικής ποινής που επιβλήθηκε στον Γενικό Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Κιλκίς, διαφυλάσσοντας τα συνδικαλιστικά δικαιώματα που ο Ν.1264/82 κατοχυρώνει.

Σε διαφορετική περίπτωση δηλώνουμε πως θα αντιδράσουμε δυναμικά και θα στηρίξουμε με όλους τους τρόπους τον συνάδελφο, από τη δίωξη που υφίσταται για καθαρά συνδικαλιστικούς λόγους.Για την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

Πηγή:adedy.gr15 ημέρες ποινή σε συνδικαλιστή στο Γ.Ν.Κιλκίς επειδή έκανε ένα τηλέφωνο και ενόχλησε την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Ασθενείς του Νοσοκομείου στις δευτερογενείς διακομιδές


ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ
κο Α.ΞΑΝΘΟ
ΚΟΙΝ.: ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ Γ.Ν.ΚΙΛΚΙΣ

ΘΕΜΑ: « 15 ημέρες ποινή σε συνδικαλιστή στο Γ.Ν.Κιλκίς επειδή έκανε ένα τηλέφωνο και ενόχλησε την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ για την ταλαιπωρία που υφίστανται οι Ασθενείς του Νοσοκομείου στις δευτερογενείς διακομιδές»

Κύριε Υπουργέ,

Σας κοινοποιούμε ομόφωνη καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων Γενικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου Κιλκίς κατά του Διοικητή του Νοσοκομείου που αφορά στην πειθαρχική και συνδικαλιστική δίωξη του Γενικού Γραμματέα του Σωματείου. Μια δίωξη που ασκήθηκε για «δήθεν» αναξιοπρεπούς και απαξιωτικής συμπεριφοράς κατά της Διευθύντριας του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης, όταν ο συνάδελφος Νοσηλευτής και Γραμματέας του Σωματείου Εργαζομένων τηλεφώνησε στην Διευθύντρια για να βρεθεί λύση στην πολύωρη αναμονή στην ορθοπεδική κλινική του Νοσοκομείου Κιλκίς για διακομιδή μιας 92χρονης ασθενούς.
Ο Γενικός Γραμματέας ενεργώντας στα πλαίσια των συνδικαλιστικών αρμοδιοτήτων και δικαιωμάτων επικοινώνησε με την Διευθύντρια του ΕΚΑΒ Θεσσαλονίκης χωρίς να την απειλήσει και να την εκφοβίσει, όπως η ίδια ισχυρίζεται, αλλά από ενδιαφέρον και για να συμβάλει στην επίλυση του προβλήματος.
Καταγγέλλουμε την ενέργεια του Διοικητή του Νοσοκομείου να προχωρήσει στην πειθαρχική δίωξη του Γ.Γραμματέα του Σωματείου Εργαζομένων και την πρωτοφανή τιμωρία στέρησης του μισθού του για 15 ημέρες, που απώτερο στόχο έχει την φίμωση των συνδικαλιστικών οργάνων.
Καλούμε την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την ανάκληση της πειθαρχικής και συνδικαλιστικής δίωξης του Γενικού Γραμματέα διαφυλάσσοντας τις συνδικαλιστικές ελευθερίας του Νόμου 1264/1982.
Διαφορετικά θα αντιδράσουμε δυναμικά απέναντι στην αυθαίρετη, άδικη, εκδικητική πράξη του Διοικητή που ποινικοποιεί τη συνδικαλιστική δράση. Τέτοιες διώξεις δεν έχουν ξανασυμβεί στην Δημόσια Υγεία.
Όποιος αντιδρά, όποιος διαφωνεί συνδικαλιστής ή μη τιμωρείται!!!
Ντροπή!!!

ΓΙΑ ΤΗΝ Ε.Ε. ΤΗΣ ΠΟΕΔΗΝ

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                        Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΜΙΧΑΛΗΣ ΓΙΑΝΝΑΚΟΣ                    ΧΡΗΣΤΟΣ ΠΑΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ

Πηγή: poedhn.gr

About " "

Το EKABNews έχει δημιουργηθεί και υποστηρίζεται από εργαζόμενους του ΕΚΑΒ με σκοπό την συγκέντρωση των δημοσιευμάτων που αφορούνε την υπηρεσία και όχι μόνο.. Η ενημέρωση των συναδέλφων , η παρουσίαση διάφορων θεμάτων που αφορούνε τον χώρο, η προβολή των τοπικών νέων ανά παράρτημα, αλλά και η γενικότερη προβολή του ΕΚΑΒ.. είναι μερικοί από τους στόχους της σελίδας. Ευχαριστούμε για την υποστήριξη!

Δημοσίευση σχολίου

Παρακαλούμε τους φίλους αναγνώστες:

ΟΧΙ SPAM,
ΟΧΙ GREEKLISH,
ΟΧΙ ΠΡΟΣΒΛΗΤΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ

Παρακαλούμε το σχόλιό σας να είναι σχετικό με την παραπάνω ανάρτηση.
Γενικές απορίες μόνο στη σελίδα μας στο facebook.

 
Copyright © 2013 EKABNews